2017. január 6.

The Chocolate Book Tag

Köszönöm szépen a kihívást Gab C.-nek, az I am a Bloggerina, Gab C. című oldal szerkesztőjének. 

1. Tejcsokoládé, avagy egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni

Nagyon sok van ilyenből szerintem, kezdjük Benina - Bíborhajú sorozatával. Barátnőm már nagyon ajánlja, de én még mindig nem tudtam magam rávenni az olvasására, annyi sok könyv van mindig nálam, hogy egyszerűen arra nincs időm, de mindenképp szeretném. Ahogy Susan Ee - Angyalok bukása is ilyen. Annyi sok jót hallottam már róla, de valahogy nem jutottam el odáig, hogy a kezembe vegyem. Na majd egyszer...

2. Étcsokoládé, avagy egy sötét témájú könyv

A. Meredith Walters - Utánad a sötétbe c. könyve elég sötét témákat boncolgat. Köztük a depressziót, halált és öngyilkosságot, amik azért erősen beletartoznak ebbe.

3. Fehér csokoládé, avagy egy vidám könyv

Nekem a könyv és a humor szóról egyből Leiner Laura stílusa és könyvei jutnak egyből eszembe, mert az tény, hogy neki ez az adottság megvan, és imádom. Ezért is hoznám most ide a frissen megjelent könyve, a Valahol

4. Csokoládé, aminek karamell van a közepén, avagy a könyv, ami ellágyított

Általában ezek az aranyos, romantikus regények, de csak azért, hogy egyet kiemeljek, megemlíteném Colleen Hoover - Szívcsapás c. könyvét, vagy inkább az egész sorozatát, mert egyszerűen annyira aranyos, szívhez szóló, hogy azt az ember alig bírja elképzelni. Nagyszerű írónő.

5. Snikers, avagy egy könyv, amiért megőrülsz

Nem mondok újat azzal, hogy rengeteg ilyen van, de amiért tényleg, bármikor ha megemlítik, én felpörgök, mint a búgócsiga, az Anna Todd - Miután sorozata és annak kötetei. Zseniálisak. Fordulatosak. Aranyosak. Kiszámíthatatlanok. Imádom és kész. 

6. Ostyamentes Kit Kat, avagy egy könyv, ami meglepett

Ez mindenképp Alessandra Torre - Sötét hazugságok. Benne is van a címében, hogy elég titokzatos a könyv, az elején rühelltem, a főszereplő volt ebben nagy segítségemre, nem is értettem, hogy Virág az ő blogján hogy adhatott neki 5 csillagot, pedig elég kritikus szívű. Irritált a lány bárhogy is néztem. DE aztán jött a fordulat, ugyanis a tényekre a magyarázatok nem azon, amiket az olvasó el akart hitetni magával. 

7. Forró csokoládé tejszínhabbal és pillecukorral, avagy egy könyv, amit bármikor szívesen újraolvasol

Már egy párszor meg is történt. Maggie Stiefvater - Mercy Falls farkasai trilógiáról annyit áradozok már itt nektek, legalább 3-szor olvastam már, és mindig tartogat számomra valami új mondani valót, és ez zseniális. Hamarosan terveztem újra belefogni, és mindenki ajánlom!

8. Bonbon, avagy egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvas szerethet

Talán Cassandra Clare Árnyvadász könyvei. Fantasy, egyedi, romantikus, így sokaknak felkelti az érdeklődését, sokan belekezdenek, persze nincs olyan könyv, ami tényleg mindenkinek tetszene, de a nagy részének szerintem igenis bejön a Shadowworld, és szerintem is nagyot alkotott Cassie. 

9. Tejbevonó masszás, avagy egy könyv, ami édesnek tűnik, aztán mégis a kukában landol

Most akadtam pont egy ilyesmi könyvbe. Nem mondom, hogy a kukában landol, ez nagyon durva kifejezés rá, de egyszerűen engem nem fogott meg, pedig rengeteg pozitív dolgot hallottam vele kapcsolatban, és én is imádtam a stílusát az íróknak, de a történetet nem... Ez pedig Amie Kaufman és Meagan Spooner közös alkotása, a Lehullott csillagok. A borítója olyan gyönyörű, ellenben a történet nem volt az esetem. 

10. Kinder Pinguin, avagy egy olyan könyv, aminek az olvasása után még a történet világában érzed magad

Fu, hát... Emlékszem, hogy mikor befejeztem Helena Silence - Enigma c. könyvét, egyszerűen nem bírtam másik könyvet a kezembe venni, mert annyira a hatása alatt voltam még ennek. Meg kellett várnom, hogy találkozzak a barátnőmmel, aki odaadta a következő részt is, és így már teljes volt az életem, olvashattam tovább. 

Köszönöm a kihívást még egyszer, az én kihívottjaim pedig Virág, Samantha és Lexa
Puszi!

2 megjegyzés: