2016. augusztus 22.

Back to School Book Tag

Sziasztok!

Egy újabb Book Taggel örvendeztethetlek meg titeket Ági, vagyis RexFan01 jóvoltából, köszönöm a kihívást!:) 

1.) Melyik az a könyv, amelyet minden iskolakezdés előtt újraolvasol?

Bár szeretek újraolvasni könyveket, megszokott rituálém nincs, hogy mit olvasok el mindig. Egyszerűen azt, amihez épp kedvem van. Idén a Tökéletes kémia és A Sötétség és Fény angyalai trilógiát sikerült megint átnyálaznom a kedvenceim közül, bár bevallom nektek, hogy még a Gyémántfiú három kötetét is hozzácsaptam volna az "újraolvasós" stóchoz, de akadt helyette más, amiket még nem olvastam. De mivel az utóbbit sikerült teljesen beszereznem, szóval bármikor visszatérhetek hozzá. 

2.) Minden kötelező olvasmányt elolvastál? 

Őszintén vagy kedvesen? Á, őszintén. Ti mit gondoltok? 
Naná, hogy nem. 
Ez milyen kérdés már? Az én nyári szünetem, igaz, hogy nagy lazulás helyett dolgoztam két hónapot, de legalább összekapartam egy kis pénzt, és azért majdnem ötven könyvet sikerült elolvasni a nyáron, azért az se semmi, nem igaz? Kit érdekelnek a kötelezők? Mellesleg amúgy új tanárt kapunk, egy hete találkoztam a haverommal az osztályból, és ő mondta, hogy kaptunk egy jó hosszú listát... Azt hiszem, az a programom, hogy "Kötelezők elolvasása" sztornózva lesz.
Kötelezők elolvasása.
Valaki nem tud gyorstalpalót majd a Tartuffe-ből nyújtani? Esetleg a Candide-ból? 

3.) Félsz, hogy szeptembertől kevesebbet fogsz tudni olvasni?

Nem. Oké, egy kicsit. 
Most, hogy bejön a suli, edzés és meló, kicsit parázok, hogy fogok így könyvtárba is járni, de megoldom, egyet se féljetek. 

4.) Melyik ősszel megjelenő könyvet várod legjobban?

Papp Dóra - Tükörlelkek második részét. Szeptember 13-án jelenik meg, addig szeretném előrendelni is, aztán meg majd egyik könyves rendezvényen aláíratni vele. Nagy tervek egy ilyen kis leánynak... 

5.) Mutass be egy borítót, ami az őszre/iskolakezdésre emlékeztet!

Brrr. Pfuj.
6.) Mennyire vigyázol a tankönyveidre?

Olyan jó gyerek vagyok én,  annyira vigyázok rájuk, hogy inkább a kezembe se veszem, nehogy bepiszkoljam valamivel. Mondjuk inkább az engem, de na. 

7.) Melyik nyári olvasmányodról fogsz írni irodalomórán? 

Hallod, te aztán tök jó suliba jársz. Nálunk miért nincs ilyen?!
De tételezzük fel, hogy most az új tanár néninél lesz. Szóval. 
Mivel még friss az élmény, és nagyon tetszett a könyv, na meg nem olyan, amitől mondjuk egy tanár infarktust kapna, amiért a drága 16 éves tanítványa ilyet olvas...
K. A. Tucker - Tíz apró lélegzet.
Azt hiszem, csak kimásolnám az értékelésemet. 

+1.) Kiket hívsz ki?

Még mindig Samet traktálnám a Sam's blogtól, valamint ugyanonnan Lénát, ha van kedve neki is kitölteni. Jó szórakozást vele! :)

4 megjegyzés:

 1. Neee, miért kellett azt a csúnya fizikakönyvborítót csatolni? Elment az életkedvem. :D
  A Tükörlelkeket én is nagyon várom már, aaaah, bár mire megkaparintom valahonnan 2017 lesz, de á, nem gáz.
  Ú, amúgy nekünk is van olyan, hogy a nyári olvasmányunkról kell írni. Vagyis le kell írni valami fontosat a nyarunkról, és rendes könyvmoly módjára persze, hogy olvasmányokról írok. :D Mert annak a sátánista nőszemélynek semmi köze a magánéletemhez...
  Jaaaj, és a kötelezők... Megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki telibeszarja őket. Úgy vagyok vele, hogy mire elkezdjük őket venni, úgyis elfelejtem, ezért majd inkább akkor... Amúgy hogyhogy nektek most van a Candide? Meg a Tartuffe? :o Mi már kilencedikben kivégeztük őket. Amúgy nem olyan rosszak, az előnyük, hogy rövidek. A Tartuffe, ugye, dráma, amit nagyon utálok olvasni, mert így egyáltalán nem jön át a humora, de amúgy az sem olyan szar, mint az Odüsszeia. A Candide pedig kőkemény irónia, szóval nekem nagyon tetszett. Csak nem kell komolyan venni, és úgy kell rá tekinteni, hogy Voltaire beszívva írta, és nem nézte át józanul.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Bocsánat xd
   Nembaj, legalább megkaparintod, na meg a Nerve, azt is iszonyúan várom már *---*
   Sírok rajtad, drágám. "Mert annak a sátánista nőszemélynek semmi köze a magánéletemhez.." :D
   Ahh, ebben mindig is társak leszünk :D Pontosan. Egyszerűen annyit olvasok közben is, hogy elfelejtem addigra :D
   Megnyugtat, hogy legalább nem hosszúak :D ;)

   Törlés
 2. A fizikakönyv... eskü, besírok rajtad, te lány :D

  VálaszTörlés