2016. április 20.

Cynthia Hand - Angyalnyár

HANGULAT                                MOLY                                         2013

"A New York Times sikerlistájára is feljutott Cynthia Hand lebilincselő kisregénye az Angyalsors trilógia világában játszódik. Clara szabadulni igyekszik az emlékektől, amelyek Wyomingban kísértik, és a jövőre utaló látomásoktól, amelyekkel egyelőre nem képes szembenézni – ezért tökéletes menekülésnek tűnik, ha a nyarat Olaszországban tölti legjobb barátnőjével, Angelával… Amióta Angela az eszét tudja, mindig azt magyarázták neki, hogy a szerelem veszedelmes, egy percre se hagyja őrizetlenül a szívét. Két éve azonban, amikor megismerkedett Phennel, elhatározta, hogy mindenáron közel kerül hozzá. Most döntenie kell, megoszthatja-e Clarával a titkát, vagy ha elmondja neki az igazságot, azzal kockára tesz mindent, ami fontos a számára. A hol Angela, hol Clara nézőpontjából kibontakozó történet bemutatja a felejthetetlen nyarat, amely próbára teszi a két lány barátságát, és visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket."

Mivel kiolvastam a trilógiát, gondoltam ezt a kis kiegészítő könyvecskét sem ártana kihagyni. Így, ezt azoknak ajánlom, akik szintén olvasták. Maximum fél órát vesz igénybe, mivel tényleg egy rövidke könyvről van szó. 

A címe passzol is a történethez, hiszen az egész cselekmény a 2. és 3. kötet között lévő nyáron játszódik, mikor Clara és Angela Olaszországba mennek. A befejező részben kissé homályos foltokat élessé teszi ez a kiegészítő, talán logikusabb lett volna az Angyalvágy előtt nekikezdeni. 
Annyiban ad még nekünk egy kis pluszt, hogy Angela szemszögéből is ismerhetünk meg dolgokat, nem csak Claráéból. 
A lányok elmesélik, hogy találkoztak Phennel, a teljes angyallal, akibe beleszeretett,  mi történt akkor, és hogy telt a kis kiruccanásuk a fiúk nélkül. Közben Angela vonzalma megjelenik, mint fő elem a kisregényben, és tulajdonképpen erről szól az egész. 
Bár néhol kicsit erőltetetten voltak megírva egyes jelenetek, de tulajdonképpen jó volt újra visszacsöppenni erre a 100 oldalra az Angyalsors történetébe. 

Karakterek:
Angela: A trilógiában megismert Angela tekint vissza ránk. A talpraesett lány, akinek eddig is sok mindenen kellett átmennie, és most szerelmes... Angela+szerelem= elég furcsa kombó.
Clara: A tökéletes Clara, aki vigyázni próbál barátnőjére, és nem bízik meg a fazonban, talán van indoka?

Borító:
Sokkal, de sokkal jobban tetszik így, hogy erre nem tették rá azt a lányt. Csak az égbolton lévő felhőzetet látjuk, ami passzol is a történethez. De közben nem üt el a trilógiától, megjelennek a sajátosságai, mint például a betűtípusa a címnek. Gyönyörű. Szerintem sokkal szebb, mint az előzők. 

Összességében: 
Külön nem ajánlanám, de akinek van egy kis ideje, és olvasta az alaptörténetet, mindenképp érdemes rááldoznia azt a fél órát, amíg kivégzi szegényt. 

Oldalszám: 100
Kiadó: Maxim

Kedvenc karakter: -

Kedvenc idézet:

"Persze nem bolondultam meg. Igyekeztem visszafogni magam, nehogy belezúgjak, Görcsösen ismételgettem, hogy ez egy angyal, én meg kamaszlány vagyok."
~Angela Zerbino


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése