2016. szeptember 25.

Tündérmese Book Tag

Először is nagyon szépen köszönöm a molyon @Csakegyolvasólány és @rebeka202 felhasználónevű tagoknak, akik kihívtak erre a tagre, hát íme a pár válasz.

1. Pinokkió - Egy fiú, akinek megnőtt az orra, ha hazudott 

Hazudtál már egy könyvről, mert szégyellted, hogy tetszett?


Nem, még nem volt ehhez hasonló tettem. Elég egyenes személy vagyok, nem szeretek hazudni másnak, egyrészt, mert félek, hogy kiderül, másrészt meg azért, mert nekem is rossz érzés. Más emberek vagyunk, mindenkinek megvan a maga véleménye, ha az enyém ez, akkor mások fogadják el ezt, mert én is elfogadom az övéket. Legalábbis én így gondolkodom. Egy könyv véleménye eltérés miatt nem hiszem, hogy valakivel összevesznék. Szégyellni? A saját véleményed nem szabad szégyellni. Lehet, hogy másnak is az a véleménye, csak fél kimondani. Szóval nem, nem tettem még ilyet.

2. A Szépség és a Szörnyeteg - A lány, aki nem a külsőbe szeretett bele

Melyik könyvet imádod annak ellenére, hogy rémes a borítója?

Ez szerintem Colleen Hoover - Helló, Hamupipőke! c. könyve lenne. Az kicsit túlzás, hogy rémes, de nekem egyszerűen nem tetszik. Pedig a történet annyira, de annyira jó. Muszáj volt sajátot is beszereznem. Kicsi, rövidke, de nekem annyira a szívemhez nőtt ez a kiegészítő kötet, de akkor is.. A borítójával nem vagyok kibékülve. Szerintem sokkal jobbat is lehetett volna összehozni.

3. Hófehérke - Akire a szépségéért vadásznak

Vettél már meg könyvet csak a borítója miatt? Ha igen, mi volt az?

Nem. Nem túl gyakran veszek könyvet (bár ez most az utóbbi időben megváltozott), így nagyon alaposan utánanézek, ha mégis. Körbekérdezgetek, érdemes-e megvenni, nem szeretnék csak úgy kiadni valamiért háromezer forintot, hogy aztán ne tetsszen. Így vagy olyat veszek meg, amiről biztosan tudom, hogy jó, mert rengetegen ajánlották, akikkel nagyjából egyezik az ízlésünk, vagy már olvastam előtte, de nem saját példányban. Vagy egyszerűen a fülszövege megfogott annyira, hogy tudjam, ez zseniális lesz. 

4. Csipkerózsika - Akit elátkoztak, hogy aludjon, majd az igaz szerelem csókja ébresztette fel

Melyik a kedvenc könyves szerelmespárod?

Most egyértelműen egy kicsit Colleen Hoover feelingben vagyok, ugyanis a kedvenc szerelmespárom ugyanígy az írónő egyik könyvsorozatában található, akik nem mások, mint Layken és Will a Szívcsapásból. 
Egyszerűen annyira egymásnak vannak teremtve, annyira shippelem őket... Ugyanolyan sorsúak, együtt kell megbirkózniuk a dolgokkal, és annyira illenek egymáshoz. 
Igen, szóval ők.

5. A kis hableány - Aki feladta az életét a szerelemért

Szoktál kipróbálni új műfajokat, vagy inkább maradsz azoknál, amelyeket ismersz és szeretsz?

Hát... Igazából felőlem jöhet bármi, csak legyen benne romantika. Na jó, ez talán annyira nem igaz. Legyen romantikus és kész. Nekem kell a romantika. Romantika nélkül én mit sem érek. 
Szóval azt hiszem inkább az utóbbi a válasz a kérdésre. 

6. Hamupipőke - Aki elvesztette a cipőjét éjfél után

Melyik volt az utolsó könyv, ami miatt fent maradtál egész éjszaka?

Bár olyan még nem volt, hogy tényleg egész éjszaka fent maradtam volna, de sokszor, hogy hajnalig le sem tettem egy könyvet. Ami örökké, így több év után is az emlékezetemben van, az Anna Todd - Miután c. könyve. Erdélyben voltunk, ott rengeteget olvastam internet híján, de így volt jó. Egyszerűen mondogattam, hogy még egy fejezet, még egy, aztán azt vettem észre, hogy már hajnali fél 5 van, én nem aludtam még semmit, fél 7-kor kelünk, mert megyünk a sóbarlangba, de a legtragikusabb, hogy befejeződött a könyvem. Ráadásul még hogy! 

7. Rapunzel - Akit bezártak egy toronyba

Melyik volt a legrosszabb könyv, amit az elmúlt hónapokban olvastál?

Úgy érzem, ez Lauren Morrill - Vakrandi a végzettel c. könyve lesz. Egyszerűen nekem nem tetszett. Vontatott volt, a szereplők nem nőttek a szívemhez, annyit bénáztam vele, nem volt kedvem olvasni, de végigszenvedtem magam az utolsó oldalra, de attól még nem.. Valahogy nem volt az esetem.

8. Aladdin - A szegény fiú, aki egy dzsinnt talált

Melyik volt az utolsó "könyvkincs", amit találtál?

Mikor barátnőmmel antikváriumban jártunk, olcsón, újan megtaláltam Szurovecz Kitti - Gyémántfiú c. könyvét féláron. Rettentően örültem neki, mert pont akkor akartam újraolvasni, ki is vettem a könyvtárból, de egy saját mégis másabb, nem? 

9. Alice Csodaországban - A lány, aki a nyúlüregbe esett

Melyik könyv olvasása során érezted azt, hogy egy teljesen új világba csöppentél?

Mondjuk ez legyen Stephenie Meyer - Alkonyat sorozata. Sokan nem szeretik, de hát nem lehet mindenkinek ugyanaz a véleménye. (lásd első válasz) Nekem bejött, sokáig nagy szerelmem volt Edward. Persze van benne kivetnivaló, de végül is egy teljesen új világba kalauzolt, ahol a vámpírok csillognak, nem?

10. A békakirály - Az elvarázsolt herceg, aki újra emberré lett

Melyik volt az a könyv, amiről azt gondoltad, hogy utálni fogod, de mégis megszeretted?

Ilyen nem nagyon volt. Inkább a könyv elejét nem szerettem, akkor gondoltam azt, hogy ez veszett ügy, de azért mégis kiolvasom, megnézem, mit láthatott benne a barátnőm, mert addig nem tűnt úgy, mintha ugyanarról a könyvről beszéltünk volna... Aztán bumm. Minden világossá vált, és rájöttem, hogy amit én nagyon rossznak gondoltam, leginkább a főszereplőt, az mégis nem egy ribanc és idegesítő fruska, hanem egy igenis hűséges lány, és hogy a végét egyáltalán nem lehetett sejteni a történetnek, pedig már azt hinnénk, mennyire sablonos.
Na erre pont ráillik Alessandra Torre - Sötét hazugságok c. könyve. 


11. Jancsi és Juliska - Akik elvesztek az erdőben, és egy boszorkány elfogta őket

Melyik testvérpár (fiú-lány) a kedvenced és miért?

Nagyon irigylem az ilyen testvéreket, mert nekem nem ilyen a kapcsolatom az öcsémmel, sőt... Így mint @Csakegyolvasólány is válaszolta, Daemon és Dee kapcsolata Jennifer L. Armentrout - Luxen sorozatában. 
Ugratják egymást, viccelődnek egymással, de mindennél jobban szeretik a másikat. 


12. Piroska - Akit a nagymamának öltözött farkas felfalt

Melyik könyvben csalódtál azután, hogy beleszerettél a borítóba és a fülszövegbe?

Szerencsére ilyen még nem történt velem. 

13. Rumpelstilskin - Akinek senki sem tudja a nevét

Melyik az a könyv, amelyiket te imádod, de nem kapott elég figyelmet?

Anna Todd - Miután szériája. Egyszerűen annyira, de annyira, de annyira jó, hogy az már fáj. De sajnos nem mindenki ismeri, pedig aztán ezt az egész világnak el kellett volna már olvasnia... :)


Ennyi lettem volna, köszönöm a kihívást, az én kihívottjaim pedig...

2 megjegyzés: