2015. november 10.

Molly McAdams - Kétesélyes szerelem

HANGULAT                                MOLY                                         2014


"A tizennyolc éves Harper egész életét tengerészgyalogos apja szigorú felügyelete alatt töltötte, most azonban elérkezett az idő, amikor végre a saját életét élheti, és olyan tapasztalatokra tehet szert, amelyekről korábban csak az apja egységében szolgáló újoncoktól hallott. Harper hatalmas reményekkel kezdi meg első évét a San Diego-i Állami Egyetemen. Új lakótársának köszönhetően Harper hamar belecsöppen a bulik, a helyes pasik, a családi élet és a mindent elsöprő érzelmi viharok világába. A szíve csaknem kettészakad, amikor egyszerre szeret bele új barátjába, Brandonba és szobatársa bátyjába, Chase-be. Kemény külsejük és viharos múltjuk ellenére a fiúk imádják Harpert, és bármit megtennének érte – ha kell, félreállnak, csak hogy ő boldog legyen."


Hű, már nem is tudom, hogy ki ajánlotta ezt a könyvet, de neki tetszett, így arra jutottam, én is elolvasom egyszer. Halogattam, halogattam, mígnem belefutottam a könyvtárban. Gondoltam, ennél szerencsésebb nem is lehetek, így ezt egy jelnek tekintve, kivettem. 
Igaz, nem elsőnek, de nekikezdtem, és ezt az ötszáz oldalt két nap alatt el is olvastam, mégpedig suliidőben. Egyik este, mikor jöttem haza, akkor is ezt olvastam, de éreztem, hogy ma be kell fejeznem ezt. Ki kell még aznap olvasnom. Hát így is lett. Ugyan, mikor leszálltam a hévről, még csak a 230. oldal körül járhattam, mikor hazaértem, spuriztam fel a szobámba olvasni, gondoltam tanulni ráér később is. Éjfélig fentmaradtam, hogy ennek a drága könyvnek a végére érjek. DE megérte. Igaz, másnap irtó fáradt voltam, alig volt erőm bármit is csinálni azon kívül, hogy ezt a kritikát megfogalmazzam és begépeljem. 


Egy különleges lányra vártál, akivel a főszerepben találkozhatsz? Az első pár oldalban megkapod. 
Nem egy kis szürke kisegérről beszélünk, akibe hirtelen beleszeret a suli alfahíme, hanem egy olyan karaktert kaptunk, akinek tényleg nem az a világ legnagyobb problémája, hogy letört a körme, és futni kell vele a manikűröshöz, mert magának nem tudja levágni. Hanem komolyan, az első pillanatban azt lehet mondani: ennek a csajnak tényleg kínszenvedés az élet. Oké, talán ha 100 fiúval lennél összezárva tizennyolc éves korodig egy katonaparancsnokságon, az azért annyira talán nem rossz, maximum vesztesz egy kicsit a nőiességedből. De Harper anyja meghalt a szülésben. Szerintetek ezután az apja hogyan bánna a lányával? Miatta vesztette el élete szerelmét. Ezt Harper nem bírja tovább, és amint lehet, a legtávolabbi egyetemet választja Kaliforniában, hogy távol legyen onnan, ahonnan menekülni készül. 
Eddig volt különleges. Aztán az első tíz oldalon elmegy az új lakótársával vásárolni, vesz annyi ruhadarabot, amennyi fél Amerikának elég, és csak a zsebpénze 2% fogyott el. Nem rossz.. 
Ha egyetem, akkor bulik. Ha bulik, akkor szexmániás hímegyedek. Ha szexmániás hímegyedek, akkor előbb utóbb szerelem. Kár, hogy a mindez a szobatársa bátyjával. 
Szerelem első látásra, ki nem hallott róla, tegye fel a kezét? Ah, igen, a kacsómentes tér. Na most annak maradjon fent a keze, aki hisz benne. Három, nem sok. A többiek, miért tették le a kezüket? Mert általában, persze kivételek vannak, ez nem létezik. Ahhoz, hogy valakibe tényleg szerelmes legyél, ahhoz meg kell ismerned, beszélgetned kell vele, vagy van olyan ember, aki  csak a szemével, rögtön meg tudja állapítani, hogy mennyire jófej, kedves és miegymás, ami számít ilyenkor? Mert ha igen, legyen szíves nekem is megtanítani. Az első pillantáskor maximum a testéért szeretheted, nem azért, ami ő maga. Talán ez a szexuális vonzalom. Oké, de térjünk vissza a könyvhöz. Na de miért hoztam ezt fel? Mert szegény Harper két tűz közé ragadt, és oooooo a szegény, nem tudja eldönteni, melyik pasit is szereti jobban. Ja persze, mikor először meglátod ezt már mind megtudtad róla... Több, mint valószínűtlen. 
Nem mellesleg, még vagy ezer pasi fut utána, meg a legjobb barátja, Carter is szerelmet vall neki, mert tudjátok, az még egyáltalán nem klisés.  
A többit a spoiler részben...

Spoilert tartalmaz!

Szóval spoileresen. FEL VAGYOK HÁBORODVA, ÉS MOLLY MCADAMS ADDIG FUSSON, MÍG A LEGTÁVOLABB KERÜL TŐLEM, MERT ESKÜSZÖM, HA MEGTALÁLOM LESZ NEKI KAPUTT. *Caps lock off* 
Őszinte leszek. Mikor Brandonnal először smároltak, akkor tudtam, ha neki adta az első csókot, akkor tuti, hogy először Chase-szel fog lefeküdni. És mennyire igazam volt... Nem tartottam ringyónak, de majd a csaj személyiségéről később beszélek.
Tanács by Barby: Mindig használj gumit! Naná a hajadba.  Kivéve persze, ha nem a ellenkezőjét akarjátok.
Mivel a kis történetbe is itt jött be a nagy csavar. Harper terhes lesz. Szerencsétlenségére, mikor ez kiderül, még csak Chase-szel feküdt le, Brandonnal még nem volt alkalma. De a vicces, hogy épp az utóbbi sráccal járt.
És nem értem... Hogy tud egy ember két másikat ugyanúgy szeretni? Ugyanúgy szerelmesnek lenni belé? Valamelyik iránt többet kell hogy érezzen valamennyivel! Oké, hogy nem akarja megbántani, de ezzel, hogy nem döntött még jobban sértette Chase-t. Bár neki jó volt, akármennyire is úgy volt beállítva az egész, hogy szegééééény kiscsaj, ötezer pasi fut utána, mert olyan tökéletes. Úgy sajnálom szegényt, tényleg.
Szóval Harper terhes lesz, de már van egy komplett családja, mert Bree és Chase szülei úgy szeretik őt, mint a saját gyereküket. Sőt, néha úgy éreztem, hogy jobban is. Mindenki mellette áll, és elmondja Chase-nek. A srác örül, mert ugye megváltozott, ami tényleg nem klisés, dehogy az ezredik ilyen könyv után. (Okéééé, én nagyon bírom ezeket, de na.. Néha megvan a határ.) Így Chase-ben megláttam az After Hardint, Brandonban pedig a Gyönyörű sorscsapás Travist, aki szintén verekszik, mint a könyvben szereplő srác.
Aztán miután boldogan élhettek volna hármasban; Harp, Chase, Gumimaci, de neeeeem, mert még volt több mint 200 oldal a könyv végéig, kellett valami csavar, mert ugye nem lehet ez 300 oldal, mert olyan sok mindenben elüt a sok könyvtől... Ebben biztosan.
De ahogy azt leírta, istenem, az tragikus. Az egyik fejezet végén, amikor Harper nem hiszi el Chase-nek, hogy nem csalta meg, inkább egy falusi libának, mert ugye akibe szerelmesek vagyunk, abban nem bízunk... Szóval ott Chase belátta, hogy a másik csaj (Trish) a ludas, leordítja a fejét, és naná, hogy igazat ad a gyereke anyjának, nem állna ki a jogaiért, hogy ő mégpedig nem csinált semmit, és mikor kezd el Harper megbízni benne, hanem inkább "Oké, egyenlőre legyünk barátok úgy, hogy van egy gyerekünk" dumával jön, aztán Chase-en a sor egy "szeretlek"-kel, aztán elmegy. A következő rész pedig így kezdődik: Négy nappal a temetés után.
Este tizenegykor elönt a könnytenger és a milliónyi "cseszd meg!". De érted, nem az, hogy leírja, hogy mi történt, hanem azt majd csak utána... Chase áthajtott a piroson idegességében, mire egy 100 km/h-val száguldó kamion nekiment.
Kösz kiscsaj, ezt elintézted.
De miért is jó két vasat tartani a tűzben? Brandon a gyerek ellenére, pontosabban a gyerekkel együtt szereti őt. A gyerek apja akar lenni, ami Chase már nem lehet.
Harper azt gondolja, hogy meggyalázná a fiú emlékét, ha megint összejönne a vetélytársával, de a családja és a barátai csakis biztatják, mert a srác amúgy tényleg kedves, és a lány még mindig szereti őt is...
Aztán 150 oldalnyi szenvedés jön a szívemre, mert az ismét Brandonnal lévő időszakot írja le, hiszen összejöttek megint. És a fiú megkéri a kezét, ami amúgy tényleg édes. Megszületik a gyerek, akinek Liam (Brandon apja, aki az egyik terrorista támadásos repülőgépen ült, ami lezuhant) Chase (ugye Chase mint az apja, aki meghalt.. Chase <3 ) Taylor (Brandon Taylor....) nevet adták a fent leírt okokból.
A vége pedig; boldogan élnek, amíg meg nem halnak.

Karakterek:
Harper: Minden lány ilyen akarna lenni. Tökéletes. Mindenki első látásra szerelmes lesz belé, menő, jófej, de túl sokat drámázik. Jaj, most akkor melyiket is szeretem? Jaj, nekem van a világfájdalom csak, másoknak nincs is problémájuk. Ajj, nem tudok dönteni, én szegény.... Még Bree családja is befogadta, mintha a saját, vérszerinti rokona lenne, és az anya többet törődik Harperrel, mint a tulajdon lányával. Végigzokogja az estét, amikor a lány nem ott töltötte a karácsonyt. Azért ez sok. Ember, hány hónapja is ismeri? Három? Maximum. Túl tökéletes és döntésképtelen. Irreális.
Chase: Imádtam a szerepét, ezért is akarom Holly-t móresre tanítani. De... Ő is a tökéletes csaj bűvkörébe esett, hiszen ahogy megjelent a lány, egyből mint egy rossz papucsférj, úgy kezdett viselkedni. Eskü, több valósághűséget tapasztaltam az Afterben, pedig azt szerintem egy sokkal fiatalabb lány írta... Ha Harper mond valamit, akkor az szent és sérthetetlen, mert ő szerelmes belé. Oké, elhiszem, de akkor is! Egy teletetovált srác ne rinyáljon már ennyit egy olyan csajszi miatt, akit két napja ha ismer. Ja és vele a kedvenc jelenetem ez volt: Mikor az elején Harpról kiderül, hogy szűz, mire Chase beviszi a szobájába, hogy megóvja a többiektől. :D Ez... Szűz vagy? Gyere a szobámba, az ágyamba, majd megóvlak a többi kantól. :D 
Brandon: Aranyos volt, minden pillanatban, de már-már túlontúl tökéletes pasi. Semmi rosszaság, semmi hiba. Én azért választanám Chase-t, mert ő nem ilyen per-fect, mint Brandon. Ő is... Első látásra beleszeretett a csajsziba. Meg se szólalt, csak ült előtte, de mááááár ott volt a szikra! Sőt egy egész tűzijáték... Best jelenet: Az elején a "Sziatecceszjárunk?". Mert mit ne mondjak, kábé ennyi volt mire összejöttek.
Bree: Ahhoz képest, hogy ő is elég közel állt Harperhez, annyira nem szerepelt sokat, legalábbis én többet vártam volna. De ő sokkal szimpatikusabb volt, mint a főszereplő. Igazi barátnő volt, mikor Harper rá se hederített, mert a saját gondjával volt elfoglalva. Kedves, ugye?

Borító:
Nem rossz, sőt, inkább ez, mint mondjuk az Angyali győzelem, mert így legalább nem látszódik az arca az embereknek, de ösztönösen is így képzeltem el a rajta lévő három embert. Oké, talán ez így nem egészen igaz. Brandon valamiért After Hardinként jelent meg a szemem előtt, szóval Harry Styles képmásaként, mikor le volt írva rendesen, hogy tüsi haja van, miközben Hazznak... Vállig érő :D De amúgy engem kimondottan hívogatott, jól összeállt, az egészet jellemzi. Bár ha nagyon bele akarnék kötni, akkor azt mondanám, hogy a csajt tehették volna középre, nem a Brandont 'alakító' srácot, de végülis mindegy.

Összességében: 
Nem volt egy rossz könyv, hiszen fennmaradtam sokáig, csak azért, hogy olvashassam, de meg kell mondani, irreális az egész, bárhogy is próbálta ezt reálisnak beállítani az írónő. Nem nagyon létezik szerelem első látásra, hiszen, hogy mélyen érezhessünk valamit egy ember iránt, ahhoz meg kell őt ismerni. Meg ez a két szerelem közé ragadás... Ez is olyan lehetetlen, hiszen valamelyiket akarva-akaratlanul is jobban szereted, van amelyikkel jobban el tudod képzelni az életed hátralévő részét, és ilyenkor nincs más, mint az a nehéz dolog, hogy a másikat elengedd. Ez Harpernek nem sikerült, és mindent elcseszett ezzel. 

