2016. május 29.

Sarah MacLean - A hódítás tíz szabálya

HANGULAT                                MOLY                                         2014


"„Lord Nicholas maga az eszményi férfi! És a szemei, drága Olvasóink, a szemei! Olyan gyönyörű kékek!” – Gyöngyök és pelerinek, 1823. június 
 Amióta a népszerű női magazinban megjelent a hír, hogy Lord Nicholas St. John még a facér férfiak táborát gyarapítja, azóta folyamatosan üldözi őt az összes előkelő hajadon hölgy. Egy időre elutazik, hogy megszabaduljon tőlük, ám ekkor nagy igyekezetében éppen kinek az útjába keveredik? Egy önálló és határozott nő elé, aki ugyanakkor a leggyönyörűbb is, akit valaha látott. Lady Isabel Townsend egy léhűtő szerencsejátékos nemes lánya. Túl sok titkot őriz, a pénznek viszont valójában nagyon is híján van. Bár már hozzászokott ahhoz, hogy gondot viseljen magára, apja halála miatt ezúttal segítségre szorul: meg kell védenie a kisöccsét megillető jogokat. A jóképű és tájékozott Lord Nicholas megoldást jelenthetne minden problémájára. Ám a ladynek roppant elővigyázatosnak kell lennie, kerülnie kell minden meggondolatlanságot – például, hogy piszkosul, szenvedélyesen beleszeressen valakibe."

Lady Isabel Townsend egy volt lord, becenevén Lottólord lánya. Kiskorától kezdve sok megpróbáltatáson megy keresztül. Először az apja hagyja el a családi fészket, amibe az anyja belebetegszik, fel kell nevelnie az öccsét, Jamest, miután félárvából teljesen szülőtlenné válnak. De ez nem minden! A kihelyezett gyámot az sem érdekli, hogy a testvérek élnek vagy halnak, Isabel egyedül vezeti a nagy Townsend birtokot. De mégis hogyan! Két tucat lánnyal az oldalán, akik elmenekültek otthonról, és szállást nyújt nekik, mikor más senki. De a 19. században nem lehet az egész háztartás nőkből! Ráadásul olyan asszonyokból, akik törvényt szegve fittyet hánytak a házassági esküjükre. Isabel tisztában van a veszélyekkel, mégis küzd a lányokért. 
Lord Nicholas St. John Londonban a legjobb partinak számító nemes, miután a bátyja készséggel megnősült. A Gyöngyök és pelerinek egyik számában ki is van fejtve, mennyire visszautasíthatatlan egy pasi, ráadásul még tíz tippel is ellátnak, mégis hogyan szerezzünk magunknak is egy ilyen lordot. 
Mint az első kötetben is, itt is egy külső személy hozza össze a két főszereplőnket, ami szerintem nagyon jó húzás. 
Leighton herceg húgának hirtelen nyoma vész, és megkeresi Nicket egy nagy kéréssel. Keresse meg a testvérét, aki mint később kiderül, Isabelhez fordult segítségért. Hogy miért pont lordunkhoz fordultak ezzel a fohásszal, az a történet során kiderül. 
Először is két főszereplőnknek történik egy kisebb balesete egy lovashintóval, mikor Nickből igazi hős válik, és megmenti Isabelt, aki persze ezt nem szerette volna. De pont kapóra jött a lord jövetele, mivel valahogy pénzhez kell jutnia a Minerva-ház lakóinak, így a nő arra jut, hogy eladja anyja hún szeretett szoborgyűjteményét. Meg is hívja Nicket és barátját magukhoz, mérje fel, mégis mennyi az annyi, amennyit kaphat érte. 
Persze, Nick már sejt valamit, így hamarabb érkezik a Townsend birtokra, ahol rájön szépen lassan az igazságra. 
Isabelék nem sokáig rejtegethetik előle a titkot, mivel egy nagy esőzés miatt több napig kénytelen együtt élni a két férfival. 
Stílusilag megegyeznek a kötetek, ami persze ésszerű, hiszen egy tollból származnak, de mégis... Más történet ugyanazokkal a szavakkal elmesélve. 
Vajon az elérhetetlen Isabel, aki annyira erősnek akar mutatkozni, hogy fél szerelembe esni és Nick, aki annyiszor megjárta a szerelemmel, hogy már nem is akarja érezni, mégis egymásra talál? 
Egy bajbajutott hölgynek lordunk se tud ellenállni, de mi van, ha Isabel nem is egy bajbajutott hölgy?

Karakterek: 
Isabel: Egy erős nő, aki megpróbál független maradni egy olyan országban, ahol nem tudják elképzelni, hogy egy nő is lehet jó lovas, tetőszerelő vagy egy hölgyekből álló házban is meg lehet élni. Csodálni való. Néha azért túlontúl csökönyös. Ez a baj ezekkel a főszereplőkkel. Egy ideig még szimpatikus a férfinak, hogy nem adja könnyen magát, de mikor már pajzzsal védekezik akaratán kívül is a főszereplő, szerelme pedig feladja inkább a harcot, akkor az már igencsak szomorú pillanat. 
Nick: Mondhatjuk, hogy a tökéletes pasi, akire mindenki vágyott anno és vágyik most is. Kedves, aranyos, jól csókol, nem egy útszéli csöves és még jól is néz ki. Na kinek kellene egy ilyen Lord?

Borító:
Hasonló, mint az elsőn lévő. Persze, mivel egy sorozatból való, naná, hogy hasonló! Így visszagondolva rájöttem, miért is piros a nőn a ruha. (Ha ti is elolvassátok, leesik majd a tantusz.) A mai ízlésvilágnak túl kivágott hátú, vagy majd ismét divat lesz? Vagy már le van cipzározva.. Hm... 
Enged következtetni a történetre és nem is árul el sokat. Tökéletes.

Összességében:
Egy gördülékeny szerelmes történet egy másik korból. Aki erre vágyik, nyugodt szívvel merem ajánlani, biztos tetszeni fog!

Oldalszám: 442
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Lord Nicholas St. John

Kedvenc idézetem: 

"A nő feje újra kikandikált a tető szélén.
 – Ne feledje, hogy a hang felfelé száll, mylord! Vigyázzon a nyelvére!
 – Ezer bocsánat – kiáltott fel egy túlzóan mély meghajlással. – Nem vagyok hozzászokva, hogy tetőn mászkáló hölgyekkel társalogjak. A helyzetnek megfelelő etikett valahogy kiment a fejemből."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése