2016. április 23.

Barby és a könyvfesztivál - 2016

Bevallom, én még sosem vettem részt ilyen eseményen, szóval még új volt számomra a dolog, de annyit mondhatok így elöljáróban, hogy egyáltalán nem bántam meg, amiért buszra ültem és a Millenárisig utaztam. 
Már sok ideje vártam ezt a pillanatot, sok emberrel megbeszéltem, hogy végre találkozunk ott. Az egyik kedves könyvmolyos barátnőmmel érkeztem, akivel az elmúlt időben rengeteget csacsogtunk mindenféléről, és ő is ugyanúgy várta ezt az eseményt, ahogy én. 
Nyitásra a Millenárishoz értünk egy kiadós, egészséges mekis reggeli után. Futottunk egy kört, megnéztünk pár dolgot, aztán arra jutottunk, hogy a LOL könyves találkozóra is bekukkantunk. Az a kis bekukkantás aztán egy kicsit tovább tartott, mert olyan lányok vettek körül minket, akikkel fesztelenül lehetett mindenről dumálni, na meg persze a háttérben zajló gyerekelőadás rossz kornyikálását is kiröhögni. Szilvi jóvoltából sok kis apróságot kaphattunk, olyanokat mint dedikált könyvjelzők, kuponok és egy játék. Itt is szeretném megköszönni mindenki nevében, hogy megszervezte ezt, üzenem, hogy nagyon jól éreztem magam. 
Lucia (jobb) és Barbi (bal) <3
 Marcsival az oldalamon visszamentünk az épületbe, ahol még háromnegyed óra volt Tavi Kata és On Sai párosának dedikálásáig, de azért már készülődtünk, ne kelljen a sor végén sokat állnunk. Közben találkoztam a könyvmolyos levelezőtársammal, aki jó messziről utazott fel Pestre. A baráti köréből már pár embert megismerhettünk a LOL-os találkozón. 12:20 körül már a kis standnál álltunk Luciával, Dórival, akikkel időközben találkoztunk. Luciának visszaszolgáltattam a Táncvarázst, amit dedikáltatott is Katával. Így történt, hogy amíg sorban álltunk Rékát is megölelgethettem, aki ifjú padavanom az írás terén. (Nem mintha én akkora Yoda lennék...) Szerencse volt, hogy jóval korábban odamentünk, mert ahogy egy sort alakítottunk, már jöttek is a Sulijegyzetek rajongók, és az egész pillanatokon belül olyan hosszú lett, mint egy óriáskígyó. 
Csodálatos volt találkozni az egyik példaképemmel és beszélni is vele. Kata gyönyörű és fiatalos, remélem még sok-sok könyvet kiad a kezéből. (Sajnos On Sai-től még nem olvastam, de mindenképp pótolnom kell ezt a lemaradásom.)
A dedikált példányom
Hála a Maxim kiadónak és az 1+1-es akciójának olcsón 4 könyv őrült tulajdonosa lettem, mégpedig Anna Banks - Szirénia öröksége trilógiájának (a Neptunt direkt a könyvfesztre hozták ki:)) és még pluszban Sherry Gammon - Szerethetetlen c. kötetének. Kinek mi a véleménye róluk? 
Hogy mindenképp meglegyen és dedikáltathassam az írónővel, tegnap is jártam itt, mégpedig Papp Dóra - Tükörlelkek c. könyvéért. Bevallom, sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen vele, végül úgy döntöttem, hogy megveszem, és díszítse csak a könyvespolcom. Három órakor meg már ott toporzékoltam a standja előtt, hogy biztosan én legyek az első. Hát így is lett. Dóra olyan kedves volt, és megengedte, hogy csináljunk egy közös képet is. Még egy kis információmorzsát elejtek nektek. Megkérdeztem, és ha minden igaz, akkor nyáron jön Kriszti és Orsi történetének a folytatása, addig biztosan kikerül ide is a véleményem az első kötetről. 
Szerencsére a meteorológusoknak nem lett igazuk, szép idő lett végül a reggeli borongás ellenére, a napszemüvegem is felkerült az orromra, így beszélgettünk, napoztunk és fényképezkedtünk Marcsival. Viszont ebbe a csodálatos délutánba egy kis Hamlet házidolinak bele kellett rondítania, ezért emberi időben hazautaztam, pedig bírtam volna még, elhihetitek. Sok-sok könyv között... 
Összességében ha nektek is adódik rá lehetőségetek, mindenképp gyertek el jövőre ti is! Egy nagyszerű lehetőség, hogy kedvenceitekkel találkozzatok vagy akciós áron vásárolgassatok! :) 
Nagyszerű délután volt, és remélem jövőre minél több embert megismerhetek közületek is!

De hogy azért ti is mesélhessetek, nektek milyen volt? Milyen könyveket "fogadtatok örökbe"? Dedikáltattatok? Kinél?

Puszi:
Barby

2 megjegyzés:

  1. Én ma vettem részt a Könyvfesztiválon, és rögtön két könyvet is haza hozhattam magammal. Dedikálással nem éltem a lehetőséggel, de majd jövőre készülök, ha lesz ott olyan író, akitől szívesen elfogadnék az általa írt könyvembe egy autogrammot. ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem a feltankolást. Meg most a Könyvhéten is lesz dedikálás ;) :3

      Törlés