2015. november 19.

Wendy Higgins - Angyali gonosz

Egy kis idő után újabb kritikával jelentkezem, mégpedig Wendy Higgins egyik alkotásával, köszönm, hogy kitartottatok mellettem, akkor lássuk az Angyali gonoszt...

All the love xx
Barby

HANGULAT                                MOLY                                         2013


"A tiltott gyümölcs a legédesebb. Mi lenne, ha élnének olyan kamaszok, akik születésüktől fogva elátkozottak? A bukott angyalok leányai és fiai ezzel a sorssal szembesülnek. A jólelkű Anna Whitt hatodik érzékkel született, színek kavalkádjaként látja mások érzéseit. Jól ismeri lényének ellentmondásait, hiszen megmagyarázhatatlanul vonzza a veszély. Akaratereje nehéz próba elé kerül, amikor tizenhatodik életévét betöltve megismeri a szexi Kaidan Rowe-t. A fiú bevezeti félelmetes közös örökségük titkaiba. Az efféle démonikus srácok azok, akiktől téged is távol tartanak a szüleid. Bárcsak Annát is idejében figyelmeztetné valaki! Vajon mit választ, amikor szembe kell néznie végzetével: a szentek glóriáját vagy ördögszarvakat? A regény a Sweet sorozat nyitókötete."



Hogy én hányszor láttam már, hogy ezt keresik a neten! Ezért is örültem meg, amikor a könyvtárban rábukkantam. Kicsit gyűrött állapotban, de nekem így is pont megfelelt. 
Valamiért vonzott ez a könyv. Most meglátjuk, miért is...


Szögezzük le így az elején, hogy református vagyok, és a szüleim ebbe neveltek bele. Nem kell emiatt másképp nézni rám, ugyanolyan ember vagyok, tini, szeretem a kihívásokat, de azért néhány Bibliai ferdítést azonban nem nézek annyira jó szemmel.
Tetszett a könyv, nem azzal volt a gond, igaz, kicsit sokáig húztam, már egy hónapja olvastam, és még mindig csak a felénél tartottam, mikor leültem, és elolvastam két óra alatt a másik felét. A problémám az volt, hogy a történet a jól ismert Bibliai témában játszódott, de Lucifert állította be jónak az Isten helyett. Nekem csak ezzel volt a bajom, de túl léptem rajta.
Na de térjünk is rá a tényleges történetre.
Drága Anna Whitt, aki a vezetéknevét a nevelőanyja után kapta, mert a rendes meghalt a szülésben, apja pedig a démonok egyik börtönében csücsül már egy jó ideje. Most azt hiszitek, mekkora egy szociopata lehet az apja szegény lánynak, pedig a könyv második felében jobban megismerhetjük, és rájövünk, csak annyi volt a bűne, hogy szeretett. Na meg az, hogy átállt a sötét oldalra Lucefer/Darth Vader mellé, amiért Isten a pokolra küldte őt. De kibe szeretett ilyen mélységesen bele? Hát egy angyalba. Ennek a tiltott szerelemnek a gyümölcse lett a mi drága főhősünk. Persze nem tudja, hogy ő valami különleges, bár sejti annyiból, hogy színeket lát az emberek körül, amire hamar rájön, hogy azok az érzéseik. Hallása és szaglása felerősödik, mintha vámpír lenne a Twilightban. De Wendy újraértelmezi az "óriás" fogalmát. Mivel a Luciferrel leküldött bukott angyalok gyermekei az ÓRIÁSOK. Ne, ne a böhöm emberekre gondoljatok, erről szó sincs. Szimpla emberek, némi szuperképességgel, és arról se feledkezzünk el, hogy a pokolra vannak eleve ítélve. De Anna más. Hiszen ő nem csak egy sötétség hercegnek a lánya, hanem egy hercegnek és egy angyalnak a lánya, ebből adódóan ő különb a többinél. Benne a jóság és a gonoszság vetekszik.
De mi történik, ha találkozik egy ugyanilyen sráccal? Egy óriással? Kaidan Rowe. A szuperszexi dobos, aki felvilágosítja a lányt, és belevezeti a sötétség csínjába és bínjába.
De mennyire fogják a sötét oldalon lévő hercegek jó szemmel nézni, ha valamelyik utód nem végzi jól a munkáját, és nem hajszolja az embereket a rosszra? Meglátjuk...

Spoilert tartalmaz!

Naná, a mi drága Annánk fülig szerelmes lesz Kaidan őfelségébe. Persze, ki ne lenne az? Irtó szexi, ráadásul még zenél is! Főfogás! De megtudhatjuk, hogy a srác nem feltétlen olyan gonosz, mint az apja, aki egyből kiszagolja (?), hogy a lány még szűz, és rögtön kineveti. Hogy tehet valaki gonoszságot, ha még szűz? Főleg akkor, ha az apja a drogok hercege. Kai titokban elviszi Annát Kaliforniába, hogy találkozzon az egyik főnővérrel a kolostorban, és aki tudja a titkukat. Sajna, a néni meghal még mielőtt odaérnek, de a két tininek volt egy eseményekben teli útja, na meg érzelmekben. Anna szerelmes lesz a fiúba. Tudja, hogy tiltott gyümölcs, és azt is, hogy a srác nem keveredhet kapcsolatba senkivel, főleg nem egy óriás nővel. Egyrészt az apja miatt, másrészt, amit tennie kell, amiatt. (Idézem: Testi örömök habzsolása, házasságon kívüli nemi élet.---> ezt kell tennie) A lány felfedi az érzéseit a fiú előtt, de ő szokásosan ellöki magától, minthogy bevallja neki, hogy ő is beleesett, és hazaküldi az útról repülőgéppel. Viszont Anna találkozik az apjával a börtönben, aki nem sokkal később kiszabadul, és elkezdi tanítani, hogyan védje majd meg magát a démonok ellen, ha egyszer arra kerül a sor.
A történetben megismerkedhetünk még négy óriással; Blake-kel, Marnával, Ginnel és Kopanoval. Akik segítik a lányt az útján, barátai lesznek.
De nem könnyű úgy elfelejteni egy fiút, ha az mindig a közeledben van.
A történet vége egy gyűlésen játszódik New Yorkban, ahol a lány egy másik óriás nőt próbál védelmezni, akit nyilvánosan akarnak megölni, de ezt ő a benne lévő angyal segítségével nem hagyja. De mire megy egyedül a sok gonosz ellen? Igaz, apja mellette áll, még az öt barátja is (Kaidannel együtt), de a tanács arra szólítja fel, hogy ő végezzen a másik óriás lánnyal. Ehelyett segítségül hívja a mennybeli angyalokat, akik természetesen jönnek, hiszen tervük van még Annával. Viszont a szívszorító az utolsó fejezetben, amikor főhősünk visszaemlékezik a tanácsra, ahol Kaidan felállt, kezében egy késsel, és felvette volna a harcot a gonosz hercegekkel a lányért.
De hiábavaló az egész, hiszen a fiú elment, és a saját útját járja, jó messze Annától. Bár azért ez a kis jelenet elég bizonyíték egy viszonzott szerelemre!

Karakterek:
Anna: Őszintén? Ő olyan közömbös volt. Nem tagadom, nem egyszer volt olyan alkalom, amikor az agyamra ment a Kaidan iránti szerelmével, meg hogy mennyire meg akarja őt hódítani, mennyire hiányzik neki, meg az egész jóságával. De ahhoz képest, nagyon kevés ideje volt megszokni a helyzetet, rájönni, mi is ő valójában. Szóval meg kellett küzdenie sok mindennel, amin viszont jól helyt állt.
Kaidan: Hmmm... Ez egy érdekes eset. Cuki, aranyos, bírom, de nem kápráztatott el, ahogy mondjuk Hardin tette, vagy mondjuk Will. Nem egy hős szerelmes típus, legalább itt nem... Bár azért bevallom, olyan sok könyvben tapasztaltam azt a fajta srácot, hogy már hiányzott ebből is.
Belial: Nagyon bírtam. Komolyan. Talán jobban is, mint Kaidant. Sajátos módon próbál segíteni a lányának, miközben a lazasága megmarad, és a kinézetével hasonlít Hagridra a Harry Potterből. És örülök, hogy átállt a jó oldalra, és belátta a hibáját, amit még régen követett el, bár már módosítani nem tud rajta. És ahogyan szereti a lányát, az irtó édes. Valahogy engem is így szerethet az apukám, vagy sokkal jobban <3  I love you Daddy <3
Marna és Ginger:  Ikrek, bár nekem az előbbi rokonszenvesebb volt, mint a másik. Lehet, azért, mert belé több kedvesség szorult? Ginger pedig... Nem akart ártani Annának, de segíteni se fűlött a foga.
Koparno: Miért kell mindig egy szerelmi háromszöget alkottatni a főhőssel?! Valaki magyarázza ezt el nekem, pls! Oh, hány könyvet tudok mondani fél perc alatt, ahol ez megjelenik... A jó fiú vs. rossz fiú... Unom!!!! Szóval nem mondom, hogy nem tetszett a karaktere, de ahogy Annához viszonyul, az igen.

