2018. április 17.

Anne L. Green nosztalgiahét | Eltitkolt múlt


Anne L. Green az egyik legkedvencebb magyar írónőm. Csodálatos, gördülékeny stílusával, szenvedélyes, fordulatos történeteivel minden romantikus lelkű olvasót levesz a lábáról. Nemsokára hetedik regénye jelenik meg a boltokban, amely az Ördögi kísértés címet viseli. Kövessétek velünk ti is ezen a nosztalgiahéten az írónő munkásságát és eddigi műveiről készült bejegyzéseinket! Ha eddig nem találkoztatok volna Anne L. Greennel, most garantáltan kedvet kaptok a könyvei elolvasásához!

♫♫♫

Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 408
Megjelenés: 2016


"Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró?

„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá?

Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie nem az a nő, akinek hitte, múltja tele van szenvedéssel, titkokkal és fájdalmas rejtélyekkel, ám addigra már késő: elnyeli őt a mély, őszinte érzelem, amit a lány iránt táplál.

Vajon a múlt sötét titkai engedik a fiatal szerelmeseket új életet kezdeni?"

♫♫♫

Anne L. Green  munkásságával véletlenül futottam össze a könyvtárban még tavaly tavasszal. A Viharos érzelmek c. regénye által ismerhettem meg őt, a sorsnak tudom be, hogy éppen akkor vitték vissza a könyvtárba, én pedig azonnal lecsaptam rá. Hamar beleszerettem Anne stílusába, hiszen az lenyűgöző, gördülékeny, élethű és csodálatos. Nem tellett bele sok időbe, hogy folytassam az ALG szériát, jött a Törékeny vonzerő, majd A remény hajnala bővített kiadása, később egy internetnélküli nyári délutánon a kezembe vettem az Eltitkolt múltat. Ekkor már teljesen menthetetlen voltam, belecsöppentem Anne L. Green világába, és nem tudtam onnan szabadulni, de nem is akartam. 
A regény már rögtön az első oldalain elvarázsolt, Alexander Cross személye pillanatokon belül a szívemhez nőtt. Már az elején azzal szembesülünk, hogy a férfi változni szeretne, már nem leli örömét az eddigi életében, amiben főleg a nők-pia-munka hármassága kapott nagy szerepet. Azonban az élet szó szerint elé sodorja Alexandra O'brient, aki nem mindennapi hölgyemény. A múltját titkok övezik, ahova soha többet nem akar visszamenni. 
Az Eltitkolt múltnak különleges helye van a szívemben. Bár Anne L. Green összes regényét imádtam, utánozhatatlan, lehengerlő és csodálatos, mégis ha a nagy Őt keresem az ALG könyvek között, számomra az az Eltitkolt múlt Alexander Cross-szal. 

♫♫♫


„ Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak, játszanak.

Kit a sors neked szán, el nem kerülheted…..

Kezdhetném a történetemet azzal, hogy ki is vagyok én valójában, de sajnos erre a kérdésre már én magam sem tudom a választ.

Eltévedni önmagamtól, biztos állíthatom, olyan, mint egy sötét sikátorban bolyongani.

– Te mióta ácsorogsz itt? – kérdezte riadtan. 
– Talán az „Ezt nem mondjuk el a maminak, oké” óta – néztem rá mosolyogva.

Az eszünk figyelmeztet bennünket arra, mit kellene elkerülnünk, de csak a szívünk mondhatja meg, mit kell cselekednünk.

– Igen, mami, Alex és én már nagyfiúk vagyunk – jelentette ki magabiztosan.

Kérlek… ments meg engem önmagamtól.

– Mintha két test, egy lélek lennénk – […] 
– Mert azok is vagyunk, két eltévedt, csonka lélek, melyek egymásra találtak.

– Ugyan már! Egyébként is az elején leszögeztem, hogy csak hűséget fogadok neki, de vakságot nem.

Hogy ki is vagyok én? Alexander Cross, a férfi, aki már tudja, ki ő valójában.

♫♫♫

- Mikor befejezted A remény hajnalát, már tudtad, hogy Alexnek is lesz egy külön regénye?

Akkor még nem. A remény hajnala szerkesztése után mondta az akkor szerkesztőm, hogy érdekes Alex Cross karaktere. A megjelenést követően az olvasók is sokszor jelölték be kedvenc karakternek, így kiérdemelte, hogy kapjon egy külön történetet. Érdekes módon őt a mai napig sokan kiemelik. Sokat töprengtem ezen, majd rá kellett jönnöm, ez azért van, mert általa vittem tovább a történeteket, ezáltal az olvasók megismerhették őt több szerepben is, mint barát, szívtipró, szerelmes férfi és apa.

- A regény főszereplői Alexander és Alexandra. Véletlen, hogy ez így alakult? Fűződik hozzá egy aranyos történet?

Nem különösebben. Alex neve adott volt A remény hajnala után. A Lexie név pedig tetszett, így Alexandra lett a főhősnőnk neve. Emellett jópofa volt a bemutatkozás, amikor találkoztak.

- Hogy jött a címnek az ötlete? Már megvolt, mikor elkezdted írni a történetet?

Nem egészen. Amikor leadtam a történetet a kiadónak más címe volt. A Sors keresztje. A kiadóm tanácsára változtattam meg a címet Eltitkolt múltra. El kellett gondolkodnom rajta, nehogy félreértsék az olvasók a címet. Sokan Aidenre, a kisfiúra gondoltak volna. Egy gyerek az én szememben pedig soha nem lehet kereszt, sokkal inkább áldás. A címmel leginkább Lexie elvesztett jövőjét akartam sugallni, illetve a Cross név által magát Alex Crosst. Az Eltitkolt múlt azonban hűen visszaadja a könyv hátterét.

- Eltitkolt múlt. Alexandra azaz Miranda múltja. Honnan merült fel benned az ötlet, hogy a tanúvédelmi programba kényszerítsd a főhősnőt? 

Alex alapos leckét kellett, hogy kapjon. Egy biztos volt: Olyan nőt érdemel, aki habár fiatalabb nála, érettebb gondolkodású. Oka van komolyan venni az életet. Ugyanakkor mindenképpen szerettem volna, ha Alex kisfiús oldala is megmutatkozik, ami Aiden segítségével felszínre is került. (Nem akartam megkönnyíteni a dolgát. Mindenképpen szembesíteni akartam vele, egy család komoly kötelezettségekkel jár.) Az élet ugyanakkor segítőkezet nyújtott. Nem tudtam róla, de volt olyan ismerősöm, aki élt három hónapot Amerikában tanúvédelmi program keretében, így sokkal könnyebbé vált ennek a leírása is.

- Te mit szeretsz Alex Crossban?

Pff... Hogy mit szeretek a karaktereimben nehéz kérdés. Ne gondolja azt bárki is, hogy egy szereplő minden jellemvonását az író alkotja. Sokszor önálló életet élnek. Nem lehet parancsolni nekik. Talán pont ezért szeretem a férfi karaktereket, rájuk ez duplán igaz. Alex Crossban talán a legvonzóbb a pimaszsága, és az, hogy a felelőtlen viselkedése ellenére a rá rótt teher alatt legbelül megkomolyodik. Képes és akar fejlődni.

- Van kedvenc idézeted, jeleneted a regényből?

Imádom a zenét. Ebbe a könyvbe ezt a lelkem is beletettem Lexie-n keresztül. Mindig szerettem volna zongorázni. Az olvasóim számára nem lesz meglepő, de a kedvenc idézetem a könyvből: 

„Az élet olyan, mint a zongora. A fehér billentyűk jelentik a boldogságot és fekete billentyűk a szomorúságot. De soha ne feledd, hogy a fehér és fekete billentyűk együtt adják nekünk a dallamot!”

Kedvenc jelenet? Hmm... Nehéz kedvenc jelenetet választani. Sok ilyen van. Alex-Aiden párosa aranyos, Matt-Alex szurkálódásokat is szerettem írni. Emellett kedveltem Lexie karakterét, jellemét.

♫♫♫




Felkeltettük az érdeklődésed?
Csemegézz az írónő regényei között!

Ha egyedi történetre szomjazol, ne hagyd ki! 

Ne maradj le semmi fontosról!

Kíváncsi vagy a kulisszatitkokra is?

Szerezd be elsőként és dedikáltasd!
♫♫♫

Köszönöm, hogy velem tartottatok a nosztalgiahétnek szerdai napján! Látogassatok el a többi oldalra is, ahol Anne L. Green többi könyvéről olvashattok ajánlókat!

Le Monde des Livres  A remény hajnala
Lizzyke olvasó kuckója  ♫ A sötétség fogságában
Könyvekbe burkolt világ ♫ Viharos érzelmek
Niitaabell világa ♫ Törékeny vonzerő
Nikii blog ♫ Elvarratlan szálak
Bree S. világa ♫ Ördögi kísértés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése