2016. május 14.

Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás

HANGULAT                                MOLY                                         2012

"Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik. Travis izmos testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát, és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer. Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?" 

Van egy olyan rossz szokásom, hogy könnyen felejtek. Mindent. Így jutottam el arra, hogy a mi drága, legkisebb Maddox-fiúnk történetét újra a kezembe vegyem. És igeeeeen... 

Biztosan ismertek más ezer meg egy olyan történetet, amiben van a rossz fiú és a színjeles tanuló lány, aztán a végére már felcserélődnek a szerepek. A pasiból akkora papucs-srác lesz, hogy már az én fejemen ég a bőr, a csajon az utolsó oldalon pedig már több tetoválás van, mint a szerelmén volt a kezdetekkor. Oké, talán egy kicsit elnagyoltam. De a lényeg átjött, ugye? 
Mondhatom, hogy ez más. 
De egyszerűen az is. 
Abby nem az a tipikus lány. Mint azt a fülszövegben is megtudhattuk, nem épp valami fényes múlttal rendelkezik, és ezt az életstílust próbálta maga mögött hagyni, mikor elköltözött otthonról, és egyetemre ment. De az első adandó alkalommal belebotlik legjobb barátnője, Amercának a pasijának, Shepnek az unokatestvérébe, a nagy Travis Maddoxba. Mi lehetne egy ideálisabb hely a megismerkedésre, mint egy verekedés? Hiszen ő Travis "Veszett Kutya" Maddox! A srác az egyetem mellett rendszeresen, és illegálisan üti félholtra ellenfeleit, amiért szép kis summát kap minden meccsen. És mikor meglátja a lányt, rögtön egy kis becenevet ad neki: Galamb. 
Ugye milyen aranyos?
Eleinte csak barátok lesznek, pedig már mindenki azt hiszi az egyetem épületében, hogy több is van köztük szimpla friendzone-nál. Hiszen Abby egy Parker nevű sráccal randizik, de egy fogadás miatt esténként viszont Travis ágyában alszik. Hogy is van ez? Az emberek teljesen jogosan hiszik körülöttük azt, amit. Ezt Abby se gondolta jól át. De a szerelemben lehet valamit is jól átgondolni? És igen. Hirtelen megtörténik. A nagy Travis "Veszett Kutya" Maddox, a srác, aki óránként vitt fel valakit a lakására, hogy bejusson a bugyijukba, aztán kidobja őket, mint macskát üríteni. De mikor belép Abby az életébe... Minden megváltozik. Még a vak is látja, hogy a lány teljesen elcsavarta a veszett kutya fejét. Sülve-főve együtt vannak, aztán mikor lejár az egy hónap, mikor Abby Travisnél lakik, minden megváltozik. Nem tagadhatják tovább az érzéseiket. Amit a fiú kezdetnek hisz, azt a lány lezárásképp csinálta. Trav az életben egyszer engedte meg magának, hogy boldog, hogy szerelmes legyen, akkor is összetörték a szívét. 
Aztán mikor újra együtt vannak, minden ismét a helyére billen. Rájönnek, hogy nem tudnak egymás nélkül élni. Ezt bizonyítja Travisen a tetoválás is. Ez számára örökre szól. 
De mikor megjelenik Abby múltja az apja személyében, minden megváltozik, vagyis néhány főbb dolog. A lány visszamegy oda, ahonnan eddig menekült, a kaszinózás velejébe, Las Vegasba. A pénz hatalmába kerítheti az embert, akár csak jó szándékból is, de akkor Abby úgy érzi, oda került, ahova nem szeretett volna. 
Egyáltalán meg tudják oldani a dolgokat? Travis és Abby? Abby és Travis? 
Úgy kellenek egymásnak mint mackósajtnak a brummogás...

Karakterek:
Abby: Szimpatikus, nem a tömeg főszereplő karakter, igenis vannak hibái, és a múltja se mindennapi. Különleges a szimpla okos f.sz. rétegnél, akiket sok könyvben ismerünk. Vicces, kedves és ambíciózus. Talán ezzel a három szóval tudnám jellemezni.
Travis: Minden egyes oldalnál újra és újra beleszerettem. Valaki találja már fel azt a gépezetet, amivel könyves pasikat lehet a valóságba hozni, pls! Visszatérve a sráchoz. Az elején mondhatjuk, hogy tucatkarakter. Az a tipikus nőcsábász, bugyiszaggató mosollyal. Aztán a végén egy teljesen más karakter lesz belőle. Szenvedélyes, édes és figyelmes. 
America: Egy nem tipikus legjobb barátnő a legjobb barátnő szerepben. Egy lány, aki megvédi főszereplőnket, aki szembeszáll a pasijával csak hogy megvédje őt. 
Trent: Egy féltőn óvó báty, aki azért el is tud páholni néha. Szerencsére róla is kaptunk egy külön könyvet. (lásd: Gyönyörű tévedés)

Borító:
Az egyik kedvenc alkotásaim közé sorolható. A készítő eszméletlen jól eltalálta az egész hangulatát és összhangját. Minden a helyén van, egyedül egy valamit nem értek. Hogy jön ide a piros betűtípus? Lehetett volna simán az is fekete, nem kellett volna túlspirázni a dolgokat, úgyis eszméletlen jó lett volna. Amúgy pedig egy csodás alkotás. 

Összességében:
Egy magával ragadó történet, imádni való szereplők, egyedi történet. Minden megvan benne, amit a mai fiatalok szeretnek. Sőt, az idősebb korosztály is. Imádom Jamie alkotásait, mesterművek, eszméletlenek. Szerintem a szavaimból leszűrhető, hogy mennyire a szívemhez nőttek a Maddox fiúk. 


Oldalszám: 456
Kiadó: Maxim

Kedvenc karakter: Travis Maddox

Kedvenc idézet:
"– … Menj haza. 
 A szemöldökét ráncolta. – Te vagy az otthonom."
~ Travis Maddox

Nem is kérdés... :) 

3 megjegyzés:

  1. Ha feltalálta valaki a gépezetet, akkor szóljon nekem is! :D Amúgy tetszett a kritika.

    VálaszTörlés
  2. Tényleg jól sikerűlt a kritika. Az elsőt már én is másodjára olvastam nekem még a lángolást kell elolvasnom a sorozatból. De már beszereztem.

    VálaszTörlés