2016. május 14.

M. Leighton - Rajtam áll

HANGULAT                                MOLY                                         2015

"Olivia végre megtalálta az Igazit. Cash minden, amire-akire valaha is vágyott. Kiszámíthatatlan rosszfiú, de Olivia kedvéért felhagy zűrös életével, és hagyja magát megszelídíteni. Mert Olivia az a nő, aki elfogadja őt úgy, ahogy van. Ám a múlt árnyéka kísérteni kezd. Valami van Cash birtokában, amit sötét bűnözők akarnak megszerezni. Mindenáron. És ha Cash nem adja, hát elveszik tőle azt, ami a legdrágább kincse. Olivia mindig tudta, hogy ha beleszeret Cash-be, pórul járhat. De hogy ennyi veszélynek tenné ki magát, azt nem is sejtette. Most rá kell bíznia az életét a férfira… és Olivia az életét könnyebben bízza rá, mint a szívét." 

Cash egy igazi rosszfiú, akiről mindenki azt hiszi, hogy betörhetetlen. De mikor az előző részben megjelent Liv, minden megváltozott mindkettőjük életében. Titkok derültek ki. A nagyon is élőnek hitt ikertestvérről kiderült, hogy mégsem igazi, meghalt még abban a tűzesetben, és azóta is Cash kettős személyiséggel él. Azt hittük, hogy már semmi sem állhat az utukba. De a Rajtad áll utolsó oldala mindent felborított. Így folytatódott a történet. 
Az előző könyvet ehhez képest akár eseménytelennek is mondhatnánk. Sokkal több izgulás kíséri végig az olvasót. Többször is azon kaptam magam, hogy hevesen ver a szívem, és falom a sorokat, hogy megtudjam, mi lesz a vége. 
Bár Cash elmondta titkát Oliviának, de "Nash" barátnőjének nem szabad, mi lesz ha kiderül? Akkor az egész élete, a kettős élete mehet a süllyesztőbe, mindent hiába csinált végig, és ezt a lány is megérti. nem teheti egyszerűen. Kénytelen a fiú érdeklődést mutatni Marissa iránt, aki Liv unokatesója is egyben. Egy belső csata nála is. Kész szenvedés végignézni, ahogy a lány dolgozik vele egy légtérben, és nem eshetnek egymásnak, mert a kapcsolatukat sem tudhatják meg mások. Akár minden jól is ment egészen addig, míg Marissát el nem rabolják. 
Az előző részben kiderült, hogy Olivia mibe is keveredett azzal, hogy pont Casht szúrta ki magának. És most elérkezett az a pont, hogy veszélyben van az élete is. A maffia rájött, hogy fontos a fiúnak, és Cash titkára is. Tudják, mit akar az orosz maffia. A könyvelői papírokat. 
Cash minden áron megpróbálja megvédeni barátnőjét. Apjához fordul segítségül, régi barátokat hív fel. Így kerül a képbe Gavin, akit én megszerettem a történetben. 
De aztán mégsem úgy történt minden, ahogy azt eddig képzeltük? Még egy kis titok arról az estéről, mikor látszólag minden odaveszett. És talán akiről egész eddig azt hittük, hogy halott, mégsem az? 

Karakterek:
Olivia: Egy rendkívül karakteres személy. Már nem találtuk meg a jókislány arcát, a történések megedzették, ki mer állni magáért.
Cash: Olyan sok mindenen ment keresztül az első rész óta, és már a végére teljesen más emberré vált. A rideg férfiből, aki az elején volt, most egy érző szívű srác állt előttünk, aki ki merte jelenteni az érzéseit, és mindent feladna azokért, akiket szeret.

Borító:
Nagyjából ugyanaz a véleményem, mint az elsőnél, bár ez nekem jobban bejön. Kevesebb a kéz, átláthatóbb. 

Összességében:
Akinek tetszett az első rész, az akkor ezt még jobban fogja imádni. Több akció található benne, mint az előzőben. Egy izgalmas történet egy rosszfiúról és egy lányról, aki megpróbálja kivonni magát a szerelemből, mert már annyiszor megégette magát, de aztán nem csak ez áll közéjük, hanem a múlt is, ami már a jelenük lett. 

Oldalszám: 256
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Cash Davenport és Gavin Gibson

Kedvenc idézetem: 

"Amíg ezt az ügyet el nem intézem, addig ez a legmegfelelőbb megoldás. Még akkor is, ha nekem nehezemre esik."
~ Cash

Egy kicsit elgondolkodtatott a pontozása... Jobban tetszett, mint az előző, és ha már annak is 5-öt adtam, akkor ennek is mindenképp kijár. Bár egy kis plusz talán mindkettőből hiányzik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése