2016. január 24.

Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár

HANGULAT                                MOLY                                         2014


"Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét. De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek?"


Már régóta szemezek ezzel a sorozattal, mivel sokan ajánlották, így gondoltam, annyira nem lehet rossz. De az adta az i-re a pontot, mikor a barátnőm megkérdezte, hogy olvastam-e, aztán mikor nemleges választ kapott, elkezdett áradozni róla, így gondoltam, biztos jó lehet, neki is kezdtem. Bár a félévi zárások miatt elég lassan haladtam vele, mert a sulira kellett koncentrálnom, de szerencsére annak is vége lett, így nem állhatott semmi Elyas és közém. 


Emely a szüleitől távolra költözik, méghozzá Berlinbe, hogy egy jó egyetemre járjon. Barátnőjétől sok dolog elválasztotta eddig, leginkább a távolság, de most végre Alex is úgy döntött, hogy Berlinbe költözik végleg, viszont nem máshoz, mint a bátyjához, Elyashoz. A fiú az első pillanatban nem ismeri fel, persze, később bevallja, hogy teljesen jól tudta, ki is Emely. A lány a tanulmányaira próbál koncentrálni, hiszen az egyetem mégsem általános iskola, amit mindenki a kisujjából kiráz, rengeteget tanul, ami engem egy idő után idegesített, de a jelleméről majd később. Emelyben előtör az utálat, amit a fiú iránt érez, bár az elején nem tudjuk meg, miből is fakad ez az egész. Én személy szerint először arra gondoltam, hogy lefeküdt vele a srác, aztán otthagyta reggel szó nélkül, majd most, hét év után látja őt először. Persze, erről szó sincs. Emely elutasító Elyasszal, nem is kicsit. Mindenre van egy frappáns visszaszólása, amit az egész könyv során irigyeltem tőle. 
Elyas egyre jobban érdeklődik a lány iránt újra , a nyomában lohol, de Emely egyre csak lerázza, és látszólag felidegesíti az, hogy a sráccal állandóan keresztezik az útjuk. De még mindig nem tudjuk, mi történt a múltban, amiért ennyire kiakadt a lány a barátnője bátyjára. Egy csókra aztán a fiú szájából történt utalás, amit Emely persze csak botlásként könyvelt el, na meg élete első csókjának, de a folytatást még mindig homály fedi. 
Egyre többet és többet találkoznak, főleg azok után, hogy Alex megtalálja élete szerelmét, méghozzá Elyas legjobb barátja személyében. Persze, a barátnőjével szembeni toleranciából Emely Elyasszal elmegy a tett színhelyéről, hogy Sebastiant és Alexet kettesben hagyják, és megtörténjen a rég várt csók közöttük. 
Egy idő után én viszont már úgy éreztem, hogy Elyas nagggggyon nyálassá változik. Nagyon fut Emely után, ami engem már eszméletlenül idegesített. Nem ilyen egy pasi. Nem fut ennyire egy csaj után, legalábbis szerintem nem, aztán lehet, hogy vannak ilyen főnyeremények, akik addig szadiznak a jelenlétükkel, amíg beléjük nem zúgsz, meglehet... 
És akkor még nem beszéltünk arról, hogy eközben Emely titokzatos e-maileket kap egy bizonyos Luca nevű sráctól, aki teljesen oda meg vissza van érte, és az idő elteltével Emely is ilyesmi érzelmeket kezd el táplálni a fiú iránt, bár még nem is találkoztak, nem is látta még képen sem, de jó beszélgető partner ez a lényeg. Ez a srác egyszerűen az ellentéte Elyas Schwartznak, ami nagy előny Emely szemében. 
De  mi volt a közös múltuk? Végül enged Emely Elyasnak és ad még egy esélyt számára? 
Háttö... Ha elolvasod, meglátod. 

Spoilert tartalmaz!

A két egyetemista kapcsolata még hét évvel ezelőttig nyúlik vissza, mikor mindketten halálosan szerelmesek voltak egymásba. Emely élt-halt barátnője bátyjáért, és Elyas is így volt a húga BFF-jével. Egyszer nagyon régen, még a fiú akkori legjobb barátja hülye megjegyzést tett Emelyre, mire a srác utána ment és megcsókolta. Mindkettejüknek az volt az első csók, és azt hitték, ezután minden megváltozott és együtt vannak. De Emely szerencsétlenségére Elyas másnapra megváltozott, tekintetében nem volt már semmi az előző napi csillogásból, csak lenézés, és semmi más. Leginkább harag. Gonoszan ott hagyta Emelyt, és hét évig ezután nem látták egymást. Persze, később kiderült, hogy ez az egész nem Elyas hibája volt, hanem egy Sören nevezetű srácé, aki úgy futott Emely után, mint az imént Elyas, aki aztán a srác szemébe közölte, hogy együtt van Emelyvel. Persze, Elyas kiakadt, azt hitte, hogy nyálat cseréltek minden megváltozott, és szarul esett neki, hogy mégsem így történt. 
Persze, az egyik alkalommal ez szóba került, bevallották, hogy mindketten fülig szerelmesek voltak a másikba. De kérdem én: MIÉRT NEM LEHETETT EZUTÁN HAPPY END? 
Ja, igen, tudom. Mert Emelynek semmi sem jó. Nem, miután Elyas ezerszer bebizonyította, hogy ő nem egy seggarc, még mindig nem hisz neki, tovább élteti magában ezt a téveszmét. 
Ezek után már csak azt tudom mondani, hogy "Hé, Elyas, az én ágyam szabad éppen... " 
Aztán, már az összes olvasó tudja, hogy Elyas Luca, mert minden amit Luca mondd, olyan mintha Elyas mondaná kicsit nyálasabb verzióban. És azért az elég gyanús, mikor Emely megtalálja a kedvenc írójától a könyvet Elyasnál, amit még Lucának ajánlott, és ő megvette. Azért ez gyanúúúús. Meg már az elején az volt. Nekem legalábbis. Aztán, mikor a végén e-mailezgetnek, és Luca is pont akkor utazott el, mint Emely, aki Elyasszal volt meg a többi sráccal kempingezni, akkor már le kellett volna esnie annak a méretes tantusznak. 
Azt vártam, hogy a végén ez lesz a csattanó, hogy Emely belelát Elyas e-mail fiókjába, vagy nem is tudom, és akkor koppan egyet, és itt lesz a vége... De nem. 
A vége: Pff, nem tudok választani, szeretem Elyast, de Lucával akarok találkozni. 
Hihi, ez a két személy egy. Lol, én ezt már tudom. #thuglife. 

Karakterek:
Emely: Irritált. A beszólásain kívül mindene irritált. Miért nem tudja elfogadni, hogy Elyas egy rohadt szexisten??? Csak nézett rá, mint a harmadik teve Noéra. Csak egy kicsit kellett volna gondolkodnia, és rájönni, hogy nem olyan, mint amilyennek képzeli. Annyit bizonyított szegény neki, de nem, ő maradt csökönyös szamár. Hát akkor ide Elyasszal, ha már neki nem kell!
Elyas: Az elején tényleg kételkedtem benne, hogy megszeretem, de a végére már imádtam. Persze, azon kívül, hogy állandóan utánfutót játszott, és nem fogadta el, hogy nem kell Emelynek. Bocs, de ezt én még mindig nem tudom felfogni. Szerintem ezt a helyzetet nem kell kipróbálni élőben, nehogy pofára essünk, mert szerintem valószínűleg egy ilyen szituációnak ez lenne a végkifejlete. Egy idő után a pasik ráunnak az ilyenre, ez van. 
Alex: Vele pont fordítva volt, nagyon tetszett a pattogása az elején, de a végére túl sok lett abból a tipikus hippis barátnősdiből. Oké, hogy elvette azt a cseppnyi eszét is a szerelem, de azért ennyire ne.. Ez már kicsit sok volt. 
Nick: Bár nem sokat szerepelt annyira, de nem hittem volna, hogy ekkora szemét amúgy. Ennyi pont elég volt belőle a történetben, megkaptuk a gonosz szereplőt is, amire minden sztoriban szükségünk van. Ezesetben egy Nicket kaptunk. Szerencsére nem Emelyn mutatta be annyira a tapló énjét, de a egyik barátjukon keresztül megtudhattuk, mire is képes, és milyen is valójában. 

Borító: 
Utánanéztem, és a cseresznyepiros az nem ilyen rózsaszínes-lilás szín, inkább pirosas, mint az a nevében is van. Élénkpiros. Szóval ha már egy szín is benne van a címben, akkor szerintem értelmes lenne olyan színűre csinálni a borítót, ami már a második résznél egész jól sikerült. A színeken kívül pedig szerintem tök jó. Egy kicsit hasonlít Tavi Kata Sulijegyzetek.sorozatának a borítójához, legalábbis elrendezésileg. De tetszik, hogy így el van választva a két karakter, és alapjában véve engem megfogott a borítója. 
Bár a karaktereket rajta még mindig nem éppen szeretem, és Elyast nem is így képzeltem el, mint az ott található, ahogy Emelyt se. (Bár a nő erősen hajaz a 50SOG film főszereplőnőjére, Dakota Johnsonra) 

Összességében:
Tetszett, és több mint valószínű, hogy olvasni fogom tovább, hiszen Elyas ott van, De Emely karaktere egyszerűen irritált, nem tudtam vele azonosulni. Én teljesen mást tettem volna ebben a helyzetben. 
A történet folyt rendesen, várom, hogy kiderüljön a titokzatos Luca kiléte, és még sok mást. 
De azért Emely miatt az a fél nem ide való.. (lsd: értékelés)

Oldalszám: 460
Kiadó: Maxim

Kedvenc karakterem: Elyas Schwarz


Kérdéseim olvasás utánra:
- Mit gondolsz, a való életben egy Elyas-féle fiú feladná egy idő után? 
- Szerinted ki lehet Luca? 
- Mi történik, ha ezt a két fiatalt összeeresztjük? Talán összejönnek egyszer? Emely beadja a derekát egy kapcsolatba Elyasszal? 





4 megjegyzés:

  1. Barbyy! :)
    Frenetikus kritika volt ez is :)!

    Én imádtam mind a két részét..Emily engem is eléggé iritált... a hapsit viszont imádtam

    További szép hétvégét!
    Szia
    BezTina

    VálaszTörlés
  2. Mucikám, olvasd el a folytatását! Ha kell átküldöm, na az majd válaszol. ^^
    Becky

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megvan, köszi :3 Igyekszem minél hamarabb elolvasni a folytatást :)

      Törlés