2016. február 20.

The Musical Book Tag

Sziasztok!

Most egy újabb Book Taggel készültem nektek, amit Kelly & Lupi olvas oldalán találtam, és nagyon megtetszett, így köszönöm nekik a lehetőséget. 


1. PSY - Gangnam Style: Egy felkapott könyv, amit te is nagyon szeretsz. 

Ide Jennifer Armentrout - Luxen sorozatát gondoltam, hiszen annyian olvastátok már, nincs olyan ember, aki ezt ne ajánlaná annak, aki fantasy könyvet keres, hiszen az egész sorozat valami fenomenális, és aki nem ezt mondja, annak az ízlelőbimbóival vannak a bajok, már bocsánat. Ha van tökéletes pasi, akkor az Daemon Black. Személy szerint én imádom Jenny írásstílusát, és azt hiszem, nem vagyok egyedül. Egy hihetetlenül különleges világot alkotott nekünk, új fajt hozott létre, amit már minden tinilány jobban ismer, mint a vámpírokat. 
Ha időm engedi, isten bizony, újra fogom kezdeni az egészet, csak hogy Daemonben gyönyörködjek!

2. Adele - Someon like you: Egy könyv/könyvsorozat, amin nehezen tudtál túllépni, annyira szomorú lettél, hogy vége van. 

Ide mindenképp Anna Todd - Miután c. könyvét hoznám. Több napig őrlődtem, miután elolvastam az utolsó sorát is. Nem tudtam elhinni, hogy ez megtörténhet. Annyira sokkolt a vége, a történés, meg hogy vége, várnom kell a következő részig, hogy tátott szájjal bámultam a mindenségbe. Kómásan jártam utána az utcákat, nem tudtam a családomnak egy épkézláb mondatot kinyögni. 
Hardin tette, a nagy csattanó a végén... 
Aztán kiderült, hogy mindegyik könyv utolsó fejezete egy ilyen csattanó, és mindig, minden alkalommal ugyanez történt. 
Imádom, egyik kedvenc könyvemmé vált, és legbelül mélyen, remélem, hogy nem lesz belőle film, mert akkor elcsesznék az egészet...

3. Tom Jones - Sexbomb: Az első erotikus könyv, amit valaha olvastál.

Mikor ezt a témát megláttam, igazából elgondolkodtam, hogy ténylegesen melyik volt az első könyv, amiben olvastam szexet. Kifejezetten erotikus sorozatot nem olvastam, mint a Szürke ötven árnyalata, de azért ebben is elég sok dolog történik az ágyban. Aztán arra jutottam, hogy Jessica Sorensen - Callie, Kayden és a véletlen c. könyvét választom, hiszen kábé az egész történet arról szól, hogy a srác mégis hogyan akarja megfektetni a lányt, és mennyire kívánja őt. Aztán a 316. oldalon meg is történik, ami nagyjából ötven oldallal van a könyv vége előtt. De amúgy ez egy kifejezetten egy olyan történet, amit nem lehet letenni, mert mindig történik valami, ami hajszol, hogy olvassam tovább, tovább és tovább, míg végül így nem lesz. 


4. Katy Perry - Dark Horse: Egy könyv, aminél másra számítottál, mint amiről ténylegesen szólt.


Naivan azt hittem, hogy ez valami szerelmes, tündéres, és valami lesz a király lányával, amikor megtudja sok év után, hogy ő egy vérbeli hercegnő. Hát, mikor elkezdtem olvasni eléggé nagyot koppantam. Nem tudtam belőle sokat olvasni, mert egy az egyben hülyeségnek tituláltam, így az első száz oldal után letettem. 
Az egész történet a Szentivánéji álomra épül, sok kitalált lénnyel, elcserélt gyerekekkel, őrjöngő csöppségekkel. Meghannek vissza kell szereznie az öccsét valami udvarból, de ahhoz át kell sétálnia egy másik országba/dimenzióba. Szerencse, hogy ott van Puck, aki eddig legjobb barátja volt, aztán kiderült róla, hogy manó. Halleluja!
Szóval, sokkal jobbra számítottam Julie Kagawa - Vastündér sorozatánál.

5. Pokémon: Egy könyv, ami a legelső olvasmányaid között volt.





Meg Cabot - Hívószám 1-800 sorozata volt többek között az első, amit a könyvmolyságom kezdetén olvastam. Még a keresztanyám ajánlotta, és akkor neki is kezdtem. Furcsa volt, de furcsán jó. Az öt kötet között több rejtélyt kellett Jessicának megoldania, és az egész szó szerint egy villámcsapással kezdődött, onnantól eltűnt gyerekeket kezdett sorjában megtalálni, hát nem bizarr? 
Tízévesen legalábbis nagyon odavoltam érte. 




6. Miley Cyrus - Wrecking Ball: Egy könyv, ami teljesen lerombolt téged.

Lerombolt, de csakis jó értelemben. Az alaptörténet megfogott, és nem eresztett addig, míg a köszönetnyilvánításhoz nem értem. 
Hol sírtam, hol nevettem együtt a karakterekkel, de az egészben, ami teljesen mondhatni lerombolt, az a vége volt. 
Az a levél, amivel a kötet záródik... 
Elolvasása után, mintha valami drog után sóvárognék, kellett volna a következő rész, de nem volt. 
És ez rombolt le. A várakozás.
Szurovecz Kitti - Gyémántfiú
Egy időben az egyik kedvenc könyvem volt, nagyon szerettem. 


7. Pharell Williams - Happy: Egy könyv, aminek az olvasása során nem tudtad abbahagyni a mosolygást/nevetést. 


A kedvenc Leiner Laura könyvem. A többi is tetszett, nem azért, de a Bábel kimondottan a legnagyobb mind közül. A történetben szereplő nevek is már mosolyt csalnak az ember arcára; Napsi, Abdul, Hipo, Szasza. Ehhez még hozzájött Laura tipikus stílusa, ami alapból sem egy karótnyelt szöveghalmaz, amit mindig akkor használok ki, mikor fel akarom magam vidítani. pl. szakításnál rögtön ehhez nyúltam, mert szükségem volt egy nem annyira nyálas, romantikus regényre, ami még humoros is. Na ez az!
Akkor már a zseniális alaptörténetről ne is beszéljünk, hogy milyen móka és kacagás lehet az élet egy nyári zenei fesztivál csak a haverokkal! 


8. Frozen - Let it go: Egy könyv, amiben egy olyan testvérpár van, akiket nagyon szeretsz. 


Megint hoznám az Obszidiánt, benne is a három Black tesót, legfőképpen Dee-t és Daemont. 
Hiszen ők önzetlenül mindent egymásért tesznek, persze, vannak veszekedések köztük is, de megvédik egymást, bármi van. Szem előtt tartják mindig, hogy a másiknak mi a jó, és segítik egymást, bármi is történjen. 
Mondjuk a Katy ügyben. Elfogadják a választásukat, akárhogy is Daemon nem egy luxent választott párjául, hanem a bátyja által kitaposott úton ő is egy törékeny emberhez vonzódott. 
És ezt a testvérei kérdés nélkül elfogadták, és ezután minden vérükkel a lányt kezdték védelmezni. 



9. Calvin Harris ft. Ellie Goulding - I Need Your Love: Egy nyálas könyvbeli szerelmespár, akiket ki nem állhatsz



Ez egyértelműen Molly McAdams - Kétesélyes szerelem c. könyvében található Harper és Brandon, akik már kiütik a nyálasság mércéjét, annyira nem valós az, amit tesznek. A srác megbocsájtja neki igen könnyen, hogy megcsalta és más gyerekét várja, mert ugye az olyan semmiség.. Ráadásul azzal sem voltam megelégedve, hogy a csajszi Brandont választotta és nem Chase-t, mivel az utóbbi fiú sokkal szimpibb volt nekem legalábbis. Egy szó, mint száz, teljesen irreális volt az egész, és ez nagyon idegesített.




10. Iggy Azalea - Fancy: Egy könyvborító, amit imádsz



Stephenie Meyer - Twilight sorozatának a könyvborítóit egyszerűen imádom. 
Egyszerű, de mégis nagyszerű, könnyűszerrel ezerszer lerajzolt szimbólummá fejlődhet, amit az ember unalmas óráin rajzolgat. Én is így voltam vele. 




11. Lady Gaga - Bad romance: Egy könyv, amiben tiltott szerelem van



Erre a pontra a tiltott szerelmek listáján az első helyet elfoglaló könyvet választottam, ami nem más, mint a mindenki által ismert Rómeó és Júlia. 
Egy történet, amit már megfilmesítettek egy párszor, egyikben Leonardo DiCaprioval, másszor Douglas Booth-tal. Két ellenséges család Veronában, és az egész viszályt a két szerelmes sínyli meg... 





12. Ariana Grande - Problem: Egy szereplő, akit utálsz

Nem utálom, egyszerűen kilenc köteten át az agyamra ment a nyávogása és a bénáskodása. És ez a szereplő nem más, mint a Szent Johanna Gimi Rentai Renátája. 
Először is, nincs szerelem első látásra, legalábbis úgy nem, ahogy ezt ő átélte Cortezzel. Aztán ahogy a kialakult plátói szerelemmel nem kezdett semmit, csak megelégedett ezzel, hogy a távolból nyomon követi a srácot, aztán siránkozott, hogy Cortez összejött Vikivel, és emiatt akkora depresszióba esett, és annyi csokit evett, amitől simán ellehetne hízni. Bármi rossz dolog történt, amit nem kalkulált bele a hercegnős életébe, akkor már duzzogni kezdett, és kisírta a szemét. 



Ennyi lett volna ez a Book Tag, remélem tetszett, akinek kedve lett hozzá, az nyugodtan töltse ki! :)

Puszi:
Barby

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Készìteni egyelőre nem fogok-a lehetosege nincs kizarva- viszont a tiedet imádtam :)

    VálaszTörlés