2022. május 23.

Jennifer L. Armentrout - Lángoló árny

HANGULAT                                MOLY                                        2021

 "Teljesítsd ​be a végzeted!  

Evelyn Dasher és Luc útjai keresztezték egymást, és a lány egy szempillantás alatt a luxenek világában találta magát. Ráadásul arra is fény derült, hogy egykor nem volt ismeretlen számára ez a közeg.  Ám nem csak a luxenek múltja rejt titkokat – Evie az emlékezetkiesése miatt több hónapra nem emlékszik az életéből, de érzi, hogy történt vele valami, amit nem tud felidézni, és nem is hajlandó senki elárulni neki az igazat. Ki kell derítenie, ki ő most – és ki volt valaha. De a válaszok újabb kérdéseket vetnek fel. Kutakodásai közben egyre közelebb kerül Luchoz, az erős, arrogáns, éteri szépségű és rendkívül veszélyes originhez… aki valószínűleg szerelmes belé. És ahogy Evie lassan viszonozni kezdi a fiú érzéseit, akaratlanul is felmerül benne a kérdés, hogy Luc vonzalma vajon neki szól-e, vagy egy rég létezett lány emlékének.  Eközben új fenyegetés üti fel a fejét: egy influenzaszerű, halálos vírus, amit – a kormány sziklaszilárd meggyőződése szerint – a luxenek terjesztenek. A szörnyű betegség mindenkit megváltoztat, aki elkapja, pánikot keltve a már amúgy is az összeroppanás szélén álló országban."

Mindig nosztalgikus érzés visszacsöppenni a luxenek világába. Az Origin sorozat első része, A legsötétebb csillag csupa meglepetést és fordulatot hozott, azonnal megkedveltem Evie és Luc karakterét, és vártam, mit tartogat a történetük következő fejezete.

A luxenek és az emberek háborúja óta egyre nagyobb a gyűlölet a két faj között. A Lángoló árny alapkonfliktusa, hogy hogyan is tud Evie és Luc illetve az ő baráti társaságuk - Heidi, Zoe, Grayson, Emery, Kent - asszimilálódni miközben egy ismeretlen vírus tombol az országban, aminek a terjedéséért az elnök a luxeneket hibáztatja. Egyre inkább kezd elharapódzni a hangulat az iskolában is, aminek a tetőpontja az, amikor testközelből tapasztalják meg a diákok a vírus hatásait. Vajon mivel állnak szemben és hogyan állítható meg a betegség? Ki áll az egész hátterében?

Eközben Evie-nek meg kell fejtenie, ki is ő valójában. Az Androméda-szérum, mely megmentette az életét, ugyanakkor szakaszolta is azt. Egy előtte és egy utána részre bontotta, melyben először Nadia volt, most meg Evie, viszont az emlékei mégsem teljesek. Az egyetlen biztos pont mindkettő életében Luc, aki bármi áron megvédené őt. Ám egyszer csak páratlan erő bukkan fel a lányban, ami baljós előjeleket hordoz. Lehet, az igazság csak még inkább felfordítja mindkettejük alapjáraton is kusza világát?

"– Meg fogjuk ezt oldani.
– Mi együtt?
– Igen, mi."

Jó volt ismét a luxenek életének részese lenni. A Lángoló árny már rögtön az elején beszippantott, a regény teljes mértékben olvastatta magát és alig bírtam letenni. Az első fejezetek lassabbak voltak, először a főszereplőknek csak hétköznapi szinten kell megküzdeniük a problémákkal. A lényegi rész, az igazán izgalmas cselekmény viszont a könyv felénél érkezik el, amikor kezd kikristályosodni, ki és mi áll a mutálódó lények mögött, akik egyik pillanatról a másikra zombiszerű gyilkológépekké válnak. 

Evie és Luc kapcsolata teljesen elrabolta a szívemet. A fiút - ha egyáltalán lehetséges ilyen - még inkább megszerettem. Olyan tiszta szeretettel és alázattal gondoskodik a lányról - legyen ő Nadia vagy Evie -, hogy minden mondatban megmelengette a lelkem. Egyszerűen bájos volt az összes jelenet, amiben együtt szerepeltek, aranyos volt minden civódásuk és élcelődésük, sokszor csaltak mosolyt az arcomra. A legsötétebb csillag és a lángoló árny.

Borító:
Első látásra szerelem volt ez a borító. Letisztult, nem túl díszes, mégis szemet gyönyörködtető alkotás, ami vonzza a tekintetet és teljesen rabul ejt. A háttérben húzódó átmenet sokat dob a képen, a cím pedig úgy dominál, hogy közben nem válik túlságosan cirádássá. Imádom!

Összességében:
Jennifer L. Armentroutban ritkán csalódok. Imádom a stílusát, a világokat, melyeket teremt és a sokszínűségét, hogy ennyi mindenben otthonosan mozog. Engem az Origin sorozat második kötete is elvarázsolt, Luc és Evie olyan páros, akiről az örökkévalóságig szívesen olvasnék.
A Lángoló árnyban két harc zajlik. Egy társadalmi szintű - melyben gyűlöletkampány indult a luxenek ellen. A másik viszont a háttérben húzódik, és amiről azt hihettük, már vége. Ennek az eredménye az Evie-ben dúló, belső viszály, melyben arra keresi a választ: Ki is ő valójában?

Azoknak ajánlanám az Origin sorozatot, akik egy igazi, izgalmas kikapcsolódásra vágynak egy különleges univerzumban nagyszerű főhősökkel.

Oldalszám: 594
Kiadó:
Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Luc, Kent
Kedvenc idézeteim:

"Luc jelmeze egy fekete póló volt, rajta fehér betűkkel a NINCS SZÜKSÉGEM JELMEZRE. MINDENKI RÁM AKAR HASONLÍTANI. felirat virított. Tipikus Luc."

*

"– Az igazi erő nem az izmokban vagy a halálos képességben rejlik, hanem abban, hogy képes vagy összeszedni magad és továbblépni, amikor beüt a szar. Na, ez az erő."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése