2017. december 6.

P. C. Harris - Újrajátszás

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül. A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak. Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet? 

P. C. Harris az Árnyoldal című sikerkönyv szerzőjének legújabb izgalmakban bővelkedő erotikus-romantikus kalandregénye garantált szórakozást nyújt a fordulatos történetek kedvelőinek."

Nagyon szépen köszönöm a példányt az írónőnek! <3

P. C. Harris személyében egy nagyon humoros, vidám és nem utolsó sorban, tehetséges írónőt ismerhettem meg. Mindig tudja, mikor kell komoly hangszínre váltani, vagy éppen lazára, mikor kell a romantika mellé erotikát csempészni, esetleg humorral fűszerezni az amúgy is nagyon jó történetet.
Nem állítok valótlant, ha azt mondom, hogy az egyik kedvenc témámat ragadta meg az Újrajátszással az írónő, ugyanis a sport és a romantika keveréke nálam - és még sok más könyvmolynál is - nagy favorit.
Először főszereplőink gimis énjeivel találkozhatunk, akik nem bírnak egymásnak ellenállni, de mindkettejüknek ez az utolsó évük itt, utána szétszélednek egyetemre, és ki tudja, mit hoz majd a sors. De a bál mindent megváltoztat, és Melanie úgy dönt, hogy olyan messzire megy továbbtanulni, amennyire csak lehetséges. Mint említettem, az írónő tudja, mikor kell visszavenni a lazaságból, egy igen komoly szálat fűzött a történetbe, ami az olvasó szívét összeszorítja, és annyira fáj,  mintha a saját szerettünkről lenne szó. Mel tehát elmenekül otthonától és meg sem áll New Yorkig, ahol elvégzi az orvosit, és ekkor találkozunk vele következőnek. Zackből ez idő alatt profi jégkorongozó vált, a nők kedvence, és ezt ki is használja.
De hogy hozza őket újra össze a sors?
"Kezdek hinni abban, hogy ha két ember egymásnak van teremtve, akkor teljesen mindegy, mikor és hányszor találkoznak, mert a szívük azonnal egymásra hangolódik." 
Melt hazahívja a munkája, nem engedik meg neki az amerikai állampolgárságot, így kénytelen visszamenni oda, ahonnan sok évvel azelőtt elmenekült. De nem egyedül tér vissza, viszi magával ott megismert legjobb barátnőjét, Tiffanyt, aki a történet másik nagyon szerethető női karaktere. Mégsem ilyen egyszerű az egész. Mel a New Yorkban töltött idő alatt teljesen megváltozott, cseppet sem emlékeztet rajta semmi sem a régi önmagára, teljesen új életet kezdett, ezzel pedig névváltoztatás is járt, már mindenki csak Linnek hívja.
Zack pedig egy sérülést követően otthoni lábadozásra szorul, így ő is visszatér szülővárosába. Melben újra előtörnek az érzelmei a férfit látván, viszont ő mit sem sejt a lány kilétéről.
Viszont a jól működő szerkezetet még megannyi tényező befolyásolja, ezek közül az egyik legnagyobb Tim, Mel egykori legjobb barátja, akin a vak is látja, hogy többet érez a lány iránt. A másik meg egy általam nem várt fordulat, ami még színesebbé tette az egész könyvet.
Azt szerettem benne, hogy látszott rajta, az írónő ismeri a sportot, amiről ír. Sokan tudhatjuk, na meg a köszöntőből is kiderül, hogy az öccse jégkorongozik, és ez ihlette részben az Újrajátszást. Nem csak P. C. Harris, hanem szerintem mi is nagyon örülünk annak, hogy ezt a sportot választotta magának, hiszen ebből született meg ez a csodálatos alkotás.
Imádtam olvasni. Egyszerűen a kezemben ragadt.
Annyira olvastatja magát, az írónőnek megvan az a sajátos stílusa, ami ezt lehetővé teszi. Nem lehet ezt a könyvet nem imádni. Alig várom, hogy Tiffany és Mark történetét is a kezemben tarthassam!

Karakterek:
Melanie: Nagyon kedvelhető karakter, mégis néha kételkedtem a döntéseiben. Szerintem már az elején el kellett volna mondani Zacknek, hogy ő Melanie, ebben semmi nagy dolog nem lett volna. De a menekülési vágyát teljesen megértettem. Új környezetre vágyott, teljesen új életre.
Zack: Én megszerettem a srácot. Bár Melanie sokszor külső szemmel figyelte, azért én belülről tudtam, hogy nem rossz ez a Zacki fiú, akárhogy is enyhén szólva rossz időzítések voltak ezerrel. Amikor végre kezdtek a dolgok sínre lépni, akkor rontott el mindent egy titok. Ez valahogy mindig így szokott lenni... Amiért a lány megfogja, és lelép tervei szerint egy életre. Álompasi, de azért hogy nem vette észre, hogy az Melanie?!
"[…] akárhányszor hozzám ér véletlenül, a teste megfeszül, akár a gitárhúr." 
Borító:
Szerelem volt első látásra. Olyan csodaszép, minden rajta van, aminek rajta kell lennie. Mel is meg van jelenítve, de nem zavaró, nem adja a képzeletünknek a képet, hogyan is néz, továbbra is ránk van bízva. Ahogy Zack is, belőle csak egy hátsóprofil látszódik a mezszámával. Szerintem ilyen egy tökéletes borító.

Összességében:
Nagyon szeretem az írónő alkotásait, ez most már biztos. Az egyik kedvenc műfajomba kalauzolt el az Újrajátszással, ami a sport és a romantika keveréke. Csodálatos volt. Alig bírtam letenni, ami leginkább a stílusnak köszönhető. P. C. Harris mindig tudja, hogyan csaljon mosolyt az olvasója arcára.
Köszönöm az élményt!
A hozzám hasonlóan sport-romantika kombó szerelmeseinek tudom ajánlani, aki szereti a humoros alkotásokat, néhol komolyabb témákkal.

Oldalszám: 360
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Zack Morrison
Kedvenc idézetek: 
"Gyakran darabokra hullunk és elrejtjük személyiségünk védtelen darabkáit, összeszedjük őket, és gondosan elcsomagoljuk. Későbbi életünk folyamán ezeket a darabokat keressük, és azt a személyt, aki segíthet megtalálni személyiségünk darabkáit." 
*
"– Gyere, Daisy! Hagyjuk a gazdit csajozni."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése