2018. január 31.

Erin Watt - Paper Palace - Die Verführung

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"Diese Royals stehlen dir dein Herz… 

Kaum haben sich Ella und Reed wiedergefunden werden sie erneut getrennt – und dieses Mal steht Reeds Leben auf dem Spiel! Ist er nun endgültig zu weit gegangen? Ist ihm sein aufbrausendes Temperament zum Verhängnis geworden? Ella ist eine Kämpferin. Sie ist bereit, alles zu tun, um Reed zu schützen und den Royals zur Seite zu stehen. Doch dann wird sie plötzlich von ihrer eigenen Vergangenheit eingeholt. Ella muss feststellen, dass ihr Leben eine einzige Lüge war. Wird ihre Liebe daran zugrunde gehen? Oder kann es ein Happy End für Ella und Reed geben?"

A tavalyi év második felében az olvasók körében nagy sikert aratott az Erin Watt duó Papír hercegnő néven megjelent könyve, mire fel a kiadó nem sokkal utána már hozta is a második kötetet, amiről szintén sokat hallhattunk. Az írónők azonban megkaphatnák a függővégek királynője címet (Leiner Laura mellett persze), ugyanis az eddigi részeket elnézve ez rettenetesen igaz rájuk. Persze marketing fogás is ez egyben, és valljuk be, rettentően jó. A Megtört herceg is hasonlóan sokkoló momentummal ért véget, a folytatásról azonban eddig még nem jelentek meg hírek, így muszáj volt bevetnem az idegennyelvi tudásomat, és jelen esetben németül álltam neki, hogy megtudjam a végét Ella és Reed történetének. Mivel sajnos ez az utolsó kötet, amely róluk szól, de ne szomorkodjunk nagyon, már megjelent a Paper Passion, eredeti címként Fallen Heir, ami bár nem a második legidősebb Royal fiúról szól, annál inkább az én kedvenc szereplőmről a sorozat folyamán, aki nem más, mint Easton Royal. 
Mégis térjünk vissza Reedhez a bejegyzés erejéig. 
Előre szólnék, hogy aki még nem ért a Megtört herceg végére és nem szereti a spoilereket, inkább később térjen ide vissza, de sajnos a hatalmas függővég elárulása nélkül nem igazán lehet erről a részről beszélni. 

Tény, hogy Reed és Ella története eddig sem volt felhőtlen és egyszerű, de a Paper Palace-ben megjelent fordulat jócskán próbára teszi sokszor a kapcsolatukat. Viszont nem csak egy kis vitáról van szó, hanem egy gyilkosságról. Valaki felelős az olvasók zöme számára unszimpatikus Brooke haláláért, amit Reedre akar valaki erősen kenni. A regény főként ezzel foglalkozik, a fő szál maga a gyilkosság és a nyomozás, na meg Reed és Ella hogyan próbálnak ez ellen küzdeni. De ha még csak ez lenne, és egy apa nem támadt volna fel a halottaiból hirtelen és jelent volna meg a Royal család küszöbén... 
Steve O'Halloran megjelenése nagy zűrt okozott mind Ella magánéletében, mind a Royalokéban. Be kell vallanom, hogy az eddigiek alapján sem volt valami szimpatikus fazon, de ezek után aztán végképp nem. Hirtelen rendbe akarja hozni a kapcsolatát a lányával, és próbál apafiguraként szerepelni az életében, mégis ez inkább a visszájára fordul, és mindenbe beleszól, amibe csak tud és lehetséges. Érthető, hogy be akarja pótolni az elvesztegetett időt, ugyanis nem is tudott Ella létezéséről ezidáig, mégis már nemcsak túlféltő volt, megmondta neki konkrétan, mit tehet és mit nem, mit hordjon és mit nem. És ha ez még nem lenne elég a gerlepárt is szétszakítja egymástól azzal az indokkal, hogy ő is volt fiatal, és tudja milyenek a Royal fiúk. Látszik, hogy nem volt még szülő az életben, ugyanis ha egy kamasznak valamit megtiltanak, elkezd hazudni, és ezzel az ellenkezőjét váltja ki, mint amit el szertett volna érni. 
Voltak olyan jelenetek, ahol összeszorult a szívem. Bár az egész történet legelején Reed hatalmas seggfej volt, a második részben kimondottan papucs, most végre egy normális fiatal sráccá változott, azt kivéve, hogy alaptalanul vádolják gyilkossággal. Tökéletesen átjött az írónők szavaiból (és a fordításból), hogy mennyire szereti is egymást Reed és Ella. Bármit megtennének egymásért. 
Ahogy azt már megszokhattuk, az egész könyv titkokkal és fordulatokkal van tele. Megtudjuk, Steve miért volt távol annyi ideig, ki volt az apja Brooke babájának, ki a gyilkos, és azért a happily ever afterbe is bepillanthatunk. 

Ez volt az első német nyelvű hosszabb olvasmányom, és azt kell mondanom, hogy nagyon élveztem. Sikerélményként könyvelhetem el. Örülök, hogy egy ilyen történettel kezdtem, mint a Paper Palace. És persze nagyon kíváncsi vagyok már Easton történetére. 

Karakterek:
Az első kötethez képest minden szereplő formálódott, legtöbbször a javára. És bár Ella ebben a részben szinte más embernek tűnt ahhoz képest, mint amit az első részben megszokhattunk tőle, ezt leginkább az aggódás rovására írom fel. Ki ne viselkedne másképp, ha a szerelmét börtönbe akarják zárni? Ha gyilkossággal vádolnák teljesen alaptalanul? Mégis azért néhol előjöttek a csípős Ella-beszólások, amik színt vittek a történetbe. Amint már említettem, Reed karaktere is pozitív irányba változott a regények során. Ha  most a kezembe venném a Papír hercegnőt, biztosan nem ismernék rá. És bár Easton marad mindig is a kedvenc Royal-fiúm, a végére Reedet is teljesen megkedveltem. 

Borító:
Fú, hát szerintem gyönyörű, ahogy ez a szó az összes borítóra jellemző ebből a sorozatból. Mégis talán ha összehasonlítjuk őket, a leggyengébb. Imádom a színét, ez az ezüstös árnyalat mindent visz nálam, mégis a kapu szimbólumot nem teljesen értem. Remélem, jól vettem ki, és ez egy kapu.

Összességében:
A trilógia, Ella és Reed története véget ért ezzel a kötettel. De talán a legtöbb izgalom és fordulat erre a részre maradt. Nagyon imádtam olvasni, hatalmas pozitív élményt adott, mind a könyv, mind hogy leporolhattam a némettudásom. 
Romantikus, imádni való és kiszámíthatatlan. 
Ez a pár szó az egész trilógiára jellemző. Szinte letehetetlen volt, tudni akartam, mi történik a folytatásban. Gratulálok az írónőknek, hogy ezt összehozták. Tökéletes kikapcsolódás suli, vagy munka utánra. 
Azoknak ajánlanám leginkább, akik olvasták az első két részt, a trilógiát pedig azok számára, akik szeretik a romantikát, a fordulatokat, a rejtélyeket, na meg a drámákat. Azokból van bőven.

Oldalszám: 410
Kiadó: Piper

Kedvenc karakter: Easton Royal
Kedvenc idézet: 

"》Du bist die stärkste Person, die ich kenne 《, wispert er.
》Halt jetzt mir zuliebe durch, okey? Wir hauen nicht ab. Wir bleiben hier und kämpfen.《"

4 megjegyzés:

  1. Felcsigáztad a kedvem az értékeléssel, pedig így is alig bírom folytatás nélkül!
    Az elmúlt egy hétben faltam fel az első két részt és nem hagy nyugodni a függővég... Ráadásul a krimi vonal miatt még inkább kíváncsi vagyok! *-* Az hiszem, itt az ideje ismét angolul olvasnom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, hát igen! Én sem bírtam tovább. Valahogy muszáj volt csillapítanom az olthatatlan kíváncsiságomat!:D :) <3

      Törlés
  2. waaah*.*
    Annyira várom már! Szuper értékelés lett <3
    S gratulálok, hogy megküzdöttél vele németül :D Nem semmi :O

    VálaszTörlés