Oldalszám: 517
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Chase Grayson


Kérdéseim olvasás utánra:
- Te melyik fiút választanád Harper helyében?
- Mi a véleményed magáról a történetről? Irreális vagy reális? 
- Szerinted létezik szerelem első látásra?


10 megjegyzés:

  1. Imádtam! Ki akarom olvasni ezt is, bár a főszereplő a leírás alapján bosszantana. Valamiért a csaj egy SZJG Reni és egy Violetta keverékre emlékeztet, egy kissé megspékelve :D.
    "Szűz vagy? Gyere a szobámba, majd megóvlak a többi kantól" - ezen a részen felnevettem :D.

    VálaszTörlés
  2. Dràga Barby!
    Hàt ez kész...ahogy leirtad eszméletlen..
    Imàdtam és sokmindent azonosan làtunk a könyvel kapcsolatban. Igen kicsit valòtlan és hihetetlen a történet de ugyanakkor igen is ott az ellentet hogy a hihetetlen melle parosul a hibeto is (talàn azért mert közeli hasonlìtàsi alapom van..egy részével)
    Én bevallom őszintén engem megfogott a borìtò és pot ezért csak nagynehezen es nagy sokara kezdtem el olvasni
    (Sokszor feltettem magamnak a kérdédt hogy akarok -e én ilyen hàromszöges történetet olvasni...vegul lepten nyomon a könyvbe 'botlottam) és nem bàntam meg alig tudtam letenni közben a vegyes érzelmek dultak bennem. De akkor is nagyon szerettem
    Kérdéseidre a vàlaszok
    1. Tudom ez lehetetlen de mind a kettőt egy testben...összekéne gyùrni őket ...:)
    2. Egy része irreàlis egy kis része reàlis
    3.Létezik..amig az illető maga ùgyhiszi es uvy erz hogy vele ez megtörtént
    Köszönöm hogy olvashattam
    Ismetelten fenomenalis kritikàt kaphattunk
    Jò éjszakàt
    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a válaszaid <3 Örülök, hogy tetszett :* <3

      Törlés
  3. Én Chase - t választottam volna :) Sokkal szimpatikusabb volt, mint Brandon. Ő irritált engem..
    Szürreális.. ilyen nincs a valóságban.a
    Nincs. Ahhoz, hogy valaki be beleszeressünk ismernünk kell a belső értékeit is ^^

    A Kritikád után kértem karácsonyra és meg is kaptam. Nem volt az a best story és ez főként Harper hibája.. ki készített a karaktere..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, én is Chase-t választottam volna, nem pedig Brandont, és úgy, ahogy mondod, tényleg irreális karakter.
      Harper... Róla ne is beszéljünk. Annyira irritált, hogy nagyon.

      Törlés
  4. A rohadt életbe. Mi a tökömért olvastam el a spoilert? Már kb. a 100. oldalon tartok, erre elcseszem.xdd

    VálaszTörlés
  5. Már egy ideje meg vettem ezt a könyvet, kb. 300 oldalnál tartottam, amikor nem bírtam már tovább!!!:D EGYSZERŰEN TRAGIKUSAN SZAR EZ A KÖNYV. Valami undorító az egész. És én 3500 Ft.-ot költöttem rá...az utolsó kis zsebpénzemet... Nem is fogom tovább olvasni, lehetetlenség. Megpróbálom eladni valakinek:D egyébként jó kritika, egyetértek veled. Az a csaj a ribancok ribanca. a könyvnek tényleg csak az első pár oldala a jó, míg nem költözik el, örömködtem is, hogy végre egy jó könyv, nem kell ebben is csalódnom, mint az obsidiánba..erre meg. És az egész könyv egy szürreális nyálas bullshit!! XD A romanikával nincs gondom, imádom (Twilight book fan vagyok <3), de ez minden csak az nem.... minden könyv megsértése ez a könyvnek nem is nevezhető otrombaság. Most örülök, hogy kiszidtam itt a könyvet, sorry:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Segáz :D Én az elején még azt gondoltam, hogy oké, annyira nem lehet szar, de amikor mindkettő fiú szürreálisan egyszerre zúg bele a csajba, persze első látásra, hogyan másképpen? Nekem az Obszidián is tetszett, hatalmas Daemon Black girl vagyok :D De ez a könyv, tényleg egy elég nagy darab bullshit:D Pontosan. :D Még lágyszívű voltam, hogy 3 csillagot adtam neki :D

      Törlés