2016. szeptember 11.

30 napos könyvkihívás: 11.

Egy könyv, ami nagyon nem tetszett


Bár még csak nemrégiben olvastam, de abszolút ebbe a pontba illik. Sokat bénáztam vele, sokat vittem magammal azzal az indokkal, hogy na akkor most jól olvasok, aztán persze abból nem lett semmi. Egyszerűen nem vettem magam rá, hogy folytassam. Nagy reményekkel álltam hozzá, bár barátnőm mondta, hogy nem egy tuti könyv, de azért reméltem, nekem más lesz a véleményem.
Azt hiszem, tévedtem.
Ez a könyv pedig nem más, mint Lauren Morrill - Vakrandi a végzettel c. alkotása.
A belinkelt posztban részletesebben elmondom, mi nem tetszett és miért, de azért röviden itt is összefoglalom.
A szereplők nem nőttek a szívemhez. Julia eszméletlenül klisés karakter volt, de még nem is ez volt vele a baj. Egyszerűen a kis stréberkéből annyira átváltott hirtelenjében ribancba olyanná, aki nem tudja eldönteni, mégis melyik fiút szereti. És már nem csak kettőből kell választania, hanem van egy harmadik is. Hajjajj. Olyan irreális volt a karaktere... Egy olyan csaj, aki egész életében a könyveket bújta, el se ment bulizni, nem oldódhat fel ilyen hamar, nem adhatja be a derekát ilyen hamar a rosszalkodásba... Ráadásul első este annyira kiüti magát, hogy azt sem tudja, kivel csókolózott, sőt, egy ismeretlen pasiba zúg bele, akire még nem is emlékszik. Mennyire normális ez? Oh szerintem nagyon nem. A lány maga a klisé a köbön.
Jason még az elfogadhatóbb verzió, de őt is minden harmadik könyvben megtaláljuk. Oké, lehet, túlzok, de értitek. A tipikus rossz fiú, akinek mégis helyén van a szíve. Hány hasonlót tudtok felsorolni?
De nem csak a szereplőkkel volt a baj, bár legfőképpen azokkal. A cselekmény is maga volt a klisétömb, azért meg kell hagyni, néha voltak egyedi jelenségek is, de nagyon ritka volt. Kiszámítható, túlságosan is.
Nem... Egyszerűen nagyon szenvedtem, de azért kiolvastam. I'm a hero. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése