2016. szeptember 10.

30 napos könyvkihívás: 10.

Kedvenc klasszikus könyved


Mint észrevehettétek, nem nagyon olvasok klasszikus könyveket. Anyám nagy bánatára. De azért szeretnék ezen a közeljövőben változtatni, és havonta mondjuk egyet kiolvasni, de addig is, ami nagyon tetszett, és tényleg nem szlengbe íródott, az a Jane Eyre Charlotte Brontë tolljából. 
A történetet alapjában véve nagyon szeretem. Aranyos, lelkis, kedves. A filmek is nagyszerűen lettek, szinte mindegyiket láttam többször is. Miután újra megnéztük, döntöttem el, hogy én mégpedig nekiesek, és tényleg nem bántam meg. 
Ahhoz képest, hogy vastag, kisbetűs és klasszikus, jó gyorsan haladtam vele, ami leginkább az író érdeme mégpedig azért, mert az egész olvastatta magát. Akárhogy is tudtam, mi fog történni Jane-nel, merre viszi az útja, azért leírva könyvben sokkal élvezetesebb volt. A kis foltokat, amik maradtak bennem a filmek megnézése után, azokat betöltötte.
Mindenképp ajánlom "kezdő" klasszikus olvasóknak. Nem nehéz, romantikus, bár tényleg kisbetűs és viszonylag hosszú, de megéri. 
Tudom, tudom, hogy ez nem lett valami hú de hosszú bejegyzés, de tovább ajnároznom nincs értelme, én imádtam, és kezdésnek nagyszerű volt, kedvet kaptam a többi Brontë-testvérhez, vagy Charlotte többi művéhez is. Bár most jelenleg annyi könyv van a várólistámon, hogy talán majd egyszer nyugdíjban odáig is eljutok, hogy újra a kezembe vegyek klasszikust.  
Aki arra adja a fejét, hogy belevág, annak sok sikert! Szerintem élvezni fogja, legalábbis az én tapasztalatom ezt súgja...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése