2020. február 3.

Tricia Levenseller - A kalózkirály lánya

 HANGULAT                                MOLY                                        2018

"Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe." 

Már a megjelenésétől kezdve vonzott A kalózkirály lánya, hiszen az alaptörténete rendkívül izgalmasnak mutatkozott. Könnyed, fantáziadús kikapcsolódást vártam tőle, de ennél jóval többet kaptam: egyediséget, valódi színfoltot a YA kategóriában.
Alosa egy igazi túlélő, harcos hercegnő, aki mindent megtenne, hogy lenyűgözze édesapját, a kalózkirályt. Az egész tenger retteg a neves úrtól, az Allemos fivérek pedig úgy gondolják, hogy a legyőzéséhez a lánya elfogásán keresztül vezet az út. Arra azonban egyikük sem számít, hogy a kalózhercegnő tervei ezzel azonosak. 
A lány szándékosan rabul ejteti magát, hogy aztán a testvérek hajóján egy régi térképdarab után kutathasson. Alosa minden éjjel kiszökik a zárkájából, tűvé teszi egy apró papírért az összes kabint, mindezt úgy, hogy egyik matróz sem veszi észre a ténykedését. Egyedül Riden Allemos, az elsőtiszt figyel fel a kalózhercegnő ravaszságára, és próbál rájönni, vajon miben is mesterkedhet a hírhedt király lánya. 
Ám azzal senki sem számolt, hogy Alosa rejtett képességgel rendelkezik. Egyesül benne egy kalóz bátorsága, leleményessége és ereje a szirének bájával és szenvedélyével. Könnyen az ujjai köré csavarhat bárkit, akit szeretne, ezzel pedig mindig eléri a célját. Talán könnyedén megszerezhetné a térképdarabot, de egy fiú miatt mégis inkább időzik a fedélzeten? És mi lesz, ha a fivérek rájönnek a tervére? Vajon sikerül végül Alosának megszereznie az apja elismerését?

"Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből."

Különleges volt, ahogyan Riden és Alosa között oldalról oldalra bontakoztak ki az érzelmek. Eleinte csak a bajtársiasság, majd ez apránként formálódott át bűbájos románccá. De az írónő nem siette el a lépéseket, nem rohant futva a szerelem felé, lassan haladt az érzelmi skálán, és ez pont így volt jó. Egyik karakterhez sem illett volna egy hirtelen fellángoló, mindent elemésztő szerelem, ennél a szereplők sokkal valóságosabbak és elevenebbek voltak. Ez is egy a sok közül, amiért annyira kedveltem A kalózkirály lányát. Bár mágiába csavarta Tricia Levenseller a történetet, mégis élethű volt minden egyes darabkája. Az érzelmek, a cselekedetek, a reakciók, mind olyanok voltak, mint amilyenekkel a való életben is találkozhatunk. 
Az írónő stílusa igazán kellemes volt, könnyed, mégis erőteljes: teljesen felvette Alosa karakterét, akiben szintén megjelenik ez a kettősség. A regény különlegessége már Tricia Levenseller tollvonásaiból is árad, ezzel olyan atmoszférát teremt, amelynek nagyon szerettem a részese lenni. Meghozza az olvasó hangulatát a kalózvilághoz, a tengerhez, a sós víz illatához. Talán ezért is néztem meg mind az öt A Karib-tenger kalózai filmet az alatt a pár nap alatt, míg a könyv végére értem. 
Titkon vártam, hogy egyes előrebocsátható sejtéseim a cselekménnyel kapcsolatban megvalósuljanak, de sokszor tévednem kellett. Ez is jól mutatja, hogy ez a történet tele van meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal, sosem azt hozza, mint amire számítanánk. 
Rövid, de annál tartalmasabb történet, kiszámíthatatlan részekkel, emberi szereplőkkel, egyedi atmoszférával, egy csipet varázslattal megfűszerezve. Kellhet ennél több a tökéletes kikapcsolódáshoz? 



Borító:
Abszolút figyelemfelkeltő külseje van a regénynek. Megjelenik rajta egy pergamen, amelyen a térkép helyett a cím szerepel cirádás, feltűnő betűkkel. A piros foltok tintapacák vagy éppen vércseppek lennének? Mindkettőt el tudom képzelni. A kép alján viszont főszereplőnk, Alosa rajzolt képe látható, amint kivont karddal áll ellen a hullámok vad csapásainak. 
Különleges, figyelemfelkeltő, akárcsak a tartalma. 

Összességében:
Tricia Levenseller egy kivételes történetet tár elénk A kalózkirály lányában. A kiszámíthatatlan cselekmény garantálja, hogy nem unatkozhatunk az olvasása közben, a szereplők pedig nagyon hamar elnyerik a szimpátiánkat, így érdeklődve követjük végig, mégis hogyan alakul a sorsuk. 
Egy kivételes, varázslatos történet, tele valódi érzelmekkel, cselszövéssel és a tenger hullámainak lüktetésével. 
Azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy kalandos utazáson részt venni Alosával, a kalózkirály lányával, egy térképdarab után kutatni veszélyes fedélzeten, és megtudni, mi lesz a vége annak, ha két ellentétes oldalon álló kalóz egymásba szeret. 

Oldalszám: 272
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Riden Allemos
Kedvenc idézeteim:

"– A fájdalom egyszer elmúlik – feleli. – A halál viszont végleges."

*

"– (…) Néha nem azon múlik a túlélés, hogy mire vagy képes, hanem azon, hogy kit ismersz."

*
"A tenger énekére szenderülök álomba, tudom, hogy vigyáz rám. Megvédi a saját népét."

 


6 megjegyzés:

  1. Már egy ideje a polcomon porosodik, de a bejegyzésednek köszönhetően előrébb helyezem a képzeletbeli olvasós listámon!❤

    Puszi,
    Lillsz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, tényleg különleges fantasy történet, ami gyorsan olvastatja magát, aztán teljesen rabul ejti a szívedet. ;)

      Törlés
  2. "Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből."
    Hjujjj de megfogott ez az idézet! 😍 Azt hiszem felborul az olvasási listám és most azonnal neki is állok ennek a csodának! 😍
    Köszönöm Barbiii ezt a bejegyzésed!! 💕

    Puszi! 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Helyes! Nagyon ajánlom ezt a könyvet, annyira izgalmas és addiktív!
      Millió puszi:*

      Törlés
  3. Most épp az Egy birodalom végzete van meg, sokszor láttam, hogy ehhez hasonlítják, amolyan "Ha az egyik tetszett, olvasd el a másikat is!" módon. Én meg még egyiket sem olvastam. Lehet, sürgősen pótolni kellene mindkét regény olvasását? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem is ez lehet a helyzet. A következő olvasmányom pont az Egy birodalom végzete lesz, így arról még nem tudok nyilatkozni, de A kalózkirály lányát mindenképp olvasd el!

      Törlés