2016. május 1.

M. Leighton - Rajtad áll

HANGULAT                                MOLY                                        2014 

"Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára. Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik. Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő."

Pont ilyen könyv kellett mára. A sok iskolai feszültség mellé egy romantikus könyv lenyugtatja az ember idegeit, és velem is így történt. 

Egy nem szokásos alaptörténet áll fent, méghozzá, hogy egy ikerpár beleszeret ugyanabba a lányba. Liv először Cash-sel találkozik nem is a rendhagyó módon, és amint ez az ő szemszögéből megtudhatjuk, rögtön meg is tetszik neki a lány. Oliviának sem volt első pillanatra unszimpatikus, hiszen eszméletlenül dögös, és a tipikus rosszfiú, aki mindenkinek bejön, ez alól főszereplőnk sem kivétel. Viszont mikor találkozik az unokatestvére pasijával, szembesülnie kell a ténnyel, hogy a helyes klubigazgatónak van egy szintén sármos ikertestvére, aki viszont teljességgel Cash ellentéte, Nash. Az ikertestvér is rájön, hogy nem hétköznapi lány Liv, így hamar egy hullámhosszra kerülnek, vagy annál még tovább is. De ez helytelen, hiszen Nash Marissával jár! Ráadásul az ügyvédbojtárnak szüksége van az állására, amit Olivia nagybátyja ad a fiúnak. 
A lány döntés elé kényszerül, és nem tudja, mi tévő legyen. 
Hát persze, ezt már sok könyvnél tapasztalhattuk. De mivel ő a főszereplő, megteheti, hogy nem bír választani a két szexis pasi között. A szívére hallgasson vagy az eszére? 
Egy este, mikor valamelyik az ikrek közül belopózik a szobájába, de nem tudja melyik is, elég forróvá válik a helyzet, és megtörténik, aminek meg kell történnie... De a lustaság nagy úr, és mivel a lámpát se volt hajlandó felkapcsolni főszereplőnk, így nem tudja, végül is kivel kötött ki az ágyban. Nash-sel vagy Cash-sel? 
Liv ezen rágódik, próbál rájönni, kivel töltötte együtt az éjszakát, ami azért egy kicsit... ciki. És jogosan mond olyanokat magára, hogy ringyó, mivel ez a kérdés csak náluk merül fel. 
Nash felajánlja, hogy beszél Cash-sel a munkája ügyében, így egyre jobban közeledik az utóbbihoz, de közben egyre jobban távolodik az előbbitől. 
Ehhez csak hozzá segít az, hogy a fiú leutazik hozzá, míg az apját ápolgatja. 
De a könyv legvégén robban a bomba. Alig pár fejezet maradt hátra, de minden felborul, amiben eddig hittünk, de visszatekintve már korábban is rájöhettünk volna magunktól... 
A kérdés, hogy a hátramaradt pár oldalon minden megoldódik? 
De a vége.. ami nagyon üt, és nem hagyja, hogy annyiban maradjanak a dolgok. 
Figyelem! Belekezdeni akkor érdemes, ha fel vagy szerelkezve egy napi hideg élelemmel és a következő résszel!

Karakterek:
Olivia: Néha tényleg olyan volt, mint aminek leírta magát. De hát ő a főszereplő, ő ezt megteheti! Kinek kell ilyenkor a monogámia?  Azt hinné az ember első pillanatban, hogy ő is az a szende kislány, aki éjjel-nappal a könyveket bújja. De nagy tévedésben élnek azok... Igen is vissza tud válaszolni, ha arra van kedve, és a jó kislány álca mögött egy vérbeli vadmacska rejtőzik...
Cash: Már nyílt titok, hogy nekem jobban bejönnek a rossz fiúk, mint a jók.. Hát ez van. A két iker közül Cash a tipikus motoros srác, aki összetöri a lányok szívét. Nem éreztem úgy, mintha egy párszor Liv dróton rángatná, ami nagy szó, mivel a legtöbb ilyen könyvnél megvan az az érzés. 
Nash: Kevesebbszer fordult elő, mint Cash, talán ebből is rá lehet jönni valamire... A jó fiú, aki ügyvédnek tanul. Nem is csoda, hogy Liv úgy érzi, mellette nagyobb biztonságban lenne, mint Cash mellett. 

Borító:
Hogy őszinte legyek, kicsit zavaró a sok kéz rajta, de az egész bemutatja, miről is fog szólni az egész történet. Talán a csaj kacsója nem kellett volna oda, de amúgy minden okés rajta. A betűtípus jó, a szín illik hozzá. Aki ilyet akar olvasni, annak figyelemfelkeltő!

Összességében:
A történet halad, tetszetős is, nem szokványos alapsztorival és a végén megkapjuk a csattanót. Bűn itt befejezni a könyvet, folytatást követelek! Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan meg is lesz...


Oldalszám: 256
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Cash Davenport

Kedvenc idézetem: 

"Szerencsétlenül ücsörgök a kormány mögött, és azon tűnődöm mitévő legyek, amikor meglátom, hogy Nash átmegy a kocsi előtt, és az ablakom mellé áll. Lehúzom az üveget. Mosolyogni próbálok, de belül sírni szeretnék.
– Nem indul? – kérdi.
– Nem hát.
– Mi a baja?
– Fogalmam sincs. Petefészkem van, szóval nem értek a műszaki dolgokhoz, és utálom is őket."
~Nash és Liv párbeszéde

Kérdéseim olvasás utánra:
- Te melyik fiút választanád, ha Nash tényleg létezne?
- Te sejtetted a csattanót? Gondoltad, hogy ketten ugyanazok a személyek?

Még szép, hogy 12 órán belül kiolvastam...

2 megjegyzés:

  1. Nekem is egyértelműen Cash volt a befutó..a csattanó pontosan a lepel lehullása előtt merült fel bennem, szóval ez a gondolat nem kísért végig a könyvön. A következő részét már megkaparintottam, de még nem kezdtem hozzá. Jó lett a kritika Barby ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem kezdj hozzá minél hamarabb, én nemsokára megyek könyvtárba, akkor lesz nemulass :D Kikölcsönzöm majd :3 Örülök, hogy tetszett :3

      Törlés