2016. május 19.

Sarah Maclean - A csábítás kilenc szabálya

HANGULAT                                MOLY                                        2013


"Mindenki ismeri a szabályt, hogy egy tisztességes fiatal lady nem lopózik be egy rossz hírű márki otthonába, szenvedélyes csókot követelve tőle. Ám Lady Calpurnia Hartwell minden szabályt megszeg, hogy meghódítsa ezt a nőcsábászt… Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban. Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél, és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy végre élvezni fogja az életet! De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kellene egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya. Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk…"

Elég nehezen kezdtem neki, mivel túúúúúl vastag. Ki akarná azt cipelni? Aztán jött a második nagy akadály, ami Newton törvényével ellentétes, és nem lefele taszította volna a kezemből, hanem egyenesen a könyvtárba. Na de mi volt ez? Hát az E/3-as szemszög. Barbi nem szereti az E/3-at. (Haha, ezért beszél most így magáról.. :D ) Azt nem tudja megmondani, hogy miért, de annyira nem rajong értük, Talán azért nem a szíve csücske ez az írásmód, mert akkor annyira nem ismeri meg a szereplőt, mintha az magáról beszélne közvetlen. Oké, így mindent tudunk, mindenkinek a gondolatát összefüggően látunk, annyira nincsenek meglepetések, és nem csak azt a személyt értjük meg, akiről olvasunk, hanem tényleg mindenkit. Na mindegy, a lényeg, hogy Barbi nagy ívben kerüli ezeket a könyveket nagy általánosságban, de mikor ebbe belekezdett... nem tudta letenni. E/3 mehet a pokolba, neki ez akkor is tetszett! 600 oldal? Cipelem, bánom is én!

Az egész történet Anglia területén játszódik, méghozzá egy olyan világban, ahol még Ladynek meg Lordnak hívják az embert. Idegesítő, és ezt Lady Calpurnia is így gondolja. A mi Callie-nk már 28 éves, ami már csaknem vénasszony! Még otthon él, nincs férje, se gyereke, még szeretője se, de miért? A külsőségek, amik behatárolják az embert. A modora kifogástalan, egyszerűen molettebb, teltebb más lányoknál, ami már nem ideál. Így történt, hogy a főszereplőnk minden bálon petrezselymet árul ahelyett, hogy hólyagosra táncolná a lábát. Persze, első látásra beleszeret a mi Lordunkba, pontosabban márkinkba, Gabriel St. Johnba. A rossz fiú szoknyapecér, aki nem ismeri a monogámiát, de miért is ismerné, hiszen megteheti, hogy ne ismerje! Callie az egyik bálon rájön, egy kis külső segítséggel, hogy nagyon visszahúzódó, nem csoda, hiszen annyit pletykálnak róla az öregasszonyok. Ekkor úgy dönt, ír egy listát azokról a dolgokról, amiket meg szeretne tenni. Nem is kell említenem, hogy egyáltalán nem kisasszonyhoz illő tételek szerepelnek rajta. De attól még ez változtatja meg az életét.
Az első: Szenvedélyesen megcsókolni valakit. 
Callie-nek csak egy név ugrik be ezzel kapcsolatban, akinek az első csókját ajándékozhatná. Ralston márki. (Az elején nem esett le nekem se, hogy Gabriel és Ralston egy pasas, persze azért, mert nem voltam képben az ilyen kifejezésekkel, de aztán gugli a barátom.) Ekkor minden a feje tetejére fordul. Az éjnek évadján elmegy a márkihoz, hogy megkérje, csókolja meg. Persze Gabriel eleget tesz neki egy egyezség ellenében. A márkinak megvan elég baja az újonnan ráakaszkodott húgával, aki csupán féltestvére, de nagyon szeretne róla rendesen gondoskodni. Be kell vezetnie a felsőbb körökbe, de hát a márki híre már eléggé elterjedt, és nem jó értelemben, így találnia kell egy megfelelő személyt, aki nem vet Julianára rossz fényt. Ekkor jön a képbe Callie és az egyezség.
Minden jól megy, fogjuk rá. Callie elhatározta, hogy végig fogja csinálni ezt az egész listát, nem érdekel a saját hírneve, nem akar tovább kalitkában élni. Ez persze magára hívja a márki figyelmét, de a jégkirályfi még képes a szerelemre azok után, amin keresztülment? Callie nagyon reméli, hogy meg tudja változtatni a márkit, de az a kérdés, hogy ez sikerül-e neki...

Karakterek:
Callie: Egy rendkívül szimpatikus karakter volt számomra. Azonosulni ugyan nem tudtam vele, de nagyon megszerettem az oldalak alatt. Harcolt, mikor az kellett, elszánt volt és persze egy kissé őrült, ami tetszett benne.
Gabriel/Ralston márki: A rosszfiú. Hát igen, ezek a gyengéim, oké a jófiúk sem rosszabbak, na. De a rosszak.. Kellően csökönyös, eléggé merész. Tökéletes pasinak azért nem mondanám, de bírtam a buráját, az tuti.

Borító:
A ruha nagyon csini, ami a nőn van, bár azért följebb is mehetne.. Legalább egy picit. De amúgy egyszerű is, ha így nézzük, de nagyon jó. A betűtípus el lett találva, nagyon illik a történethez. Az egész olyan... arisztokratás hatást kelt, ami szuper, mivel erről szól a könyv is.

Összességében:
Egy aranyos történet egy küszködő lányról meg a szerelméről a korai Angliában. Egyáltalán nem tipikus témája van, a szálak pörögnek rendesen, és valamilyen szinten az ember tud a főszereplővel együtt érezni, mivel néhány helyzetben mi is  kalitkába zárt énekesmadarak vagyunk.

Oldalszám: 494
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Lady Calpurnia Hartwell (Callie)

Kedvenc idézetem: 

"A szerelem sosem egyoldalú vagy önző. A szerelem nagyvonalú, és jó irányba változtatja az életet. A szerelem nem rombol, Gabriel, a szerelem épít."
~ Callie

Sokáig gondolkodtam, hogy végül milyen csillagozást adjak neki, de mivel 12 óra leforgása alatt befejeztem, megérdemli ezt:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése