2024. szeptember 6.

Lauren Asher - Az apró betűs rész

  HANGULAT                                MOLY                                        2023

"Rowan ​már régóta nem hisz a szerelemben – Zahra mégis tökéletesnek látszik. Valódivá válhat a mesés kapcsolat, ami közöttük szövődött? 

ROWAN

Tündérmesékben utazom: vidámparkokban, produkciós cégekben, ötcsillagos hotelekben. Hatalmas vagyonhoz jutok, ha rájövök, hogyan újítsam meg nagyapám vidámparkját, a Dreamlandet. Elméletben jó ötletnek tűnt felvenni Zahrát, hogy a kreatív ötleteivel segítsen, de aztán megcsókoltam. És álnéven írtam neki üzenetet. Minden a feje tetejére állt, és mire rájöttem, hogy hibáztam, már késő volt. A magamfajtáknak nem jut happy end. A mi végzetünk az, hogy tönkretegyük a saját boldogságunkat.

ZAHRA

Részegen kritizáltam a Dreamland legdrágább attrakcióját, úgyhogy biztosra vettem, másnap kirúgnak. Ehelyett Rowan Kane álommunkát ajánlott nekem. Hogy mi ebben a csapda? Nos, a világ legszörnyűbb főnöke: Rowan goromba és elérhetetlen, de a szívemet ez nem érdekelte. Legalábbis addig, amíg rá nem jöttem a titkára. Meg kell mutatnom egy milliárdosnak, hogy a pénz nem old meg mindent. Főképp nem a kettőnk kapcsolatát.Vajon Rowan képes új esélyt kérni? És Zahra mer még hinni neki? És mindeközben sikerül megújítani a Dreamlandet, azaz teljesíteni a nagyapa végakaratát?" 

A The Fine Print - Az apró betűs rész című könyvvel már a megjelenése óta szemeztem. A borító megkapó volt, már az első pillanatban tudtam, hogy ezt el szeretném olvasni, erre pedig a megjelenése után csak még inkább ráerősített a rajongótábor, ami fogadta. És azt kell mondjam, hogy ez a belső késztetés, amely egyszerűen elementáris erővel vonzott Lauren Asher története felé, nem véletlenül lehetett! Hiszen imádtam a történetet!

A híres, gazdag Brady Kane hosszú betegség után hunyt el, de még az utolsó leheletével is védte a vidámparkot, mely élete munkáját jelentette, a Dreamlandet. Három unokája közül a legkisebbre, Rowanre bízza egy levélben a vezetését, és azt írja benne, hogy találja meg annak hiányosságait, majd prezentálja egy - egyelőre - titkos bizottság előtt. Ám ennek a feladatnak a sikerétől függ saját és testvéreinek öröksége is. Ha rosszul teljesít, és a bizottság elutasítja a munkáját, akkor nagyapja minden hagyatéka az apjára száll. Csak semmi nyomás, ugye?

Rowanből a múlt, a traumák szinte az összes emberséget kiirtották. Csak a cél lebeg a szeme előtt, hogy kiállja a nagyapja próbáját, és nem gondolta volna, hogy bárki is eltántoríthatja ettől. Amíg be nem esik - szó szerint - egy gyönyörű, egzotikus lány fura kitűzőkkel a ruháján az egyik megbeszélésére. Hamar kiderül, hogy Zahrának van szeme és kreativitása ahhoz, hogy felvirágoztassa még jobban a Dreamlandet, így Rowan számára is világossá válik, hogy rá van szüksége ahhoz, hogy sikerrel véghez vigye a projektet. De miután a bizalom nem az erőssége, és a pénz megtanította, hogy minden embernek vannak hátsó szándékai, nem maradt más választása, mintsem kiderítse, ki is valójában Zahra Guilon. Mígnem azon kapja magát, hogy a lány nemcsak hogy kreatív és tehetséges az Alkotók között, de figyelmes, önzetlen és bátor is mindemellett. Vajon egy régóta elzárt, megkövült szív is képes még újra dobbanni?

"Ő maga az ördög, Zahra. Hát, ez megmagyarázza, miért dőlt be neki Éva… Ha az ördög csak fele olyan jól nézett ki, mint Rowan, én is beleharaptam volna abba az almába. Magasról tettem volna a következményekre."

Zahra és családja világéletében a Dreamlandnek dolgozott, még akkor is, amikor a profit érdekében a vezetőség lecsökkentette az alkalmazottak fizetett szabadságát, a biztosítását, és nem becsülte meg őket eléggé. Ám a nagy átalakulások közepette valaki mégis felfigyelt a lány tehetségére: maga Brady Kane ötletelt Zahrával és avatta be a vidámpark kulisszatitkaiba. De amikor eltávozott, minden lehetősége elszállt ahhoz, hogy aktívan is részt vehessen a Dreamland életében. Aztán még az ellenállhatatlan külsejű, de jégszívű Rowan Kane-t is a nyakukba varrták! 

Vajon képes lesz a csupa szív teremtés megolvasztani a jégfalat, amit a férfi épített maga köré?

Lauren Asher teljesen elvarázsolt! Az apró betűs rész egy gumpy és sunshine típusú történet - ha már be szeretnénk kategorizálni -, melyeknek mostanában hatalmas az olvasótábora. Mégis mi emeli ki ezt a könyvet a sorból? Az írónő megmutatja, hogy a profitorientált világban az emberek nagy része elfelejt szeretni, egyedül az önös érdekek vezérelnek mindenkit. De vajon ez visszafordíthatatlanul így maradt? Vagy létezik erre az önző világnézetre gyógyír? Lauren Asher megmutatja, hogy az igaz szerelem, a kedvesség lehet az. Mindez egy vidámpark területére helyezve - zseniális! 

Borító:
A háttérben a Dreamland skiccelt változata látható - ez köthető Rowanhez, aki titokban rengeteget rajzolt fiatalon, és Zahra miatt újra ceruzát vett a kezébe. Bár ha nem tudnám a kiadói jelzés alapján, hogy milyen zsánerben íródott, egyből fantasyra gondolnék a hangulata miatt.

Összességében:
Az apró betűs rész egy könnyed, romantikus történet tele szenvedéllyel. Rowan és Zahra teljes ellentétei egymásnak. Más közegből jöttek, másként élik az életüket, de egyszer kénytelenek lesznek együtt dolgozni, és ekkor kiviláglik, milyen tökéletesen kiegészítik egymást. Egy örökös, egy hagyaték, egy álom, amit meg kell védeni.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a forró, romantikus regényeket, ami egy valódi Disneylandbe kalauzolja el az olvasóját.

Oldalszám: 376
Kiadó:
Könyvmolyképző
Beleolvasó: x

Kedvenc karakter: Zahra Gulian
Kedvenc idézeteim:

 "Azoknak a lányoknak, akik a szőke hercegről álmodnak, de végül a félreértett gazemberbe szeretnek bele." (Ajánlás)

*

"– Mindig ilyen ideges vagy az első randin?
– Nem vagyok ideges – vonja össze a szemöldökét.
– Tíz perc alatt benyakaltál egy kétszáz dolláros bort.
Kifut a vér az arcából.
– Kétszáz dollár?! – suttogja. – Ki költ ennyit pár fürt aszott szőlőre?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése