2018. február 17.

5+1 kedvenc könyves szerelmespárom

Sziasztok!

Meghoztam a legújabb bejegyzésemet az 5+1-es rovatba, ami így a Valentin nap margójára írva a kedvenc könyves szerelmespárjaimból alkotott lista lett. Kik is hát azok a karakterek, akiket shippelek? Ebből a bejegyzésből megtudhatjátok!

5. 

Daemon és Katy

J. L. Armentrout - Luxen


A könyvmolyok körében közkedvelt Luxen sorozat két főszereplője nem igazán jött ki jól az első pillanatokban. Az arrogáns Daemon próbálta elijeszteni a lányt a családjától és a féltve őrzött titkától, de nem tudta elérni, hogy ne tápláljon gyengéd érzelmeket az újonnan érkezett szomszéd iránt. Kivételes kapcsolat az övék, sok mindenen keresztülmentek közösen, mégis ez a kötelék egyre csak erősödött köztük.
Értékelésem

"Amikor utoljára itt jártam Kattel, nem volt itt más, csak fagyott fű. Most a térdemig értek a növények, pitypangok pettyezték a zöldet. Kat imádta a pitypangokat; amíg az ónixszal gyakoroltunk, folyton azokat babrálta. Amint meglátott egyet, máris lecsapott rá, és letépte a fejét. Keserű mosolyra húzódott az ajkam, amikor megálltam a tömörfa ajtó előtt. Bolond cica."  Origin

4.

Ridge és Sydney

Colleen Hoover - Egy nap talán


Az írónő híres arról, hogy szerelmespárjait nem a legegyszerűbb helyzetbe helyezi bele, ez így van Ridge-dzsel és Sydney-vel is. A lány éppen akkor jön rá, hogy a barátja megcsalja a legjobb barátnőjével, ez az affér pedig ki tudja, mióta tarthat, a fiú viszont tartós párkapcsolatban él. Én hiszek abban, hogy vannak olyan személyek, akik egymásnak lettek teremtve. Úgy mind a valóéletben, mind a könyvekben. Ridge és Syd pont ilyen. Az ő kapcsolatuk egyszerre csal mosolyt és könnyeket az olvasó arcára. Csodálatos történet, szívszorító kötelék.
♫ Értékelésem ♫


"Én: Mostanában miért nem gyakorolsz az erkélyen úgy, mint régen? 
[…] 
Ridge: Miért kéne? Már nem vagy ott."

3. 

Maxon és America

Kiera Cass - Párválasztó


Egy jövőben játszódó történet egy hercegről, akinek 35 potenciális királynőjelöltből kell kiválasztani az igazit, aki a jövendőbelije lesz. Nem egy egyszerű feladat, de valami történik a kettejük találkozásánál. Bár America szívét más birtokolja egy ideig, Maxon kedvessége és személye mellett nehéz felvenni a harcot. Első olvasásomkor is annyira imádtam őket, és ez csak egyre jobban fokozódott bárhányszor a kezembe vettem a köteteket. Csodálatos és irigylésre méltó a kapcsolatuk. Remélem, egyszer én is megtalálom a saját Maxonomat!
♫ Értékelésem ♫

"– Törd csak össze a szívemet. Törd össze akár ezerszer is. Úgyis a tiéd, hát azt teszel vele, amit akarsz." Az Igazi

2.

Magnus és Alec

Cassandra Clare - A Végzet Ereklyéi


Bár a sorozat nem erre a kapcsolatra összpontosul, nekem mégis Magnus és Alec párosa lett a kedvencem a kötetekből. Egyszerűen annyira illenek egymáshoz, a másik mellett ki tudnak teljesedni és pozitív változást idéznek elő a szerelmüknél. Alec előjön a csigaházából, levedli a zord álarcát, Magnus pedig új barátokra tesz szert és elhagyja az előítéleteit. Annyira aranyosak, hogy az valami hihetetlen. És vagyok olyan szerencsés, hogy megtaláltam az én Malec sis'-emet, Virágot, akivel együtt shippelhetem őket.
♫ Értékelésem ♫

"Alec átkarolta Magnust, az ajkára tapasztotta az ajkát, és hevesen csókolta. Magnus, mintha sokkot kapott volna, mozdulatlanná dermedve állt. Jó páran – Árnyvadászok és Alvilágiak egyaránt – álltak körülöttük, bámulták őket, és sutyorogtak. Simon gyorsan a Lightwood szülőkre nézett, akik elkerekedett szemmel és tátott szájjal figyelték a jelenetet. Maryse a szája elé kapta a kezét. 
Maia értetlenül meredt a párra. – Na, álljon meg a menet! – szólt. – Ezt is mindenkinek csinálnia kell?"

1.

Rune és Poppy

Tillie Cole - A Thousand Boy Kisses


Bár 2018 első hónapjában olvastam ezt a könyvet, mégis az év hatalmas kedvencévé vált számomra. Gyönyörű történet, egyedi cselekmény, szerethető karakterek és egy szívmelengető páros. Rune és Poppy is tudta, hogy ők egymásnak vannak teremtve. Érezték. Már az első pillanattól olyan kapcsolat alakult ki közöttük, ami összeszorította az olvasók szívét. Mindig kiálltak egymásért, támogatták a másikat, közös terveik voltak a jövőre nézve. Csodálatos. Mind a könyv, mind a kapcsolatuk. Szem nem marad szárazon!
♫ Értékelésem ♫

“Maybe we’re like the cherry blossom, Rune. Like shooting stars. Maybe we loved too much too young and burned so bright that we had to fade out.” She pointed behind us, to the blossom grove. “Extreme beauty, quick death. We had this love long enough to teach us a lesson. To show us how capable of love we truly are.”

+1.

Rhysand és Feyre

Sarah J. Maas - Köd és harag udvara


Fangirling üzemmód: on. Jelenleg nálam ez a best páros minden felett. A fentebb említett könyv után egyszerűen nem tudok másra gondolni. Ez a két nem létező személy annyira valóságos a fejemben, annyira szeretném, ha ez a páros a valóságban is élne. Hihetetlen, hogy mikre képesek ők közösen. Erősítik egymást, megmentőknek születtek. Egymásnak lettek teremtve, ehhez nem is fér kétség. Egy csoda. 
♫ Értékelésem ♫ 

"– Elfelejtettem neki megmondani – folytattam halkan, és közben kinyitottam az ajtót –, hogy az a gazember, aki bezár egy lányt, és eldobja a kulcsot. 
 – Igen? 
 Vállat vontam. 
 – Ő viszont pont, hogy kiengedett."

Tehát ők az én kedvenc könyves szerelmespárjaim, nektek kicsodák? Kíváncsi vagyok rá, írjátok meg kommentben!:)

Millió puszi:
Barby

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése