2016. szeptember 1.

30 napos könyvkihívás: 01.

Kedves Könyvmolyok!

Nem csináltam még ilyet, de hát mindent el kell kezdeni. Először is meg szeretném köszönni Samnek és Lénának, akik kihívtak a 30 napos könyvkihívásra. Huh, azért 30 nap egy hónap. Minden nap egy bejegyzés és még értékelések is? Biztos nem foglak titeket az őrületbe kergetni? Nagyon reménykedek benne. 
Szeptember elseje van. 
Új tanítási év. Ne is emlegessem, ugye? És akkor az új dolgok kipróbálása is. 
Na lássunk is hozzá!

A legjobb könyv, amit tavaly olvastál


Az elején elhatároztam, hogy nem fogom állandóan magamat ismételni, és minden napra más és más könyvekkel rukkolok majd elő. Ezért, na meg mert annyi minden nagyon jót olvastam tavaly, nem lövöm el mondjuk rögtön a fangörcsöt okozó Aftert, hanem a másik nagyon nagy kedvencemet hozom, amit tavaly ismertem meg ugyanazon az utazáson, amelyen a fentebb említett Anna Todd kötetet olvastam. 
Ez a könyv pedig nem más, mint a csodálatos Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás c. remekműve. (Amit mellesleg az idén újraolvastam, de ez csak plusz információ.)
Alapjában véve szeretem a földhözragadt (értsd: amikben nincs semmi fantasy elem) történeteket, és az egyik kedvenc klisé elemem, a fogadás is benne van. Ráadásul nem sokszor mondom, hogy a női főszerelőt is mennyire megszerettem, de itt ez történt. A könyves-pasi-háremem oszlopos tagja, Travis Maddox is innen került be oda. Persze ő az ügyeletes rosszfiú az egyetemen, humoros, észveszejtő kinézetű és tetovált. Eleget meséltem már róla, hogy a ti könyves-pasi-háremetek tagja legyen? 
De ha elszakadunk a főszereplőktől, akkor is minden van benne. Az egész könyv egy érzelmi hullámvasút. Izgulunk a párosunkért, közben a rejtegetett titkokat is meg akarjuk tudni, aztán a végén meg hevesen ver a szívünk, hogy megmaradjon a rosszfiúnk, és ne dobja fel a pacskert. 
Látszólag egy szimpla egyetemi történet, de ha az ember jobban megnézi egy szenzációs remekmű. Nem véletlen, hogy egy évvel később szinte fizikai késztetést éreztem arra, hogy újraolvassam Abby és Travis történetét. 
És akkor meg a csodálatos borítóról, ami nem hazudok, ha azt mondom, a kedvencem, már ne is beszéljünk. 
Bár ez már nem tartozik a munkaköri leírásomba, de a Veszedelmes sorscsapás, amit rögtön utána olvastam, és ami Travis szemszögéből mutatja be a dolgokat, az is zseniális. Mindig volt egy olyan nagy kérdésem, hogy csinálják az írók, hogy ugyanazt a történetet elmesélik másik szemszöggel, reálisan, ugyanazokat a párbeszédeket használva, de mégis az egész teljesen más lesz? Én is meg akarom tanulni ezt. Jogos, előtte az angolomat cicomázom fel annyira, hogy Jamie-vel tudjak minimálisan kommunikálni. 
A lényeg a lényeg, hogy rettentően ajánlom, ha még csak hallottál róla, itt a kezdőlökés. 

2 megjegyzés:

  1. Yeeey, itt az első bejegyzés *-* #okébefejeztem
    Én már nagyon régóta el szeretném olvasni a Gyönyörű sorscsapást. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy még miért nem kezdtem el. Léna régebben gyakran nyaggatott vele, de azóta már annyi negatív kritikát is olvastam róla, hogy teljesen elbizonytalanított. De így, látva, hogy neked is tetszik, akkor nyilván nekem is fog, nem? Mármint a kétszeres megerősítés általában jó útra terel (példának okáért ott van a Miután, vagy a Hopeless sorozat♥).
    Egyébként nagyon tetszett a bejegyzés. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, itt is van :D Akkor uccu neki, mert egyszerűen nagyon ahwww *---* Én imádom.
      És örülök, hogy bejött a bejegyzés :')

      Törlés