Borító:
Nem nagyon szeretem, ha megjelennek a szemem előtt a borítón a szereplők. És mintha a lánynak nem is ilyen platina szőke haja lenne... Legalábbis én csakazért sem úgy képzeltem el, hanem valami szalmaszőke, enyhén barnás árnyalattal. De a fiú karakterében engedtem a kísértésnek, és valahogy így jelent meg a lelki szemeim előtt a srác. Oké, nem néz ki rosszul, valljuk be. Bár a kezét elnézve... A kisujja áteshetett egy PhotoShop-os műtétnek, mert elég furcsán áll... Vagy csak én látom így? Aránytalan. A többi ujja szép hosszú, az meg olyan tömzsi pici. Ráadásul a körme sincs azon az ujján valami jól megcsinálva...
Mint előre megnéztem a következő könyvön is ez a páros van, de nagyon remélem, hogy ott ügyelnek a srác kisujjára.... Vagy az komolyan alapból ilyen? Hmm... Majd megfigyelem!
A háttérben kicsit furcsán ábrázolják a sötét vs. világos oldalt, de reméljük a következőn erre is jobban figyelnek.
Meg az a kis elválasztó bigyula se kéne oda. Kit érdekel? Ráadásul halványan? Oké, találkozunk még vele az egyes fejezeteknél, de az akkor se kéne oda az előlapra.

Összességében:
Egyszeri olvasásra tökéletes, bár komolyan egy hónapja olvastam, mikor a kezembe kaptam újra, hogy akkor most végezzük ki címszóval. Nem volt egy - számomra az Afterrel felérő - hatása, de rossznak sem volt mondható. Természetesen már csak azért ki fogom venni a második részt, hogy megnézzem a srác kisujját a borítón, de szerintem nem fogok sietni vele, bár kíváncsi vagyok a folytatásra, mert annnnnnyira nem volt rossz végülis.

Oldalszám: 440
Kiadó: Maxim Kiadó

Kedvenc karakter: Belial

Kérdéseim olvasás utánra:
- Hogy viszonyultatok Kaidanhez? Megértettétek a döntését, amiért távol akart maradni Annától? Szimpatikus volt számotokra a fiú?
- Mennyire volt magávalragadó a történet? Mondjuk 10-es skálán.
- Ha kénytelenek lennétek választani, kinek a gyerekei lennétek? Segít a könyv végén lévő felsorolás.


6 megjegyzés:

  1. ... "De mi történik, ha találkozik egy ugyanilyen sraccal? Egy óriással? Ashton Irwin. A szuperszexi dobos..."
    Tovább folytatnom sem kell :"D nagyon jo lett a kritika, alig varom a következőt :3

    Hatalmas oleles,
    Brynn :*
    Ui; mivel beteg vagyok, lehet hogy irok az ódébe, hogy olvashasd, tudom mennyire szeretnéd mar :"DDD

    VálaszTörlés
  2. Kedves Barby!
    Eszméletlenül jò kritikàt kaphattunk megint.
    Én szemely szerint a legtobb felmerulo kerdesemre vàlaszt kaptam.
    És ezt ez ùton is szeretném megköszönni.
    Ugyan is ezzel a konyvvel kapcsolatban (is) igen csak tartozkodo vagyok
    Nem olvastam még...és egyenlőre noncs tervben ...valahogy kicsit messze érzem magamtòl... viszont a kritikàd alltal sok bennem felmerulo halyos foltra vilagossag derült.
    Koszonom szepen ! :)
    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett ez is <3 Meg hogy tudtam segíteni.
      Ahhoz képest, hogy annyira engem sem fogott meg, nálam van már a második rész :D
      Pusza :*

      Törlés
  3. Kisujj :D. Ez a kritika is nagyon tetszett, főleg, hogy egyáltalán nem voltál elfogult vele, hiába, hogy elég népszerű könyvről van szó.
    Van egy rossz hírem is: bocsi, de engem nem igazán érdekelnek a vallással kapcsolatos dolgok. Dee, ha lesz szabadidőm, elolvashatom ^.^!

    VálaszTörlés