2020. április 1.

Elle Kennedy - A hajsza

HANGULAT                                MOLY                                        2019

"Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?
Más magyarázatot nem látok rá, miért vagyok úgy oda Colin Fitzgeraldért. Általában nem vonzanak a kivarrt, videojáték-őrült kocka izomagyak, akik lököttnek és felszínesnek tartanak. És az előítéletei mellett az is ellene szól, hogy a bátyám haverja. És hogy a barátja belém van zúgva. Ja, és említettem már, hogy lakótársak vagyunk? Nem, mintha számítana. Fitzy egyértelművé tette, hogy nem érdeklem, holott úgy szikrázik köztünk a levegő, hogy félő, leég tőle a házunk. Én sosem voltam az a fajta lány, aki fut egy pasi után, és nem most fogom elkezdeni. Épp elég gondot okoz nekem az új suli, a seggfej tanárom és a bizonytalan jövőm. Ha a szexi lakótársamnak végre megjön az esze, és rájön, mit szalaszt el……tudja, hol talál.
Az őrjítően jó Off-Campus sorozat spin-off kötete. Önfeledt órákat akarsz és egy ragyogó olvasmányt? Megtaláltad.Szerezd meg magadnak!" 

Elle Kennedy munkásságáért már az első magyar debütálása óta rendkívül rajongok. Az írónőnek van egy különleges humora, ami mindig képes mosolyt csalni az arcomra, minden története gyógyír a lelkemnek. A vizsgaidőszak fáradalmai után pedig pont egy ilyen komikus, romantikus és abszolút szerethető történetre volt szükségem minden kiszámítható jelenetével együtt. 
A pont című kötetben egy kicsit megismerkedhettünk már a hokicsászár Dean Heyward Di-Laurentis bajkeverő húgocskájával, Summerrel. A lány már ekkor felkeltette Colin Fitzgerald figyelmét a dús, szőke hajával és az igéző zöld szemével. De egy hatalmas baj van vele. A csapattársa kishúga. Fitz próbálja eltussolni a Summer iránti érzelmeit, de ezzel csak azt éri el, hogy mélyen megbántja őt. De itt nem ér véget a történet! Ő lesz az új lakótársa, ami még tovább bonyolítja a dolgokat. 
A két főszereplő sokáig kerüli egymást, mindkettejüknek van bőven elég feladatuk, amelyekkel meg kell birkózniuk. Summer a tanulási nehézségeivel küzd és egy esszével, amit egy olyan tanárnak kell benyújtania, aki látszólag nem tartja őt többre egy csinos arcnál. Mindemellett az új iskolában is meg kell találnia a helyét, ahol nap mint nap ellenségek veszik körül, és a múltja továbbra is a nyomában liheg. Talán Fitz lehet a társ, akivel minden nehézség élhetővé válik? Colin pedig minden idejét egy új videójáték megtervezésével tölti, ha éppen nem a jégen van, és emellett egy interjúra készül egy nagynevű játékcég tulajdonossal, ahol talán munkát is kaphat. De vajon mit kell ehhez neki feláldoznia?


"Te vagy a napfény – fejezem be magamban.
A neve nyár, a lelke napfény." 

Ennyit nem nevettem még regényen, mint A hajszán. Elle Kennedy fergeteges humora végig átjárta a könyvet. Többször hangosan is felkacagtam, még akár a nyilvánosság füle hallatára. Mindenkivel megeshet, nem? Az írónő frappáns, komikus helyzeteket teremtett, amelyek abszolút kirángatják az olvasót a monoton hétköznapokból. Eljuthatunk egyetemi bulikra, üvölthetünk hokimeccseken és részt vehetünk divatbemutatón is. Mennyi jó program egy estére!
Mivel ez egy olyan könyv, amit az ember könnyedén egy ültő helyében is elolvas, annyira laza és olvasmányos. A két főszereplő pedig hamar a szívünkhöz nő, tudni akarjuk, hogy mi lesz a vége az ellentétek vonzásának, hogyan alakul az életük, és miképpen hidalják át az akadályokat közös erővel. 
A romantika és a páratlan humor elválaszthatatlan elegyet alkotnak a Briar U sorozatban is. Mindehhez hozzájön a sport, a jégkorong, ami már az Off-Campus alkalmával is a szívünkhöz nőhetett. Nagy, de annál pozitívabb meglepetésként ért, hogy Elle Kennedy visszahozta a korábbi szereplőit A hajszában. Ha csak néhány oldal erejéig is, szuper volt ismét találkozni Garrettel, Logannel, Tuckkal, Deannel és a barátnőikkel is. 
Egy szó mint száz, az Off-Campus rajongóinak nem szabad kihagyniuk a spin-off kötetet sem! 

"Nem könnyű szeretni magunkat, de a belső kritikusunkat elhallgattatni még nehezebb. Sőt, lehetetlen."

Borító:
Abból is látszik, hogy ez már külön sorozat része, hogy a megszokott, kidolgozott férfitestek helyett a borítón egy női alak látható. Valóban, akár Summer is lehet a képen, hiszen a szőke haj stimmel, a stílus - bár nem sok látszik belőle - is valószínűleg egyezik a főhőssel. Passzol a többihez, passzol a könyvhöz, mi más kéne még?


Összességében:
A hajsza egy ízig-vérig Elle Kennedy történet. Hozza a megszokott stílust, a humort és szenvedélyt, ami eddig is jellemezte a könyveit. Örülök, hogy az írónő nem szakadt el továbbra sem a kedvenc egyetemünktől, és egy újabb rendkívüli sorozattal rabolja el a szívünket. Summer és Fitzy, a két főhős ellentétei egymásnak, de ahogyan az lenni szokott, a vonzalmuk nem is lehetne erősebb egymás iránt. Vidám, bájos, de vadító történet egy adonisz testbe bújt, imádni való kockáról és egy nyitott, temperamentumos természetű lányról, na meg a vonzás szabályairól.
Az egyetemista történetek rajongóinak garantált élmény lesz a legújabb Elle Kennedy regény is, hiszen kiszakít a hétköznapok állandóságából, és páratlan kalanddal gazdagít minden egyes oldala.

Oldalszám: 408
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Colin Fitzgerald, Dean Heyward Di-Laurentis
Kedvenc idézeteim:

"A csönd nem a barátom. Ilyenkor az ember magára marad a gondolataival. Szembe kell néznie mindazzal, amit napközben félresöpört: a félelmekkel, amik csak átmenetileg múltak el, és a titkokkal, amiket próbált elrejteni."

*


"A benyomás és a valóság igen távol áll egymástól. Az igazság általában valahol félúton található."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése