2018. november 11.

Leisa Rayven - Megtört Júlia

HANGULAT                                MOLY                                        2018

"CASSIE Taylor éveken át küzdött, hogy elfeledje ETHAN Holtot, élete legnagyobb szerelmét. Mikor a fiú nem volt képes viszonozni a mély érzelmeket, és elhagyta őt, Cassie énjének egy darabja is együtt halt a szerelemmel. Legalábbis úgy hitte. Most ő és Ethan főszereplőként lépnek a Broadway színpadára, Ethan pedig eltökélte, hogy visszaszerzi Cassie-t. Azt állítja, megváltozott, és most már képes kimondani, amit évekkel ezelőtt még nem mert. De Cassie tud-e újra hinni neki? Miben különböznének a mostani nagy szavak a régiektől? Ethan tisztában van vele, hogy nem változtathatja meg a múltat, melyben annyi fájdalmat okozott, de a jövő érdekében még léphet: csupán meg kell győznie Cassie-t, hogy valóban összetartoznak."

 Leisa Rayven már az első kötettel is levett a lábamról, nem gondoltam volna, hogy képes lesz a második résszel is ugyanezt a hatást elérnie, azonban sikerült neki. A Megtört Júlia inkább érzelmekben, mint cselekményben gazdag történet, de épp ezért képes az olvasója szívéig hatolni minden betűjével. 
A Hitvány Rómeóban megismerhettük Ethan Holt két különböző arcát: a jelenben azt a férfit, aki minden lány álma, azonban a visszatekintésekből kiderül, hogy nem mindig volt ám Holt egy érzéki szerető, egy magabiztos partner. Ez ugyanúgy feltűnik ebben a részben is, hiszen ez az alapja női főszereplőnk jelenkori kétségeinek és bizalomproblémáinak.
Még magamat is megleptem, úgy haladtam a regénnyel. Egyszerűen a kezemben ragadt, és arra lettem figyelmes, hogy eltelt száz, kétszáz, háromszáz oldal, és alig van vissza a könyvből néhány fejezet. Egyrészt sajnáltam, hogy ilyen gyorsan a végére értem, másrészt viszont hajtott előre a kíváncsiságom. Az írónő nem engedte, hogy csak egy pillanatra is megváljak tőle, hogy letegyem az éjjeliszekrényre, mindig következett valami, amivel magához tudott vonzani. 
Az elbeszélő szembeállítja a hat évvel korábbi eseményeket a jelennel. Mikor Ethan megjelenik Cassie ajtajánál, és a visszafogadásáért könyörög, a lánynak el kell döntenie, hogy hajlandó-e ismét kockára tenni a szívét egy olyan férfiért, aki már többször is összetiporta azt. A közös munka miatt elengedhetetlen, hogy találkozzanak, így mindenkinek jobb lesz úgy, ha köztük a múlt nem ver többé éket. Azonban a kibékülés mégsem jelent teljes megoldást a problémáikra, Cassie továbbra is félti önmagát, a szívét, hogy ismét csalódás éri majd, és ez a próbálkozás is hasonló véget ér, mint az eddigiek. Holt töretlenül próbálja bebizonyítani, hogy ő nem az az egyetemista srác, aki három évvel ezelőtt volt, a lány pedig legszívesebben hinne neki, de az eddigi tapasztalatok mind mást mutatnak. 
Ezzel párhuzamosan lépésről-lépésre ismerjük meg Cassie és Ethan közös múltját, a hibáikat, a félelmeiket, amelyek évekkel ezelőtt árnyként borultak rájuk. 

"– Mondjuk, hogy az emberek könyvek. Mindenki, akivel találkozunk, csak pár oldalt lát belőlünk, ahogy mi is belőlük. Ha kedveljük egymást, többet: ők többet mutatnak, mi pedig többet vagyunk hajlandóak mutatni. Néhány ember jegyzetet hagy a lapunk szélén. Nyomot hagynak rajtunk, a történetünkön. De akárhogy legyen is, a történet adott: nem változhat meg, csak ha mi úgy akarjuk." 

Egy rendkívüli romantikus-erotikus könyv. Nem is maga a történet az, ami teljesen leveszi az olvasót a lábáról, hanem inkább az írónő stílusa. Lehengerlő, laza és gördülékeny. Mégis úgy érzem, hogy meg kellett volna találni azt az aranyközéputat, amely elrepít bennünket a főszereplőink lelki világába, de mégsem érezzük magunkat egy argentin szappanopera kellős közepén, ahol csak a dráma az, ami uralkodik. Kicsit mintha egy mókuskerék lett volna ez a kötet. Összejönnek, Holt megbántja a lányt, nem bírnak egymás nélkül lenni, kibékülnek, újra összejönnek. És így tovább 400 oldalon keresztül. Kicsit sok ahhoz, hogy egy egész könyvet szenteljünk neki. Bár ez a regény olvasása közben nem tűnik fel az embernek, visszagondolva rá, elég feltűnő jelenség ahhoz, hogy csak úgy szemet hunyjunk felette. 
Mégis összességében egy jó élmény volt a Megtört Júlia. Egy napnyi kikapcsolódás, felüdülés és szerelem.

Karakterek:
Bár tényleg sok volt már a dráma a könyvben, a kötet arra szolgált, hogy megértsük főszereplőink múltját. Cassie az eddig heves, szeleburdi lány a jelenben zárkózott, bizalmatlan személy lett, és nem kell ezen mit szépíteni, Ethan tette ilyenné. Többször is megbántotta, porrá zúzta a szívét, nem csodálom, hogy végül nehezen nyújtja már oda valaki másnak. Csak az a baj, hogy nem is akarja, hiszen mélyen, valahol legbelül őket kettejüket valami összeköti. Ethan bár a jelenben egy adonisz, akiért a női olvasók szíve dobog, mégis a múltban rettentően antipatikus személyiség. A magabiztos férfi álcája mögött egy meghasadt lélek rejtőzik, aki nem véli önmagát elégnek egy rendes kapcsolathoz, így ellöki magától Cassie-t. Láthatjátok, elég ambivalens érzelmeket váltott ki belőlem Ethan, mégis azért összességében sikerült megkedvelnem.

"Sokáig tartott megértenem, hogy hogy csak azért, mert valami nem hibátlan, attól még igenis értékes."  

Borító:
Tény, hogy ez is zseniális passzol a könyvhöz, csak úgy süt róla a szenvedély, mégis az eredeti borítójától ennek is oda meg vissza vagyok. Csodaszép ez a rózsa motívum, amely azon megjelenik, egyszerűen lélegzetelállító!

Összességében:
Leisa Rayven nagyon tehetséges írónő. Kecsesen, gördülékenyen fogalmaz, emiatt a regényei letehetetlenné válnak. Arra eszmél fel az olvasó, hogy eltelt száz, kétszáz, háromszáz oldal, és alig van már vissza néhány fejezet.
A Megtört Júlia ezennel inkább érzelmi mélységekbe kalauzol el bennünket, nem egy akciódús krimibe csöppenünk bele, amely fordulatot halmoz fordulatokra, ám ez így volt jó. Élveztem olvasni, és nem bántam meg, hogy a kezembe vettem.
Mégis azoknak ajánlanám leginkább, akik nem ódzkodnak egy könyvtől, ha van benne kellő dráma és feszültség, majdnem annyi, mint egy spanyol szappanoperában.
Kíváncsi vagyok, hogyan fejeződik be Ethan és Cassie szerelme, és miket tartogat még számunkra a befejezőkötet! 

Ha az ajánló felkeltette az érdeklődésed, a regény a BOOK24 online webáruház oldalán 16% kedvezménnyel rendelhető meg, és akár már másnap a kezedbe veheted!

Oldalszám: 400
Kiadó: Libri

Kedvenc karakter: Ethan Holt

Kedvenc idézeteim:
 
"Az emberek általában elrejtik a sebeiket. Mintha a sérülés legkisebb jele is azt mutatná, hogy milyen gyengék. Hibákkal azonosítják a sebeiket, a hibákat pedig szégyenfoltként kezelik. Már soha nem lehetnek tökéletesek." 

*

 "Az emberek olyanok, mint az ólomüveg ablakok. Csillognak és ragyognak, mikor süt a nap ; de amikor leszáll a sötét, a valódi szépségüket akkor mutatják, ha odabent van fény."


"Csak téged akarlak. Most. Egy hét múlva. Egy év múlva. Tíz év múlva. Amikor készen állsz. Amit akarok, sosem fog változni, mert csak te vagy. Te."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése