2017. július 12.

Anne L. Green - Eltitkolt múlt [+ Nyereményjáték]

HANGULAT                                MOLY                                        2016

"Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró? 

„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?” 

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá? Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál. 

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?"

Hálás köszönet a recenziós példányért az Álomgyár kiadónak és a beleírt kedves szavakért az írónőnek!

Már egy ideje ott csücsült a polcomon az Eltitkolt múlt az írónő többi könyve mellett, egészen eddig olvasatlanul. Vártam a megfelelő pillanatot, hogy a kezembe vegyem. Aztán egyszer csak jött egy váratlan központi hiba, ami miatt elment az egész áram a házban. Se net, se TV, se semmi. Mit csinálna ilyenkor egy gyerek, aki a 21. századba született? Lesokkolódna, hogy mit csináljon most. Szerencsére én nem vagyok mindennapi gyerek a 21. századból, előkaptam egy könyvet, mert annyira szükségem volt ebben a pillanatban Anne L. Green csodálatos, lendületes és érzelmes stílusára. Meg azért bevallom, a többi kötet után már nagyon kíváncsi voltam magára Alexander Crossra egy különálló kötetben. Érdekelt, hogy lett a megzabolázatlan szívtipróból szerelmes férfi. 
Meg kell mondjam, most sem csalódtam az írónőben. Pont erre volt szüksége a lelkemnek éppen, amit ő adott az Eltitkolt múlton keresztül.
Alexander Cross, a vérbeli üzletember, a szoknyapecér nőcsábász, akinél kétszer nem járt még hölgyemény, az egyszeri kalandok híve. Legjobb barátja a már A remény hajnalából megismert Matt Johnson, aki időtlen idők óta rágja a fülét már azzal, hogy nőjön be a feje lágya, és ideje lenne az egyéjszakás kalandokon túl látnia. Még Alex sem hitte el, hogy ez valaha bekövetkezne egészen addig, míg egy csinos hölgyemény nem landol véletlenül a szélvédőjén.
Az különösképpen tetszett, hogy Alex érzései nem pálfordulásként egyik pillanatról a másikra változtak meg, hanem az első fejezetben végig azt taglalja, mennyire nem érzi jól magát már a saját bőrében, nem érti, hogy jutott el idáig. És én ezt tiszteltem benne, hogy bár sok idejébe telt, de belátta. Rájött, hogy nem a helyes úton járt eddig, hogy egész eddigi életében nem önmaga volt, hanem valami kéjhajhász valaki, akit legszívesebben távolról elkerülne, mint a pestist. De hogy ez a változás kiteljesedhessen, valakire szüksége volt, mégpedig Alexandra O'brienre és az ő kisfiára, Aidenre. 
Anne L. Green szokásosan rettentően jól alakította a szálakat. Fűzte, fűzte, és én imádtam. Végig. Alig bírtam letenni, annyira megkedveltem a szereplőket, és annyira izgalmas volt. Mégis az írónő írásait el tudnám különíteni a hasonló kaliberű romantikus-erotikus kategóriától. Mert ez nem csak ennyiből áll. Anne L. Green könyvei nem csak ebből a két elemből tevődnek össze, hanem valamiféle tanulságot is hordoznak, amik nincsenek ráerőltetve az emberre, egyszerűen a sorok között kell olvasni, hogy felleljük őket. 
„Az élet olyan, mint a zongora. A fehér billentyűk jelentik a boldogságot és fekete billentyűk a szomorúságot. De soha ne feledd, hogy a fehér és fekete billentyűk együtt adják nekünk a dallamot!”
Rengeteg fordulat található benne, mégsem éreztem úgy, hogy ez túl sok lenne. Egyszerűen gyönyörű, érzelmes és tökéletes. Ráadásul nagy örömhír számomra, hogy az írónő legközelebbi kötete az itt megismert kis Aiden felnőttkoráról fog szólni, alig várom már, hogy olvashassam. 
Megragadó, kalandos, csodálatos. 
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Alex: Mint említettem már fentebb, én nagyon tiszteltem, és mérhetetlenül megszerettem a könyvben a férfit. Egyszerűen annyira érzelmes, csodálatos, hogy egész végig azt kívántam, bárcsak nekem is lenne egy Alexander Crossom valahol a Földön, mert szükségem van egyre. Nehéz döntést hozni, mégis úgy gondolom, talán ő lett a kedvencem az eddigi kötetek közül, mert nincs mit tenni, ő Alex Cross.
Lexie: Nem tudom, hogy csinálja az írónő, de a könyvei főhősnői mérhetetlenül erősek, és számomra szimpatikusak. Bár eddig a kis hasonlóság közöttük, hogy mind menekülnek valami elől, de hát annyi baj legyen. Nekem sikerült Lexie-t is megkedvelnem Chloe és Amy mellett. Csodálom a bátorságát, hogy mindent feladott, az egész addigi életét. Nehéz, az biztos. A semmiből kellett új létet kovácsolnia, egyedül egy gyerekkel. Hatalmas teher, de megcsinálta. Az egyik legkitartóbb és erősebb női főhős, akiről valaha olvastam.

 "– Mintha két test, egy lélek lennénk – […]
 – Mert azok is vagyunk, két eltévedt, csonka lélek, melyek egymásra találtak." 

Borító:
Anne L. Green könyveinek borítói hasonló stílusban készültek, és ez is beillik a sorba. Elég minimalista, bár nekem tetszik. A szürke szín itt is dominál, mint a többinél, ami itt sötét rózsaszínnel párosul. Bár nekem még mindig A remény hajnala  új borítója a kedvenc, de ez a második. 

Összességében:
Nem vártam mást Anne L. Greentől, mint egy csodálatos, érzelmes csodát. És megkaptam. Alexander Cross és Alexandra O'brien története kivételes, romantikus, tele fordulatokkal és meglepő pillanatokkal. Imádtam olvasni, alig bírtam letenni. Az írónőnek olyan egyedi stílusa van, amit nem lehet megunni. Annyira büszke vagyok arra, hogy ezt egy hazai szerzőnek sikerült megteremtenie. Még mindig tartom azt az állítást, hogy Anne L. Green sok szempontból leköröz sok külföldi alkotót is. 
Leírni is képtelenség, engem mennyivel magával ragadott. Nem kérdés, hogy kedvencemmé vált.

Oldalszám: 408
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Alexander Cross

Kedvenc idézetek: 

"Kezdhetném a történetemet azzal, hogy ki is vagyok én valójában, de sajnos erre a kérdésre már én magam sem tudom a választ." 
*
 "Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak, játszanak." 
*
 "Az eszünk figyelmeztet bennünket arra, mit kellene elkerülnünk, de csak a szívünk mondhatja meg, mit kell cselekednünk." 
*
 "– Te mióta ácsorogsz itt? – kérdezte riadtan.
 – Talán az „Ezt nem mondjuk el a maminak, oké” óta – néztem rá mosolyogva." 
*
 "Kit a sors neked szán, el nem kerülheted….." 
*
 "Eltévedni önmagamtól, biztos állíthatom, olyan, mint egy sötét sikátorban bolyongani." 
*
 "– Igen, mami, Alex és én már nagyfiúk vagyunk – jelentette ki magabiztosan." 
 "Kérlek… ments meg engem önmagamtól." 
*
 "– Ugyan már! Egyébként is az elején leszögeztem, hogy csak hűséget fogadok neki, de vakságot nem." 
*
 "Hogy ki is vagyok én? Alexander Cross, a férfi, aki már tudja, ki ő valójában."


NYEREMÉNYJÁTÉK


Az írónő jóvoltából 5 db dedikált Eltitkolt múlt-os könyvjelző talál most gazdára. Hogy megnyerd az egyiket, nincs más dolgod,  mint...

- Lájkolni a blog facebook oldalát, amit ezen a linken érhetsz el
- Ha ezt megtetted, írni ide egy kommentet, amiben jelzed a részvételi szándékod egy e-mail cím kíséretében, hogy amennyiben te leszel az egyik szerencsés, rögtön tudjalak értesíteni
- Feliratkozni továbbra se kötelező, de ha szeretsz olvasni és könyves értékeléseket nyomon követni, akkor szívesen veszem. :) 


Jelentkezési határidő: 2017. 07. 30.
Sorsolás: 2017. 07. 31.


A nyerteseknek 72 órájuk van visszajelezni az e-mailemre, amennyiben ez nem történik meg, újrasorsolok a következő napon. Sajnos ezen a játékon is csak magyarországi molyok vehetnek részt, külföldre nem tudok postázni.

Sok sikert!
Barby

23 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretnék jelentkezni a nyereményjátékra.Email: kozmalilla2002@gmail.com
    Köszi a lehetőséget! ❤
    Lillsz

    VálaszTörlés
  2. Szia, szeretnék jelentkezni a játékra. :)
    Email-cím: felhoolvasonaploja@gmail.hu
    Köszi a lehetőséget! Felhő

    VálaszTörlés
  3. Szia, szeretnék jelentkezni a játékra! :)
    Email cím: beatrix.nanasi@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget!

    VálaszTörlés
  4. Szia! Szeretnèk jelentkezni a játèkra!
    csingi16@gmail.com Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Szeretnék jelentkezni a játékra.Köszönöm a lehetőséget
    email címem: jeritserzsi@gmail.com

    VálaszTörlés
  6. Szia :) Szeretnék jelentkezni a nyereményjátékra!
    Email címem: hrnaherczogeva@gmail.com

    VálaszTörlés
  7. Szia! Szeretnék jelentkezni a játékra! :) Köszönöm a lehetőséget! :) Email cím: sdorina@indamail.hu

    VálaszTörlés
  8. Szia! Szeretnék jelentkezni a játékra! Email cím: golaczrenata@gmail.com

    VálaszTörlés
  9. Szia! Szeretnék jelentkezni a nyereményjátékra.Email: doma.enike@gmail.com
    Köszi a lehetőséget! ❤
    Enikő.

    VálaszTörlés
  10. Szia, én is jelentkeznék... :) gulyasanna19920517@gmail.com

    VálaszTörlés
  11. Szia! Szeretnék jelentkezni. Az e-mail címem: 99tothbrigi@gmail.com
    Köszi a lehetőséget előre is!:)

    VálaszTörlés
  12. Szia! Szeretnék jelentkezni. Az email címem: titkos.hekkerpc@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Köszi a lehetőséget!
    Szeretnék én is jelentkezni a játékra! Email címem: doro0507@gmail.com
    Vislóczki Dorina néven követlek. :)

    VálaszTörlés
  14. Szia! Szeretnék jelentkezni a játékra! Előre is köszönöm!
    mail: katalin.dornyei@gmail.com

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Szeretnék jelentkezni a játékra!
    Itt és a facebook-on is Katalin Széll néven követlek.
    E-mail:katalin.szell@freemail.hu

    VálaszTörlés
  16. Szia! Teljesítettem a feladatot. :) bunte@freemail.hu

    VálaszTörlés
  17. Szia! Szeretnék jelentkezni. E-mail:sz.szandi2002@freemail.hu

    VálaszTörlés
  18. Szia! Szeretnék jelentkezni a játékra :) gina0516@citromail.hu Köszike

    VálaszTörlés
  19. Szia. Énis szeretnék jelentkezni 😊😊
    E-mail: masni3.hm@gmail.com
    Köszönöm:*

    VálaszTörlés
  20. Szia! Szeretnék jelentkezni.
    E-mail: emma.gyuricza@gmail.com
    Köszönöm a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  21. Szia! A játékra szeretnék jelentkezni. Email címem: evathediva0419@gmail.com
    Köszi a lehetőséget! :)

    VálaszTörlés
  22. Szia! Szeretnék jelentkezni :). E-mail : varga.barbara2000@gmail.com , köszönöm.

    VálaszTörlés
  23. Szia, én is szeretnék jelentkezni. E-mail cím: kostyal.csenge10@gmail.com

    VálaszTörlés