2017. május 26.

Anne L. Green - A remény hajnala

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne. Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni. A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának. Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak? És a múlt engedi-e a felejtést?"

Hálásan köszönöm az írónőnek az élményt és a felkérést az olvasásra, rengeteget jelent! :)

Amy és Matt kapcsolata és karaktere már Anne L. Green másik könyvében, a Törékeny vonzerőben is szimpatikussá vált számomra. A két kötet bár nem sorozat, mégis a szereplők valamelyest kapcsolódnak egymáshoz. Míg a fentebb említett könyvben Adam az, akiről a történet szól, itt Amy kerül a rivaldafénybe, aki a férfi húga. 
Néhány év eltelt azóta, hogy az eredeti kötet megjelent, most egy bővített verziót tarthatunk a kezünkben extra jelenetekkel. Bevallom, én nem olvastam a korábbi kiadást, mert tudtam, hogy nem kell sokáig várni, és jön a bővített verzió, de aki kétféleképpen is olvasta, első kézből tudom, hogy úgy is zseniális. 
Pontosan. Egyszerűen zseniális.
A pár és legfőképpen Amy karaktere már réges rég belopta magát a szívembe, és rettentően vártam már, hogy az ő történetüket is elolvashassam. És most, hogy eljött a pillanat, a szívem összeszorul, és azt kívánja, bárcsak húztam volna még tovább. Mondjuk így is több idő volt, mint számítottam rá, mivel az első két napon alig tudtam csak pár oldalt a tömegközlekedésen olvasni, viszont amikor hajnalok hajnalán kikeltem az ágyból, tudtam, hogy na most aztán leülök, és folytatom Amy és Matt történetét. Aztán persze nem bírtam letenni, ami várható volt.
Egy romantikus történet tele fordulatokkal, vággyal, szerelemmel, megbocsájtással leginkább önmagunk számára. 
Matt érzései az elhunyt ikertestvére, Martin iránt elindítja az olvasót is a gondolkodás útján. Én mit tettem volna? Meg tudnék magamnak bocsájtani? Mert az biztos, hogy nehéz. Nehéz sorsot kapott Matthew Johnson. Bár ez a külsőségekben nem látszik, hiszen egy milliomosról beszélünk, aki egy hatalmas céget vezet, mégis nem hiába hívja Amy oly' sok ideig Fagykirálynak, aki régóta várja már azt a személyt, aki felolvasztja majd a lelkét, és úgy szereti, ahogy eddig még senki sem. Akitől olyan szeretetet kap, ami eddig messziről elkerülte. 
A szereplők problémákkal, tényleges lelki és valóságos bajokkal küzdenek, nem csak kreálnak maguknak valamit, mert nincs jobb dolguk, na meg a könyvnek is haladnia kell. Ettől lesz emberi az egész történet és a szereplők is. 
Az írónő stílusát kiemelném még, ugyanis nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire imádom. Zseniális egyszerűen. Ahogy az érzelmeket átadja, többször is könnytengert bocsátottam az arcomra, mert annyira megérintett egy-két vagy több sora a könyvnek. Szívig hatoló a cselekmény, annyira átjön minden, amit a karakterek éreznek, szinte mintha én is jelen lennék velük. Én ezt keresem egy könyvben. Hogy megérintse a lelkemet, a szívemet, mindenemet, Anne L. Green pedig pont ezt csinálja, és köszönöm ezt neki. 
Természetesen fordulatokban sem szűkölködünk, egyrészt Amy és Matt kapcsolata olyan hullámvölgyekkel teli, hogy az olvasónak kapkodnia kell a fejét, hogy most akkor ezek ketten jóban vannak-e, esetleg épp ölik egymást. Másrészt pedig a körülöttük lévő massza és ármánykodás, amivel szembe kell nézniük, túl kell jutniuk közösen. 
Továbbá Anne-nek van egy olyan különleges tehetsége, hogy az utolsó oldalakra bevisz egy hatalmas csavart, amin az olvasó tátja a száját, és azt gondolja: Ez. Nem. Lehet. Igaz. Legalábbis velem teljességgel így volt. 
NAGYON AJÁNLOM mindenkinek.

Karakterek:
Amy: Már a Törékeny vonzerőben is fellelhettük, és sokunk számára szimpatikussá válhatott a cserfes, állandó búgócsigamódra pörgő Amy Avens. Ahogy Matt szemszöge is beszámol arról, hogy a nő nem mindennapi teremtés. Az élet megedzette, de alapjáraton a természete is olyan, hogy kiáll az elveiért, harcol és nem adja fel. És ez tisztelendő. Alig vártam, hogy az ő történetükben jobban megismerjem a főszereplővé vált nőt, itt csak még inkább a szívembe zártam.
Matt: Az élet őt is sok megpróbáltatás elő helyezte. Borzalmas családi háttérrel rendelkezik, szinte egyedül volt világéletében, nem tapasztalhatta meg rendesen a szeretetet, emiatt zárkózott és keserűvé vált. Sajnáltam, és könnyeket is hullattam szegény férfi miatt, akinek olyan fiatalon akkora döntést kellett egyedül meghoznia. Emiatt állítja, hogy nem érdemli meg a boldogságot. De hát az mindenkinek kijár, drága Matt, neked is. Néha hülye dolgokat csinál, de hát pasi, elnézzük neki.

Borító:
Nekem speciel nagyon tetszett az eredeti megjelenéses borítója is. A barna színe, a képek... Illenek valamelyest a történethez, de mégsem. Az új kinézete inkább Amy és Matt, mint a két fiatal szinte tinédzser éveit élő párocska a híd fölött. Nem tudnék választani, melyik tetszik jobban, de az biztos, hogy a mostani jobban passzol a történethez, és így pont beillik a borító stílusa is az eddigi  kötetek kinézetei közé. Bevallom, nekem eddig ez a kedvencem. És a kék és szürke kombinációját is nagyon imádom. Szerelem volt első látásra!

Összességében:
Magyar írók közül egyik nagy kedvencem Anne L. Green, akiben most sem kellett csalódnom. Nagyon vártam már Amy és Matt bimbózó szerelmét. A történet szívig, lélekig hatoló, könnyeket fakaszt a szembe, és elgondolkodtatja az olvasót. Az biztos, hogy kedvencemmé vált az olvasás során, és nagyon köszönöm az írónőnek a lehetőséget az elolvasására. Gyönyörű, romantikus, megható. Leginkább ezekkel a szavakkal tudnám legjobban jellemezni.
És kinek ajánlanám? Minden romantikus lelkű könyvmolynak, aki szeretne egy csodás, szívhez szóló történetet átélni.

Oldalszám: 421
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Amy Avens, Matthew Johnson és Alecander Cross

Kedvenc idézetek: 

"Én egy vérbeli farmerlány vagyok. Remekül lovagolok, terelek, billogozok, minden tudok az állattenyésztésről, a növényekről. Nem esek pánikba egy farfekvéses marhától, de mi lesz velem egy betonrengetegben? Megtalálom vajon ott is a saját utamat?
*
 "Most már mindegy. Levetettem magam a toronyból, és csak remélhetem, hogy a gumikötél nem szakad el." 
*
 „Remény. Olyan, mint egy csepp tiszta méz, tavasszal virágzó tulipánmező. Friss eső, suttogott ígéret, felhőtlen ég, a tökéletes írásjel a mondat végén.”
 (Tahereh Mafi) 
*
 "Akárhogy is takargatja, a jégpáncélja alatt ott lobog a tűz." 
*
 „Az igaz barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy.”
 (Walter Winchell) 
*
 "Hiába állítottam, hogy nem hiszek a csodákban, mert az ott állt előttem."
Fullos:)

4 megjegyzés:

  1. <3 ugye-ugye-ugye? olyaan jó *.* Örülök, hogy neked is nagyon tetszett :) Első közös olvasásunk *.*

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű értékelés lett *-* Már még jobban várom, hogy legyen időm elkezdeni a Törékeny vonzerőt... de az sajna majd csak nyáron lesz :S

    Cupp,
    Your Malec sis' <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, Sis', örülök, hogy ennyire tetszett *--* Kezdjed is el minél hamarabb, mert rettentően megéri! ;)

      Törlés