2016. január 4.

Colleen Hoover - Ez a lány

HANGULAT                                MOLY                                         2015

"Colleen Hoover, a New York Times bestseller írója a viharos szerelemmel, szenvedéllyel és fájdalommal teli Szívcsapás-sorozattal számos olvasót ejtett rabul. Miután Layken és Will szerelme a legnagyobb próbatételeket is kiállta, az immár házasságban élő fiatal pár végre kezdi biztonságban érezni magát a kapcsolatban. De bármennyire is élvezi Layken az új, közös életüket, néhány kérdés nem hagyja nyugodni. Noha Will szeretné magában tartani a múlt fájdalmas emlékeit, Layken mindent tudni akar róla. Will végül beadja a derekát, és elmeséli saját történetét, mely során felszínre kerülnek legbelsőbb érzelmei és gondolatai. Miközben újraéli jó és rossz pillanatait, a Laykennel való első találkozásáról is meglepő dolgok derülnek ki. Az Ez a lány-ban Will a saját szemszögéből meséli el Laykenhez fűződő, bonyolult kapcsolatát. Kettejük jövője azon múlik, hogyan birkóznak meg a múlttal a közkedvelt Szívcsapás-sorozat záró részében."


Egyszerűen imádom ezt a sorozatot. Mint már azt az első résznél is meséltem, a Hopeless sorozat első része annyira nem fogott meg, de ez... Imádom. Olyan lelki, mély tartalma is van, amit az ember fel nem foghat. Várhatunk egy klisés tanár-diák szerelmes történetet, de Colleen nem ezt adta nekünk, hanem sokkal, ezerszer jobbat. 
Letehetetlen, de még mennyire! Annyira sajnálom, hogy ez volt a befejezőkötet, de az biztos, hogy nem egyszer veszem még a kezembe Will és Lake történetét azt megígérhetem! 


Mint azt a fülszöveg és az előző két kötet is bemutatja, Layken és Will kapcsolata nem volt egy könnyű eset. A családi hátterük sem a legideálisabb, mivel Willnek autóbalesetben elhunytak a szülei, így ráhárult a feladat, hogy felnevelje tizenegy éves öccsét. Lake pedig anyukájával és öccsével költözött Texasból, mivel az apukájuk meghalt néhány hónapja. Nem egy kedvező helyzet, igaz? Erre jön még több lapát nehézség. Kezdetben a szerelem, ami talán nem is lenne gond, ha ki nem derülne, hogy Will Lake irodalomtanára. Feladhat mindent a szerelemért? De ha igen, hogy vigyáz az öccsére? És a tanár-diák szerelem eléggé büntetendő, nem? De. 
Akkor mi lesz? 
A következő nehézség, mikor Julia, Lake anyja elmondja nekik, hogy rákos, és már nem a gyógyítható fajtából. Nagyjából egy évet jósoltak neki. 
Így a két húszéves fiatal együtt küzd meg a két kiskölök felnevelésében. Ex felbukkanása, egyetem elvégzése és még eközben szülőnek is lenni nem egy kis dolog! 
De szerencsére minden megoldódott, és a harmadik kötet, vagyis ez már a boldog befejezést firtatja, amikor Will és Lake már nászúton vannak. De nem, nem 222 oldalnyi szexjelenetet olvashatunk, inkább megtudjuk Will szemszögéből az első kötet dolgait, amit eddig csak a lányéból ismertünk. (Mivel a második már Willéből íródik, de az az első folytatása.) De még így is tartogatott számunkra rengeteg meglepetést!
Egy kicsit furcsán mutatja be a dolgokat, hiszen a fejezeteket mindig két részre bontja. Az egyik, az első, mikor a jelenben a két fiatal házas épp nászúton van, és beszélget, így bevezeti a következő témát. Aztán jön egy kis cím után a múltbeli visszatekintés, amit már mondtam, Mr. Cooper kontaktlencséjéből figyelhetünk. 
De a végén viszont végig a jelenben marad, és elolvashattuk, hogy jön világra a kis Julia Cooper, és a végén Will verse, amit a lányához és a feleségéhez írt, egyszerűen csodás. Szem nem marad szárazon, amint az utószót olvassa, erre a fejemet teszem. 
Az elején féltem tőle, hogy nem lesz ugyanolyan jó ettől, hogy ugrált az időben, mégsem volt üresség bennem ettől, miközben olvastam. Teljes volt így is az egész, semmivel sem gyengébb, mint az előző kettő, ezt bizton merem állítani. 

Spoilert tartalmaz!

Nem sokat tudok itt mondani, a témákat inkább nem lövöm le, olvassátok el, nem fogom felsorolni, mégis miről beszél Will. De azt mondom, hogy irtó aranyos, és újra beleszerettem, szóval, ha Lake nem is kapja a markába, én megtenném. ;) 
Bocsi..
Karakterek:
Layken: Még mindig eszméletlenül szimpatikus lány. Bátor, erős, bár nem az ő nézőpontjából figyeltünk a dolgokat, akkor is megtudhattunk mindent a cselekedeteiből. Kedves, és tényleg, több Lake lehetne a világon. 
Will: Will a tökéletes pasi. Eskü. Azt kívánom így 2016-ra, hogy minden kedves olvasóm találjon valakit, aki úgy szereti őt, mint ahogy Will szereti Lake-et, és akkor boldog lesz. :)

Borító:
Mindhárom Szívcsapás kötetnek imádom a borítóját. Van rajta ember, de az arca mégsem látszik, egyiknél sem, így teljes mértékben csak a képzeletünk szabja a határokat a karakterek elképzelésében. Na meg a leírt külsőségek. A pillangó motívum itt is megjelent, körülfogja a szerelmespárt, ami eszméletlenül aranyos, és na, ezen is meghatódok ma, ilyen nap van. Talán az egyetlen bakika benne, hogy a cím mögött valami fehér füst van, ami kicsit furcsa, de mindegy, megbocsájtjuk, ahogy azt is, hogy a piros és a lila nem megy egymáshoz. Jobban eltudtam volna képzelni azzal a háttérben megbújó sötétkékkel. 

Összességében:
Mindenkinek irány most olvasni! 

Oldalszám: 294
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakterem: Will Cooper

Kérdéseim olvasás utánra: 
- Zavart a gyakori időváltozás? Ugrálás a jelen és a múlt között?
- Tartogatott új dolgokat is, hogy megtudhattuk az első regényben történteket Will szemszögéből?
- Úgy őszintén... Kellene egy ilyen Will neked is, nem?


Őszintén, az elején még emiatt a gyakori változás miatt csak 4,5-et akartam adni neki, de a végére annyira meghatott az egész, hogy nem volt szívem a fent említett számhoz...

2 megjegyzés:

  1. Draga Barbyyy!
    Istenem, de Imádlak <3
    Frenetikusan hiperszonikus kritikat varazsoltal ide nekunk ismetelten.
    Imaaadtam
    Oromvolt olvasni :)

    Esca tartalmat es a szereploket illetoen a leirasod alspjan arra a kovetkeztetesre jitottam hogy ezen a teren mindenben egyetertunk :)

    Kerdeseidre a valasz:
    1.Annyira elvarazsolt, magavalragadott, hogy eggyaltalan nem zavart
    Sot szinte mat vartam is :)
    2.igen tartogatott..
    De inkabb erzelmi szempontbol
    3. Hat persze hogy igen ;)

    Koszon hogy olvashattqm ezt a kritikat is frenrtikus elmeny volt!

    Tovabbo szep estet!
    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés