2015. november 24.

Leiner Laura - Illúzió

HANGULAT                                MOLY                                         2015


"Bexi – civil nevén Budai Rebeka – második albumának sikere, egy londoni út és a Nagy Márkkal való el sem kezdődött kapcsolatának vége után hirtelen elveszti a talajt a lába alól. Geriben csalódnia kellett, Márk szóba sem áll vele, de talán a zenei sikertelenségtől rendül meg leginkább. Szerencsére még mindig mellette áll a családja, valamint Anti, Evelin, Körte, az agyontetovált menedzser, és a Fogd be Aszád vérbeli trolljai. Így a szakmai és magánéleti mélypont sem tarthat sokáig…"


Egyszerűen imádom ezt a sorozatot és kész. Laurát velem a SZJG ismertette meg, azt is imádtam, mármint az ötödikes és hatodikos énem, hiszen a nőnek egyszerűen fantasztikus stílusa van, amit falnak a fiatalok, köztük én is. Bábel, Akkor szakítsunk, Bexi... Imádom az összeset. Bár ha nagyon kéne választani a két kedvencem akkor is a Bábel és ez a sorozat. Letehetetlen. Azon gondolkodtam, hogy kit választanék a Cortez vs. Nagy Márk párbajban, és rá kellett jönnöm, hogy nem tudom. Ha tökéletes fiúra vágyom, akkor naná, hogy az előbbit, de nem, nekem kell a veszély és ez az egoista páva gyerek a Bexiből..


Mint azt megtudhattuk az első két könyvből, Budai Rebeka nem egy egyszerű tinilány, hanem egy énekes, előadó, dalszerző. Koncertmeghívásoktól van teli a naptárja, azt se tudja, hova menjen, bár Körte, a menedzsere és talán mondhatjuk, hogy barátja is, segít neki mindenben. 
A Hullócsillagnak is egy nagy durr lett a vége, és higgyétek el, itt sem lesznek másképp a dolgok. 
Kis időre Beki és Márk "utálják" egymást, bár mindenki tudja, hogy ez nem igaz, egyszerűen a fiú sértett, és nem szeretne a lány közelébe menni. De azért ugyanannyira fontos neki, mint eddig volt, és mikor Körte felhívja őt, hogy Bexi egy kis alkotói szabira megy,  rohan, hogy elköszönjön tőle. És ott megtört a jég. A gerlepár újra beszélgetni kezd. Beki visszakapja a Márk-kártyákat és Márk is igényel egy Beka-kártyát, ami azt takarja, ha segítségül hívja, a lány jön és szó nélkül segít. 
Miközben a lány a világ másik végére megy, hogy kicsit összeszedje a gondolatait, Márk a Hullócsillaggal nagyobb égitestté változik, mint az a dalában szerepel. Magyarország legkeresettebb énekesévé válik, ami nem csoda, hiszen mi kell több egy sztárnak, ha megvan a tehetsége az énekléshez, jól néz ki, és bomlanak érte a lányok minden korosztályban. 
De megismerkedhetünk a sztárság hátrányaival is, egy másik producerrel, egy felfele futó bandával és Geri sem hagyja ott a történetet. 
Bexi érzései Márk iránt valósak vagy csak egy illúzió?

Spoilert tartalmaz!
Beki már nem érzi jól magát a hírnévben és a Bexi szerepben, így úgy dönt, hogy alkotói szabadságra van szüksége, ezért az apjához megy. Márk meglepi, siet, hogy elbúcsúzzon, de a lány valami olyasmit tesz, amit nem gondol végig. Azt mondja neki, hogy szereti. Ami történetesen igaz, de a fiú sok élcelődése ellenére is lehet tudni, hogy Márk is hasonlókat érez Beki iránt. De nem, ő nem mondja ki, mert játssza a gőgös szépfiút. De érezteti, hogy a lány mindig is fontos neki. Eközben Körte igyekszik befuttatni a Fogdbe Aszád nevű zenekart, amit átalakult Evelin és a Fogdbe Aszáddá, mivel a régebben Lexiként ismert Evelin is csatlakozott a fiúkhoz. Talán sikerül neki? Lehetséges, de nem abban a korosztályban, amiben tervezik...
Beka visszatér a kis szabadságáról egy újabb számmal, mégpedig az Illúzióval, amit Nagy Márknak akar adni, de végül duetté alakul, így mindkettejüké a dal. De még nem hozhatják nyilvánosságra. Bexinek le kell győznie a félelmeit, ami akkor keletkezett, amikor a színpadon állva elfelejtette a dalszöveget. Nem akar többet énekelni a két albumáról semmilyen dalt, hiszen az ex pasijáról írta, aki immár híres lett a Pop/Rock című tehetségkutatóban való indulása miatt. Ami szintén kamu volt, mert mint kiderült, csak úgy vették be, hogy azt mondta Bexi a barátnője. De hogy dönthetne jól a lány, ha az indulatainak enged, és megmondja, nem is járnak Gerivel, akkor kiborul a bili, és a tehetségkutató kénytelen lenne kirúgni a fiút. Viszont ha nem... Akkor talán a Márkerek fordulnak ellene?
Egy rossz húzás, ami miatt elveszítheti a dalt, amit Márkkal közös duettnek írt. 

Karakterek:
Bexi: Tisztelem a lányt, és őszintén, irigylem a tehetségéért. Megpróbáltam egyszer dalt írni, természetesen nem sikerült, pedig elhihetitek, nagyon szerettem volna. És örültem, hogy Laura nem csak azt a Reni karaktert tudja felhasználni főszereplőnek, akit a SZJG-ben megismerhettünk. 
Márk: Mit ne mondjak... Imádom a karakterét. Igaz, néha egy felfuvalkodott hólyag, amitől az idegeim mehetnének a plafonnak, de nem, mert egyszerűen még akkor is csodálatos. Nem tökéletes. Egoista. De mindezt szeretem benne. Azt is, hogy látványos jellemfejlődésen ment keresztül, amióta megismerte Bexit. Imádom az önbizalmát. Egyszóval: Szerelmes vagyok.
Körte: Hogy ez az alak mekkora nagy arc! Az ő karakterét is imádom, egyszerűen naaaaa. Persze, nem mint pasi, csak értitek. Jófej, vicces, és tud érzelgős is lenne, ha arra kerül sor. És ahogy szereti Bexit, az irtó aranyos. És nem úgy, mint a legtöbb producer, aki azt helyezi előtérbe, akin a legtöbbet kaszálhat, hanem mindegyik támogatottját egyenrangúként kezeli. Ez tiszteletre méltó.
Geri: Hát menjen melegebb éghajlatra. Az elején még sajnáltam. Rossz értelemben. A hírnév miatt akarta újra visszaszerezni Bexit, aztán még ki is használja. Ez mocsokság, szép szóval...

Borító:
Imádom a LL borítókat. Ügy lezárva. 

Összességében:
Örülök? Bábelt olvasok. Unatkozom? SZJG-t olvasok. A százas zsepiket fogyasztom, mert vége lett a kapcsolatomnak? Akkor szakítsunkot olvasok. 
Bexit olvasok, mert imádom. 
Nem tudok mit mondani. Laura stílusa eszméletlen, imádom, nincs mese.


Oldalszám: 424
Kiadó: L&L Kiadó

Kedvenc karakter: Nagy Márk

Kérdéseim olvasás utánra:
- Te mit szoktál tenni, ha alkotói válságba kerülsz? Bármilyen témában.
- Szerinted a végén Nagy Márk miért csinálta azt, amit csinált?
- Meddig fog tartani Beka és Márk kapcsolata? Reméljük a legjobbakat! Legnagyobb Berk/Márxi shipper... 



8 megjegyzés:

  1. Ó, ezt a sorozatot én is imádom! Remélem, Laurát megszállja az ihlet és hamar kijön a 4. rész!
    Tetszett, ahogy leírtad, szerintem rászeded azokat is a sorozat elolvasására, akik eddig még nem is hallottak róla!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Barby!
    Most szűk szavű leszek: Ò Anyám! Ennyiij..
    Bővebben: Hallottam errol a sorozatrol, de nem olvastam az elso reszt sem...ugylatszik csak elkellett olvasnom a kritikadat :) ( halal komolyan mondom) ez a konyv is illetve jobbanmonva ez a sorozat ia felkerult az elolvasansok listajara
    Eszmeletlenul pazar kririkat olvashattam!
    Koszonom....koszonom amit általad és a muved - blogod álltal kapok (blogjaid álltal kapok..mert nem tudom csak egyre mondani mind csodas es minddel rengeteget adsz...)

    Eszmeletlen amit művelsz ;)
    Koszonom hogy ezt a kritikat is olvashattam
    BezTina

    VálaszTörlés
  3. Szia :)

    Először is, rohadtul imádom ezt a könyvet! *-* Odavagyok az írásmódért, a szereplőkért, mindenért! Eleinte nem olvastam volna semmi pénzért, ugyanis volt egy Leiner Laura könyv, amit nem nagyon szerettem. De barátnőm addig nyaggatott, míg végül egy nap a könyvtárban beleolvastam. Pár perc kellett, és már a két résszel (Késtél, Hullócsillag) együtt ballagtam haza, alig várva azt, hogy elolvashassam. Utána nem sokkal megjelent az Illúzió. Még az nap - mikor megjelent - megvetettem anyuval és csak úgy faltam a sorokat! De kár, hogy várni kell a folytatásra, de megéri :D

    A válaszok a kérdéseidre:
    1.: Ha mindenképp alkotó válságba kerülök - nálam ez gyakran vagy az írásnál, vagy a rajznál fordul elő - akkor egyszerűen pihenek. Könyvet olvasok, filmeket nézek, zenét hallgatok. Ezek után valahogy mindig megjön az ihlet. Vagy, ha ezek után se - ami egyszer fordult csak elő -, akkor bemegyek sétálni a városba. Tudom, hülyén hangozhat, de igaz :D Ahogy az emberek arcát tanulmányozom, az öreg nénik élettörténeteit hallgatom, valahogy rám jön az ihlet :)

    2.: Szerintem miért csinálta ezt Nagy Márk? Jó kérdés. Biztosra venném, hogy lesz akinek/akiknek azt mondja majd, hogy a kacsintás véget. Viszont - és ebben vagyok száz százalékig biztos - Bexi-nek majd elmondja az igazat. Mert, hogy tényleg szereti őt, és tudja, hogy mennyit szenvedett miatta, illetve mert látta, hogy mit reagált Bexi arra, ami történt. Szóval jah, szerintem mindkettő nagy esélyes, Márkot ismerve :D

    3.: Tuti együtt maradnak, mert... nekik együtt kell :D Kihozzák a másikból a jót, egymásnak hála sokat fejlődnek, a pozitív értelemben, és szükségük van egymásra :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Habár remélem majd az istállófiúval illetve gombásszal is alakul majd valami :D :"D

      Törlés
    2. Igen, én is így voltam vele, bár én Laura összes irományát imádom. :) Remélem tényleg együtt marad a cuki páros. :) Kíváncsi vagyok, mit hoz ki ebből a szálból Laura.

      Törlés
    3. Ja igen, az istállófiú meg a gombász :DD Annyira szeretem, amikor Márk féltékeny, olyan édeeees <3

      Törlés