2016. január 7.

Wendy Higgins - Angyali győzelem

HANGULAT                                MOLY                                         2015

"Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. Nem kímélve senkit és semmit, főképp nem saját gyermekeiket. És ahogy minden háború, ez is komoly áldozatokkal jár. A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat. Ahogy az utolsó óra közeledik, úgy nő a feszültség. Anna egyre nagyobb kockázatot vállal, de ezzel a küldetés sikerét is veszélybe sodorja. Egyedül óriásbarátaira számíthat, de vajon elég lesz-e ez a maroknyi csapat, hogy a végső ütközetben győzelmet arasson? A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat."


Mivel olvastam az első két részt is, igaz a trilógiának nehezen fogtam neki, az első rész ráadásul annyira nehezen ment le a torkom, hogy nagyon. A második már ezerszer jobb volt, mit ne mondjak. De mikor ezt, a befejező részét valaki elhappolta előlem a könyvtárból, eléggé kiakadtam, és mindennek elhordtam azt az embert, ami ezt tette. De segáz, hiszen most ezt a kritikát írom, ami azt mutatja, mégis csak sikerült kiolvasnom, nem de bár? Hála egy kis megfázásnak, egy kis kimaradásnak a suliból, és máris rohamozom a könyveket!


Miután Anna Whitt és Kaiden Rowe rájöttek, hogy mennyire fülig szerelmesek egymásba, nincs más hátra a teljes boldogsághoz, mint legyőzni a sötét oldalon lévő hercegeket. Szerencsére szövetségesük akadt bőven az előző résznek köszönhetően, hiszen az teljes mértékben a nagy összecsapáshoz szükséges barátok szerzése volt a cél, akik mellettük állhatnak. Szerencséjükre Anna apja, Belial, az Ivás és a drog hercege a pártjukat fogta, és terelgette őket a helyes ösvényen. De mit tehetne Anna, ha egyszer Pharzuph, a Bujaság hercege a nyomában van, és tüstént kiszagolja (?), ha még a lány szűz, aztán lesz neki nemulass. Apja Kaidant küldi Anna nyomába, hogy derítse ki a dolgokat barátnője nemi életéről, de hát ezt ugye Pharzuph ezt nem tudja... Egy szerencséjük a két fiatalnak. Mi lenne velük, ha rájönne? Halál, az tuti biztos. Vagy rosszabb... 
De nem csak a tiltott kapcsolatot kell megvédeniük, hanem egy ifjú kis gyereket is, aki az egyik barátjuk hasában növekszik. Ez a tény is feldúlja a csapatot, hiszen mind tudjuk, mi lesz ilyenkor az anya sorsa. A gyerek első lélegzetvétele jelenti az anya utolsóját. 
Eldöntik, hogy Blake-nél találkoznak, és amikor mind ott vannak, Belial felkeresi őket, majd egy kibúvót ajánl: Anna és Kaidan házasodjanak össze. 
Mi jó származik ebből? Egyrészt, a srác büntetlenül elveheti a lány szüzességét, így az apja nem szagolja (jesszum, értitek, szagolja!) ki, és nem gyanakszik rá annyira tovább. Másrészt együtt maradhatnak, és a szerelem mindent legyőz. 
A fiú az elején nem gondolja, hogy ez helyénvaló lenne, persze nem azért, mert nem szereti Annát, egyszerűen nem érzi, hogy jó lenne neki. Tipikus pasi.  De aztán a lehető legromantikusabb módon, a helyzethez képest, egy magánrepcsin esküsznek meg, aztán a nászéjszakát a Grand Kanyonon töltik, ahova anno nem jutottak el, és ahonnan Kaidan küldte az első rész végén azt a képeslapot Annának. Persze ezután mindenbe bele kell rondítania Pharzuph-nak. A Pattiéknál töltött napokra megjelenik pár, szám szerint öt démon, akik ellen Anna kénytelen használni az Erény Kardját, sajna nem ölte meg az összeset, így egy elszabadult, és hírül vitte a hercegeknek, hogy a lány a kiválasztott, aki a próféciában is szerepel. A Bujaság hercege elég hamar tudomást szerez róla, és Kaidant a lány után küldi, hogy ejtse rabul. Anna elérkezettnek találja a pillanatot, hogy a fiúval együtt bevonuljon a hercegekhez, elfogassa magát, aztán lesz, ami lesz. 
Így kerül sor a végső leszámolásra, méghozzá nem máshol, mint a Bűn Városában, Las Vegasban. 

Spoilert tartalmaz!
A végső összecsapás, amire mindenki várt. 
Anna megpróbálja meggyőzni a sötét oldalt, hogy van mentség még, ha megbánják a bűneiket, de a hercegek nem állnak meg ennyinél. Váltig állítják, hogy elfogy a hite Istenben, ha látja, nem segít az egyik szerettén. Rahab, az egyik herceg, bevonszolja Pattit, hogy Anna szeme láttára végezzék ki, hátha így elveszti a hitét. De nem jött be a trükk, a lány tudja, nevelőanyja biztos helyre megy a föld után. Patti pedig igazi hőssé vált ebben a részben, ha nem tiszteltük volna eléggé az előző kötetekben is. Kitör a harc, de Anna csak imádkozik, hogy az életben maradt óriások és hercegek tiszta lappal induljanak, és ne kelljen a pokolra száműzni őket, csak ha rászolgáltak. 
Isteni beavatkozással, sikerült. Nyertek, és immár szabadok lehetnek. A démon jelük immár hófehéren virít a kezükön, a tiszta, új esély jelképeként. 
Anna és Kaidan, Gin és Blake, Jay a Marnával közös gyerekükkel, Kopano és Zania. Mind boldogan élhetnek, míg meg nem halnak. 
Az Epilógus egy szívhez szóló jelenetet tár még elénk, hat évvel későbbi időkről, mikor Kope és Z. is összeházasodtak, és egy közös árvaházat építettek, ahova Annáék is bemennek, hogy találjanak egy gyereket, akit örökbe tudnak fogadni. Kaidan eddig váltig állította, hogy ő nem szeretne lánygyereket, hiszen akkor szembe kéne néznie a múltjával, amikor is kihasználta a libuskákat a gimiben, és ő nem akarta ugyanezt átélni a saját lányával. De talán ő más lesz, és miatta képest lesz szembenéznie a démonaival. 

Karakterek:
Anna: Túlon-túl bátor és tökéletes, mint a legtöbb lány szereplő. Akaratlanul is féltékenyek leszünk mi, olvasók rá. A trilógián keresztül egyszer sem ijedt meg, igaz, valamikor kissé furcsák voltak a fejében történő dolgok, de reálisan, hiszen éppen részeg volt. Amúgy meg egészen szimpi lett a végére így... 
Kaidan: Azt mondtam az elején, hogy fúj? Na most azt rögtön visszaszívtam. Ez. A. Pasi. A. Megtestesült. Tökéletesség. Legalábbis így a végére már nagyon azzá lett. Igaz, egy párszor úgy éreztem, mintha - Annával ellentétben - nagyon is félne, sőt rettegne, egy párszor gyávának is bizonyult. Mintha Anna hordta volna a nadrágot azokban a pillanatokban. De amúgy annak ellenére, hogy az elején nem nagyon jött be a srác, most már egyenesen az ágyamba kívánom. :D
Ginger: Ő ment még át rengeteg jellemfejlődésen. Az elején ő sem volt egy szimpatikus lény, inkább a testvére, Marna volt az, akit jobban megkedveltem, de így a végére ő is a szívemhez nőtt. Kedvesebb lett sokkal, mikre képes a szerelem? Az utolsó fejezetre meg már mintha megbotránkoztatta volna önmagát, mikor bevallotta, mennyire tisztelte, és anyja helyett anyjaként szerette Pattit, aztán ahogy felkarolta Jezebel lányát. 
Marna: Még mindig egy eszméletlen teremtés, és azután, miután megtudta, mi is következik majd a sorsában, akkor is kiállt mellette és a szerelemmel Jay mellett. 
Blake: Nagyon bírtam a dumáját, a srác már az első pillanatban nagyon szimpi volt. Irtó jó fej, talán mondhatni apáskodó is egy kicsit, hiszen hogy a szívén viselte Annának és Kaidannek a sorsát. Kis édes. 
Kopano: A második részben történtek miatt annyiszor nem találkozhattunk vele, de megmaradt ugyanolyan kedves és jólelkű fiúnak, amilyen volt, a származása ellenére is. 

Borító:
Na itt is bajban leszek? 
Furcsa volt látni, hogy az eddigiekben mindben benne volt a piros hatás, ebben pedig nyoma veszett valamiért, és feltűnt a rózsaszín. Szóval a lány ruhájának a stílusán és a srác testtartásán kívül semmi másban nem hasonlít a többihez. De legalább ha már feltüntettek embereket ezen a nyavalyás borítón, szerencséjükre mindnél ugyanazokat a modelleket alkalmazták. 
Mivel a pasasnak látszólag be van hajlítva a kisujja, most nem tudom nagyon elemezni, de a fülével nem vagyok rendben. Milyen ronda füle van már? Eskü, mint egy majomnak. A csajnak pedig seggálla van, vagyis erősen látszik az állának a csontja, ami ugyebár két púp, és úgy néz ki mint egy popsi. 
Az előzőeknél legalább úgy tettek volna, mintha beleillett volna a cuki pár a mögé tett képbe, de na itt, most ez meghanyatlott, vagy már nem volt elég kávé az automatában, mikor készítették. A párocska egy hegy tetején lebeg. Nézzétek meg! Ilyen magasan normálisan egy ember így nem lehet, nincs egyszerűen ilyen kilátás, ha akár a hegy tetején is pózolnak be. 
Szóval ha kell választani, akkor nekem az Angyali szövetség borítója jött be leginkább. 

Összességében:
Amilyen nehezen indult az egész, olyan rettentően jól végződött az egész. Örülök, hogy nem hagytam annak a vágynak, hogy tegyem le a könyvet olvasás nélkül, még a trilógia elején, hanem igenis továbbolvastam. 
Sajnálom, hogy vége lett, pedig szívesen olvastam volna így Kaidanről, hogy már teljességgel imádom.

Oldalszám: 392
Kiadó: Maxim

Kedvenc karakterem: Kaidan Rowe

Kérdéseim olvasás utánra:
- Volt olyan szereplő, akiért sajgott a szíved, mikor meghalt? Itt utalok akár Pattire, akár mikor Marnát említi, akár mikor úgy tűnik, hogy Kope-ot hívja vissza magához az Úr.
- Én Kaiden Rowe-ot a végére már imádni való kis cukorbogárnak találtam, holott az elején, egyáltalán nem rajongtam érte. Te is így voltál vele, vagy rögtön tudtad, hogy ő aztán a faszagyerek? Esetleg a végére se kedvelted meg?
- Ki volt a kedvenc szerelmespárod a könyv során, akiknek nagyon drukkoltál? Én mindegyiket szerettem, de valamiért a Ginger - Blake páros nekem a szívem csücske volt. #Grake #Blinger :D



2 megjegyzés:

  1. Kedves Barby!
    Fenomenális ez a kritika is és ahogyan leírtad mindegyik részről a véleményedet..ahogyan az elsőnél írtam, hogy egy kicsit nagyon taszít a könyv, te elérted, hogy másképp gondoljam a másodiknál már úgy éreztem lehet, hogy felkerül a olvasási listámra...mostmár egyre jobban érzem, hogy helye lesz ott.
    Köszönöm, hogy ezt a fenomenális kritikát is olvashattam!
    Jó hétvégét!
    szia
    BezTina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, olvasás közben én is valami ilyesmit éreztem.
      Örülök, hogy tetszett :)
      Neked is szép hétvégét! :*

      Törlés