2017. november 21.

Kylie Scott - Tónus

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"Ennek az egyéjszakás kalandnak nem így kellett volna végződnie… 

Pozitív. Két kicsi vonal a terhességi teszten azt jelenti, hogy Lizzy Rollins teljesen mindennapi élete mindörökre megváltozik. És mindez egyetlen hatalmas hiba miatt, amit Las Vegasban követett el a Stage Dive lehengerlően szexis basszgitárosával, Ben Nicholsonnal. Kit érdekel, ha Ben volt az első férfi, aki miatt Lizzy úgy érezte, nem tud ellenállni a vágyainak? Sajnos azonban a lány azzal is tisztában van, hogy teljesen mindegy, ő mire vágyik, Ben egy kellemes szórakozásnál semmi többet nem akar. Ben tisztában van vele, hogy számára Lizzy érinthetetlen. Tökéletesen és végletesen. Mivel a legjobb barátja feleségének a húga, teljesen mindegy, mennyire izzik kettejük között a levegő, teljesen mindegy, mennyire kedves és szexis Lizzy, okosabb, ha távol tartja magát tőle. Azonban egy pillanatnyi megingás a Bűn Városában, és Ben kénytelen megtanulni, hogy ami Vegasban történik, nem biztos, hogy Vegasban is marad. Ő és Lizzy most már a lehető legmélyebb módon kötődik egymáshoz… de kialakulhat ebből valódi szerelmi kapcsolat? 

 „Csodálatos, hogy Kylie Scott úgy teremt gyöngéd és őszinte légkört, hogy közben megőrzi a rá oly jellemző játékosságot.” – PUBLISHER’S WEEKLY 

Kylie Scott, a New York Times bestsellerek írónője régóta imádja az erotikus szerelmi történeteket, a rock and rollt, és a Zs-kategóriás horror-filmeket. Ausztráliában, Queensland államban él."

Romantika és zene keveréke? Naná, hogy jöhet! Így gondoltam, mikor kezembe vettem az első Stage Dive kötetet, a Taktust, aztán folytattam a Futammal, később meg jött a Szóló, és most a Tónus. Az első két kötet lett számomra a kedvenc, főleg Mal története, abban minden megvan, ami Kylie Scott, a harmadik bár sokaknak nagy best, nekem mégis az inkább mélyrepülés volt, mint szárnyalás, de aztán a befejezőkötetet a kezembe véve újra megtaláltam az írónőt. Bár nem teljes egészében. A Futamot még a Tónus sem bírta felülmúlni, ennek pedig talán az lehet az oka, hogy az elején Ben nekem erőteljesen unszimpatikus volt. Ahogy kezelte a helyzetet, csak imádkozni tudtam, hogy végre nőjön be a feje lágya, és kezdjen el gondolkodni az agyával. 
Egyszerűen a kezemben ragadt. Alig bírtam letenni, faltam az oldalakat, és pár óra alatt a végére is értem, mert egyszerűen annyira imádtam. Szükségem volt erre a kikapcsolódásra, amit Kylie Scott ezzel a kötettel nyújtani tudott nekem. 
Aki nem szereti túlzottan a drámákat, kerülje el a könyvet. Ugyanis kicsit azt éreztem, hogy az írónő nem a történetre fektette a hangsúlyt, vagyis nem túl sok minden történt ez a alatt a bő 300 oldal alatt. Inkább Liz és Ben közötti kapcsolat került előtérbe, na meg az macska-egér játékuk és huzavonájuk. 
Kylie Scott már az első oldalakon beledob minket a mély vízbe, de ezzel teljességgel megragadja az olvasó figyelmét. Az enyémet legalábbis az első pillanattól kezdve megfogta, és nem eresztette el a köszönetnyilvánításig. 
"Mondj, amit csak akarsz, tépd darabokra a lelkem, de akkor is melletted maradok." 
Áááá. Egyszerűen imádtam. Minden hibája ellenére is, egyszerűen nem lehet nem szeretni Kylie Scott irományait. Csodálatosak, humorosak, zenészekről szólnak. A Stage Dive-fiúk elveszik a női olvasók józan eszét, és csak egy dolgon jár végig az agyuk, mégpedig az olvasáson. De abból minél több legyen. 
Annyira jó volt látni az egész csapatot egyben, és igazából nagyon sajnálom, hogy nem folytatódik. Pontosabban kaphatunk egy kis ízelítőt egy ötödik párocska love storyjából, de az mégsem lesz ugyanaz. 
Egyszerűen képtelen vagyok elengedni a sorozatot. Annyira szerettem az összeset. A fiúkat, Davidet, Malt, Jimmyt és Bent, na meg a párjaikat, Evet, Anne-t, Lenát és Lizt. Csodálatos, hogy van nekünk egy Kylie Scottunk, aki ilyeneket alkot, és még nagyon sok mindent szeretnék az ő tollából olvasni. Csodálatos!
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Liz: Liz karakterét sikerült megkedvelnem. Viszonylag fiatal lány, nem tökéletes, és épp ettől az. Vannak erkölcsei, próbál minden pillanatban erős maradni, és hihetetlen beszélőkéje van. Nagyon irigyeltem tőle. Pont egy ilyen lány kellett Ben mellé, hogy egy kicsit megzabolázza.
Ben: Kezdetben eléggé antipatikus volt számomra. Rossz döntéseket halmozott rossz lépésekre, Jimmynek jól helyre kellett tennie, hogy viselkedjen végre férfiként. Ami megtette a hatását. A végére hihetetlenül megszerettem, mert hát na... Basszgitáros egy menő zenekarban, ide vele!
"Mal, arcán halvány mosollyal lépett oda hozzá.
 – Tudod, őszintén szólva, kurvára jól nézek ki. De te, Tökfej, még nálam is szebb vagy." 
Borító:
Sajnálom, hogy nem az eredeti külsővel hozták itthon is ki. Lecserélték a pasit, és szerintem nem lett elég rocksztáros. A rajta lévő srác talán még elég rosszfiús, de nem rocksztáros. Ez itt a probléma. A zene szimbólumaként rátettek egy gitárfejet, ami eléggé kilóg a képből... Viszont az eredeti az annyira Ben a leírások alapján. Imádooom.

Összességében:
A hibái ellenére is nagyon szerettem a kötetet. Drámák azért itt is voltak, a történet nagy része Liz és Ben közti se veled, se nélküled kapcsolatról szól, sőt a férfi karakter egy ideig eléggé antipatikus személyiség, mégis a szívemhez nőtt a könyv. 
Alig bírtam letenni, szinte a kezemhez tapadt.
Annyira jó volt látni az egész csapatot végre együtt. 
David - Eve; Mal - Anne; Jimmy - Lena; Ben - Liz. 
Nem sok hasonlóan jó zenés könyv van, köszönöm, Kylie Scott, hogy ezt megalkottad nekünk. Csodálatooos.

Oldalszám: 344
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Malcolm Ericson 
Kedvenc idézetek: 
"– Ki ez a mennybéli teremtés, kit magam előtt látok? – kérdezte – Szépségeddel elvakítottál, titokzatos idegen. Nyomban tudnom kell, ki vagy.
 – A feleséged.
 – Akkor ezért tűntél olyan ismerősnek." 
*
 "– […] Ben a testvérem.
 – Ahha, a testvéred. És nem a bankszámlád. Lehet, hogy egy napon majd megtanulod, mi a különbség a kettő között."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése