2016. szeptember 6.

30 napos könyvkihívás: 06.

Egy könyv, ami szomorúvá tesz


A boldogság után jöjjön egy szomorú könyv, mégpedig Lisa De Jong - Amikor esik... c. műve.
Persze ez is pozitívan tesz szomorúvá, mert egyszerűen annyira megható, de annyira le tud lombozni, hogy ilyen is van a világban.
Biztos mondta már nektek mindenki, meg én is az értékelésemben, hogy ez egy sírós könyv, és százas zsepivel készüljön fel az, aki neki mer veselkedni ennek a párszáz oldalnak. És hallgassátok meg hozzá ezt a számot.
Nem is véletlenül.
Már az elején elborzad az ember, mikor a prológusban kiderül, miért is ez lett a címe a könyvnek. Egy bulizós este egy olyan sráccal, aki kívülről teljesen másnak mutatkozik, mint ami valójából. És egy naiv kislány, aki nem sejt semmit arról, mit is tervez a suli nagy focistája. Azt hiszem, ennyiből rá lehet jönni, mire is emlékszik a mi Kate-ünk, mikor leszakad az ég, és esik az eső.
Aztán biztosan ismertek elég depressziós könyvet, nem kell nekem felhoznom példákat. De bizton állíthatom nektek, hogy ez más. Egy ilyen esemény után, ki ne lenne maga alatt? Élethű, aranyos, imádni való szereplőkkel.
Kate nem tud, vagy talán már nem is akar kilábalni a szomorúságból, aztán jön ő, vagyis Asher. Asher Hunt, aki rákényszeríti a lányt, hogy újra éljen. És mikor azt hisszük, hogy minden a legnagyobb rendben, akkor jön a fordulat a százas zsepivel, és jól előcsalogatja a könnyeinket.
Könnyed, romantikus, cuki.
Egyszerűen csodálatos a könyv, az írásmód, a szereplők, a cselekmény...
Mi kell ennél több?
Ja igen, a fentebb említett százas zsepi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése