2024. szeptember 13.

Julianne MacLean - A holdfényes tengeren túl

  HANGULAT                                MOLY                                        2024

"Egy ​nő hihetetlen erejéről, aki a boldogságért küzd, élete tragédiáját követően.
Olivia Hamilton boldog házasságban él élete szerelmével, a karizmatikus Deannel, aki pilótaként magángépeken repíti a híres és gazdag klienseit. Azonban amikor Dean eltűnik a Bermudaháromszögben, Olivia idilli élete szertefoszlik. Miután évekig kitart, végül úgy érzi, el kell engednie azt a halvány reményt, hogy a férje még életben lehet.
Melanie Brown részecskefizikus, aki éjszakába nyúlóan tanulmányozza a Bermuda-háromszöget. De a kutatás iránti lelkesedése meginog, amikor az édesanyja egy tragikus balesetben elhalálozik. Miközben küzd, hogy újraindítsa az életét és a karrierjét, Melanie tiltott viszonyba kezd a terapeutájával.
Amikor egy sokkoló felfedezés rávilágít, hogy Olivia és Melanie útjai keresztezik egymást, Dean eltűnése is új megvilágításba kerül…Váratlanul mindent felforgató titkok kerülhetnek napvilágra arról, amit Olivia tudni vélt a házasságáról, a férjéről és leginkább saját magáról.Váratlan fordulatokkal gazdag, pörgős és érzelmes regény az elveszített és megtalált szerelem felkavaró hatalmáról.

Engedd, hogy magával ragadjon!" 

A Könyvmolyképző Kiadó új, lélektani kalandozásra hívja az olvasókat. Julianne MacLean legújabb regénye, A holdfényes tengeren túl egy meghökkentő történet a szerelemről, házasságról, múltról és jövőről valamint az elfeledett titkokról, melyek mindig napvilágot látnak. Tarts te is velünk, és a blogturné során lehetőséged nyílik megnyerni egy példányt a regényből! 

🕮🕮🕮

Julianne MacLean tollából ez volt az első regényem, de az biztos, hogy ezek után nem az utolsó! Alapvetően nagyon szeretem a komolyabb hangvételű történeteket, melyek a felnőtt lét alapvető problémáit járják körül, főként ha mindez egy rendkívüli családfeltárós történetbe van építve, ahol sosem lehet tudni, hogy a múlt egyes pillanatai miként csatlakoznak a jövőhöz.

Olivia Hamilton és férje, Dean a közös jövőjüket tervezgetik: eljött az életükben az a pillanat, hogy bele szeretnének aktívan vágni a családalapításba. De még azon az estén a férfi kapott egy telefonhívást, amiben arra kérték fel, hogy egy hírességet repítsen a Bahamákra az éjszaka közepén, de megígérte Oliviának, hogy utána azonnal hazaindul. Ám ez sosem következhetett be, mert Dean repülőgépe eltűnt a rejtélyes Bermuda-háromszögben, és annak roncsai és a férfi holtteste sosem került elő. 

A hírt a média teljesen felkapta, hiszen a mindenki által ismert rocksztár gépéről volt szó, ráadásul Olivia elhunyt édesapja is New York polgárainak oszlopos tagja volt. De a nő csak el szeretne tűnni a fojtogató kérdések elől, és rálelni, hova is tűnt a férje repülőgépe. A remény szikrája sok ideig nem hunyt ki benne, de hamar új feladat elé kell néznie: Dean hagyott egy búcsúajándékot maga után, egy kislányt, aki a méhében növekszik. Vajon fel lehet-e dolgozni egy olyan traumát, aminek nincs lezárása? Ami állandóan csak kérdőjeleket hagy maga után? El lehet-e hallgattatni a reményt, hogy a szeretett férfi mégsem vesztette életét a balesetben, és egyszer csak belép az ajtón? 

"– Imádom, hogy hiszel benne, hogy az emberek bármilyen nehézségen túl tudnak lendülni, legyen az bármennyire is borzalmas, és meg tudják találni a boldogságot."

Mindeközben megismerkedhetünk a múltban egy részecskefizikussal, Melanie Brownnal, aki a Bermuda-háromszög rejtélyét kutatja. De miközben írja a doktori disszertációját, az édesanyja tragikus körülmények között meghal, és bármennyire nem álltak olyan közel egymáshoz, a nőt megviseli ez az élethelyzet. Megakad a kutatásában, és ezért a felettesei beíratják egy gyászfeldolgozásra szakosodott pszichológushoz, aki segít neki túljutni ezen a mélyponton. Nem az első eset, hogy a páciens beleszeret az őt kezelő szakemberbe, hiszen Melanie megkapja Dr. Robinsontól mindazt, amire alapvetően igénye lenne, de nem kapta meg igazán soha: figyelemre. Erre van is egy szakkifejezés, amit úgy neveznek, hogy erotikus áttétel. A páciens ilyenkor nem táplál valódi érzelmeket a pszichológus irányába, hanem az ülések által kiváltott jóléti állapotot aposztrofálja szerelemként. Nemcsak veszélyes, de törvénybe ütköző bűncselekmény is, ha ez tettlegességbe hajlik. A férfi tudja ezt, amikor belemegy a viszonyba. De vajon mi a kapcsolat Melanie Brown, a részecskefizikus és a gyászoló özvegy, Olivia Hamilton között? 

Julianne MacLean regénye egy érzékletes történet a sorsról: nem tudjuk elkerülni, ami nekünk meg van írva. Ez a több szálon futó cselekmény teret enged annak, hogy külön megismerjük a múltat és a jövőt, és szépen lassan ráérezzünk a titok nyitjára. Mindennek ellenére többször valósággal sokkolt a könyv, és amikor már azt éreztem, hogy minden megoldódott, akkor az írónő még csavart egyet a történetszálon. Éppen emiatt rendkívül olvastatja magát, és nem lehet letenni, mert annyira hajt a kíváncsiságunk - mégis hogyan fut ki a múlt abba a jövőbe. 

Biztosan nem ez volt az utolsó, hogy olvastam az írónőtől, és amint lehet, beszerzem a másik könyvét is, a Csavaros indákat! 

"Ez egy mély, teljes lélekkel megélt szerelem volt. Önzetlen szerelem."

Borító:
A holdfényes tengeren túl borítója valami meseszép! A képen egy nő áll a sekély tengerben, és néz maga elé, míg a háttérben világít a hold, ami rávetül a nőre és a vízre is. A színek játéka valami varázslatos: a barackszín és a sötétzöld csodálatos harmóniát alkot. 

Összességében:
A holdfényes tengeren túl egy érzékletes, gyönyörű történet, mely a meghökkentő titkok köré épül. Olivia és Dean házassága habár nagy, lángoló szerelemmel teli, de a mélyén a múlt elhallgatott pillanatai gyökereznek. És amikor már közös életük valósággal révbe ér, akkor a férfi hirtelen eltűnik a Bermuda-háromszögben és sosem találják meg. Nagyon erős felütés, és nagyon kíváncsiak vagyunk mi, olvasók, mi áll a hátterében. Mindeközben végigmegyünk Oliviával a gyászfeldolgozás folyamatain, amin így, hogy nincs konkrét holttest, sír és a lezáratlanság szövi át az életét, rendkívül nehéz. Minden kérdésére a válasz pedig a holdfényes tengeren túl találja...

Azoknak ajánlom ezt a regényt, akik szeretik a mély, titkokkal teli, lélektani történeteket. 

Oldalszám: 328
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Olivia Hamilton
Kedvenc idézeteim:

"Volt valami lenyűgöző a lebegő esőpermetben, ami a zivatar után a fénynyalábokban csillogott."

*

"– […] Képzelje el, mi mindent nem fedeztek még fel a fizikusok a gravitációról, a féreglyukakról és az időhurkokról! Nem is tudjuk, mi mindenről nem tudunk még!
Mély levegőt vettem.
– Én csak a férjemet akarom visszakapni!"

Nyereményjáték

A nyereményjáték középpontjában a Könyvmolyképző Kiadó arany pöttyös könyvei állnak. Nektek nincs más dolgotok, mint a fülszövegrészlet alapján kitalálni, melyik szerző melyik könyvét rejti a feladvány. A szerző nevét és a könyv címét írjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába!

(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Az állomás feladványa:
“Ruby Santos pontosan tudta, mire vállalkozik, mikor jelentkezett, hogy egy tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen.”

A turné állomásai:
09.13. Kitablar
09.16. Csak olvass!
09.19. Milyen könyvet olvassak?

a Rafflecopter giveaway

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése