2017. szeptember 6.

Vivien Holloway - Mesterkulcs

HANGULAT                                MOLY                                        2014

"„Gyerekkoromban ​számtalanszor hallottam a Mesterkulcsról, amely valójában nem igazi kulcs. Egy szerkezet, amely előtt nem léteznek bezárt ajtók, és sem az acéllal bélelt páncéltermek, sem az őrséggel védett birtokok falai nem jelentenek akadályt. A Mesterkulcs mindent nyit, és mindenhová bevisz, akár a tömör falon is keresztüljuttat, ha kell. Minden magamfajta álmodott már róla, hogy a kezében tarthatja az eszközt, amely elől lehetetlen elrejteni bármilyen kincset.” 

Winie Langton a 2900-as évek New Yorkjában él, száz évvel az ötödik nagy világégés után. Egy nagy és befolyásos tolvajcsalád leszármazottja, akit már egészen kiskorától apja tanított a mesterség fortélyaira. Ebből kifolyólag Winie már kamaszként jobban verekszik, mint a fiúk többsége és mindent tud a fegyverekről. Amikor a legendás Mesterkulcs felbukkan a városban, a Langton család azonnal a nyomába ered, s természetesen Winie-re is fontos feladat hárul a titokzatos műtárgy megszerzésére kiötlött akcióban…"

Mikor az ember elsőnek látja és veszi kézbe, az jut róla eszébe, hogy mennyire vékonyka. Alig több 70 oldalnál, mégis egyszerűen zseniális. Ennek köszönhetően hamar kiolvasható és könnyen befér a táskába, így az ember bárhova magával viheti.
Vivien Holloway írónőnek rettentően egyedi és rendkívüli stílusa van. Fiatalos, szabad, mégis beleillik abba a korba, amiben a története játszódik. Az első mondatával megragadott, és nem akart elengedni. Büszke vagyok, hogy a magyar írónők között tudhatom őt!
Maga az alaptörténet is különleges.
Winie családja évtizedek óta befolyásos tolvajfamília. A mesterkulcs története többször megfordult közöttük, mint szóbeszéd, de senki se gondolta volna, hogy igaz. Mégis mikor egy gyanús alakot egy hasonló tárggyal látnak távozni, a lánynak és a testvérének feladata, hogy a közelébe férkőzzenek, és minden lehetséges információt kiszedjenek belőle, de mégis a legfőbb cél, hogy megszerezzék a mesterkulcsot.

"Mikor egy mítosz hirtelen kézzelfoghatóvá válik, elgondolkozol rajta, hogy biztosan jó lesz-e neked, ha megérinted." 

Vivien Holloway egy sajátos világot hozott létre, ami beszippantja az olvasóit.
Izgalmas, humoros, imádni való.
A steampunk műfajában egyedülálló alkotást hozott létre ezzel a rövidke könyvecskével. Imádtam olvasni!
Az egyetlen hibája, hogy ennyire rövid. Annyira szívesen faltam volna még a sorait. Mindenképp kíváncsi vagyok a folytatására.
AJÁNLOM.

Karakterek:
Winie: Főszereplőnk, Wienie Langton hatalmas arc, azt meg kell hagyni. Nekem rettentő szimpatikussá vált már az első oldalakon is, és ezt a folytatás csak növelte. Nem egy tipikus fiús lány. Annál sokkal több.

"A becsület olyasmi, amit utólag már nem tudsz visszaszerezni, és ha elveszíted, az egy életre megbélyegezhet."

Borító:
Nagyon illik a könyvhöz. Szép, mi több, figyelemfelkeltő is. Passzol a történethez, a főszereplőhöz, mi kellene még?

Összességében:
Elvarázsolt.
Ez a csupán 80 oldalas könyv már az első oldalától fogva magához láncolt, és nem engedett el a végéig. Imádtam olvasni.
Az írónő stílusa egyedi, humoros és laza, de mindez beleillik abba a korba, amiről ír. A főszereplő rendkívül kedvelhető volt, és nagyon kíváncsivá tett, mi lesz még a folytatásban!

Oldalszám: 78
Kiadó: Főnix Könyvműhely

Kedvenc karakter: Winie Langton
Kedvenc idézet:

"– Az én lakásom, az én szabályaim."

2 megjegyzés:

  1. Annyira imádom! *-* A folytatások is igazán ütősek, ráadásul mindig kicsivel nő a terjedelem és egyre izgibb lesz ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt el is hiszem! Nagyon várom már, hogy a kezembe vehessem a többi részt is! *-* <3

      Törlés