2016. június 21.

Rachel Hawkins - Kísértetsuli

HANGULAT                                MOLY                                         2016

"A tizenöt éves Izzy Brannick-et arra nevelték, hogy szörnyekkel küzdjön. Családja évszázadok óta a varázslények üldözésének szentelte életét. De amikor Izzy nővére egy akció során nyom nélkül eltűnik, anyjuk úgy dönt, ideje egy kicsit pihenni. Új városba költöznek, ahol az iskolában furcsa dolgok történnek. Hogy rátermettségét bebizonyíthassa, Izzynek kell felgöngyölítenie a könnyűnek tűnő ügyet. De egy átlagos tinédzser bőrébe bújni nehezebb, mint amilyennek tűnik. A magányos és kemény lány tapasztalatlan a barátságok terén, és akkor még nem is beszéltünk a szerelmi ügyekről… Vajon képes annyira megbízni új barátaiban, hogy elfogadja segítségüket a kísértet megállításában, mielőtt még több embernek baja esik? Rachel Hawkins regénye ismét hozza a Hex Hall-sorozattól megszokott fanyar humort és bájt. Készüljetek fel még több titokra, varázslatra és románcra!"

Annyira örültem, mikor láttam a Könyvmolyképző oldalán, hogy Rachel Hawkins sorozatán lesz Spin Off kötete, ami annyit jelent, hogy egy olyan mellékszereplő válik ennek a kötetnek keretein belül főszereplővé, aki eddig alig jelent meg a színen. Nem is volt kérdés, hogy az Ünnepi Könyvhéten ezt is megveszem a Testcsel mellett. 

Ezúttal Izolde (Izzy) Bannick, a harmadik kötetben feltűnő női karakter bőrébe bújunk, aki nem más, mint az eddigi részek főhősének, Sophie-nak az unokatesója. És míg Sophie varázsló, más néven prodigium, addig Izzy ennek az ellentéte. Prodigiumvadász. 
Csak egyetlen egy dolgot hibázott, de az is majdnem az életébe került. 
Anyja ezután dönti el, hogy vakvágányra helyezi, és elküldi egy gimnáziumba, hogy ott intézzen el egy szellemes ügyet. Mary Evans Gimnázium. 
Míg az idősebbek az eltűnt nővérét keresik, addig ő kénytelen beilleszkedni a gimibe, és minden ismerősének hazudni. El kéne kerülnie a figyelmet, és meghúznia magát, de ez a feladata már az első napon elbukott.
Barátokra talál, és belép egy körbe, aminek a rövidítése: PMS. 
Közben titokban kell tartania a kilétét, és megtudnia mindent a szellemről, ami a gimnáziumot fenyegeti. 

Mit is mondhatnék még? Újabb nagyszerű alkotás Racheltől, és nagyon remélem, hogy a Hex Hall trilógia és ezután a kis spin off rész után sem hagyja abba az írást, és hamarosan újabb műveket is a kezembe vehetek tőle. 
Humoros, könnyed, nem hétköznapi, romantikus... Mi kellene még egy tinilánynak? 

Karakterek:
Izzy: Rettentően aranyos, vicces, jó fej, így lehet, jobban bírtam is, mint Sophie-t. (Bár az utóbbi karaktert is kedveltem. 
Dex: Van egy olyan érzésem, hogy a legtöbb fiút, akiről olvasok, életre kelteném szívesen. Hát itt sincs másképp. A humorával nincs baj, olyan kis csipkelődős, kedves és önfeláldozó is. 

Borító:
Hasonló a trilógiához, de hát ezt gondoltuk is, mivel erősen kötődik hozzá. Az viszont jó pont, hogy nem ugyanazt a karaktert tették ide, mivel egy teljesen másik emberről szólt. A kezében lévő karót teljesen eltalálták, hiszen egy vadász lányról van szó. Még az arcának az állása is olyan izzys. A tükör megrettentő  jó ötlet volt, mivel ha emlékeztek, ebben is benne van Torin, a tükrükben élő látó pasas. Nekem tetszik. 

Összességében:
Nagyszerű volt visszacsöppenni ilyen korán a Hex Hall világába, még úgyis, hogy nem a Hekáté Hall falai voltak a helyszín. A karaktereket imádtam, bár azért Archerhez senki sem fogható...   a szívemhez nőttek, azt lehetne mondani. Nagyon szívesen olvasnék még további spin off köteteket az írónőtől, vagy esetleg másik sorozatot... Remélem, tényleg lesz még valami tőle.:)

Oldalszám: 248
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Dexter O'Neil

Kedvenc idézetem: 
"Ez a családom. Még mindig közénk akarsz tartozni?"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése