2016. május 16.

Huntley Fitzpatrick - Életem a szomszédban

HANGULAT                                MOLY                                         2015


"Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent. Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg? Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat."

Már régóta szemeztem ezzel a könyvvel a boltokban, de sose jutottam el odáig, hogy megvegyem. Így történt, hogy mikor megláttam a könyvtárban, rögtön a kezembe is vettem, és a "kiveszem" hatalmas kupacára tettem. Kapóra jött ez a hosszú hétvége, így olvashattam egy csomót. Köztük ezt is...

Samantha csonka családból származik. Apja elhagyta a családot még akkor, mikor ő még meg sem született, így anyja egyedül nevelte fel őt és két évvel idősebb testvérét, Tracyt. A két lány szöges ellentéte egymásnak. Míg az idősebb az igazi tinédzserkorát éli, pasik, divat, utazás, addig Samanthára marad a jókislány szerep. Anyja egyre kevesebbet van otthon az idő elteltével, kampányolásba kezd, amit meg is nyer, így a jó termés a szenátori szék lett. 
Tíz évvel a történet kezdete előtt egy család költözött a szomszédba, ami főszereplőnk anyjának a csőrét nagyon csípte. Egyik gyerek követte a másikat, ami persze rendetlenséget szült és fejetlenséget a házban. Ezt pedig Sam ősének nem nagyon tetszett. Mindig is óva intette a gyerekeit attól a háztól, nem is érintkeztek velük. Nem jártak egy iskolába, a kapcsolatot nem keresték egy idő után az új lakosok sem. De Samet mindig is érdekelte, mi történhet ott náluk a falak között, így a tetőről figyelte az egész pereputtyot egészen addig, míg egyik nyári alkalommal az egyikőjük fel nem mászott hozzá. 
Lebukott a kis leselkedő. 
Elkezdtek beszélgetni Jase-szel, egyre többet, a fiú be is hívta őt a házukba, ahol a lány rögtön egy hullámhosszra keveredett új barátja hét testvérével. Egy idő után együtt töltik az idejüket, és minden megváltozik körülöttük. 
Sam a két baráti társaságát egyesíti, mikor legjobb barátnőjének a bátyjának, Timnek segít állást keresni, aki egy igazi bajkeverő. Kirúgták a suliból, marichuánát szív, piál, és mindenkinek beszólogat, mint egy házsártos vénasszony. Elég nehéz eset. De a srácnak egy alkalommal sikerül másra is koncentrálnia azon kívül, hogy elrontsa az életét, így Jase-szel jóban lesz. 
Minden rendben megy egy ideig a két házban. Sam anyja nem tudja, mi történik a lányával, túlságosan is lefoglalja a munkája és az új pasija, Clay Tucker, akit a főszereplő állandóan a teljes nevén szólít, ami egy idő után kezdett rettentően idegesítő lenni. Na de nem baj. 
A Garrett család, J:ase családja befogadja csaknem annyira, mintha a sajátja lenne. Eközben Samnek meg kell küzdenie Clay Tucker hatásával, amit az anyjára kiterjeszt és fenyegetéseivel, amik őt érik. 
De egyenlőre az a lényeg, hogy Jase-szel minden rendben van. Úgy tűnik, a Paradicsomot semmi sem rombolhatja le. Bár egy baleset talán mégis. Igaza volt Samnek, a legrosszabb dolgoknak mindig bele kell rondítaniuk a legjobbakba. 
Mikor anyja kissé ittasan vezet haza, beleütköznek valamibe. Pontosabban valakibe. 
A szenátornő nagy hibát követett el, amiért fizetnie kell. Clay biztatja, hogy hagyja ott a dolgot, menjenek, amíg lehet. Sam pedig aludt, nem sokat fogott fel a dolgokból, csak a koccanást, amit érzett. De később összeáll neki a kép. 
Rá kell vennie az anyját, hogy a helyes lépést válassza, ami miatt nem rombolódnak le családok. Vagy egy bizonyos család. Az a szomszéd család. 

Karakterek:
Samantha: Bevallom, az elején sem volt szimpi és a végére se lett az. Bár inkább mondhatom közömbösnek. A legjobb barátnője azt mondta rá, hogy tökéletes. Hát én nem értek vele egyet. A helyzete, a külseje lehet az, de maga a lány egy unalmas személyiség. Semmi humor vagy valami, egyszerűen csak túl hamar felnőtt. 
Jase: Egy kedves fiú, és egyre jobban kezdem azt hinni, hogy nekem is ezek a fajta srácok jönnek be. Egy pozitívum, ha olvasol. Rájössz a zsáneredre. Negatívum, ezt sose fogod megkapni a való életben. A srác, aki mindenhez ért, és még jól is néz ki, okos, ambíciózus. Egy tökéletes srác, aki tuti nem létezik a világon. 
Tim: A tipikus ügyeletes rosszfiú. Imádtam a srácot, volt humorérzéke, a romlottsága ellenére is bejött. 
Grace (Sam anyja): El nem tudjátok képzelni, hogy az elején mennyire nem szerettem. Konkrétan utáltam. Nagyjából annyira, mint az Elakadó lélegzetben Emma nagynénjének a karakterét. Hogy mennek az ilyenek anyának? Nem is értem. Grace kimondottan egy önző hülye volt, akinek a saját karrierje és az, hogy kilábaljon a depiből, amibe az sodorta, hogy rosszul választott pasit, aki végül elhagyta terhesen. Emiatt mindenféle előítélete lett azokkal kapcsolatban, akiknek nagy családjuk van. Mint pl. Garrették. De végül is ő ment át a legtöbb jellemfejlődésen, vagyis ezt az utolsó tíz oldalon láthatjuk, amúgy pedig játssza a nagy felnőttet, aki nem lát túl a sértettségen. 

Borító:
Nagyon jó. Nincsenek rajta rendes emberábrázolások, figyelemfelkeltő, nyárias, amiről a történet is szól. Egyszerűen minden benne van, aminek benne kell lennie.

Összességében:
Egy romantikus nyári történet két fiatalról, akiknek szülői problémákkal is meg kell küzdeni, nem csak a sajátjukkal. Könnyed, gyorsan olvasható, de másodjára már nem hiszem, hogy a kezembe fogom venni. 

Oldalszám: 416
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Timothy Mason

Kedvenc idézetem: 
"– Hát persze, hogy nem. Biztos vagyok benne, hogy soha eszébe sem jutott, hogy mi ezeket amúgy magunknak vesszük fogamzásgátlás céljából. Fogadni mernék, hogy azt hitte, ezek… lakásavató bulira lesznek ajándékba.
 Oké, röhejes vagyok.
 – Vagy parti ajándékok – nevetek.
 – Vagy – a blokkot tanulmányozza – felszerelések egy igen drága vizes lufi harchoz."
~ Jase és Sam 

Hiányzott még belőle valami...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése