2016. május 22.

Rebecca Donovan - Visszafojtott lélegzet

HANGULAT                                MOLY                                         2014


"Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?" 

Emmának végre sikerül megszabadulnia a nagynénjétől, Caroltól aki most a sitten tengeti az életét. De talán most nagyobb problémával kell szembenéznie, mint az a nőszemély volt. Igaz, testileg nem bántják, de lelkileg nagyon megsínyli a könyv alatt. 
Ugyanis az anyja, Rachel tér vissza. 
Újra akarja kezdeni, mint az a legtöbb anya akarja, miután évekre elhagyja a gyerekét. Legalábbis a filmekben meg a könyvekben így van. 
Rachel megkéri Emmát, hogy költözzön hozzá, újra akarja építeni a kapcsolatukat. Az elején ez működik is. Főszereplőnk számára furcsa az összebútorozás, de megszokható. Pasik jöttek fel a lakásukra, majd hajnalban távoztak. Hát, tudjuk, mi történt, nem kell részletezni. 
Eközben Evannel a dolgok jól alakulnak, már amennyire azt annak lehet mondani, hogy a srác apja egyenesen utálja Emmát. De mikor megjelenik Rachel életében is valaki, egy Jonathan, aki ráadásul sokkal fiatalabb, mint a főszereplőnk anyja, de ha vonzódnak egymáshoz, ki legyek én, hogy egy kis korkülönbség miatt ne engedjem őket egymáshoz? Ebből nem is lenne semmi baj, ha a nőn nem jönne ki egy kis tulajdonvédelem, és nem kezdene el hisztis libaként viselkedni. Megint inni kezd, amit néha a lánya, néha a kapcsolata sínyli meg. A nagy kérdés: Annyiszor megbocsájtott neki Emma és Jonathan is, meg tud változni valaha is?
Emmának rémálmai vannak minden este, így alig tud aludni, mindig fel kell kelnie, hogy ne essen csapdába a saját maga által kreált világban. Szerencséjére akad ebben egy társa, Jonathan. Aki szintén egy nagy titkot hordoz saját magával. De vajon valami kialakul köztük? Anyjáról lányára... 
Evan egyre kevesebbet jelenik meg a problémáknál, Emma rögtön anyja (volt) barátját hívja, ha baj van. Az érzelmeit nem meri vállalni a barátja előtt, így azt is Jonathannek önti ki. De ez így fer Evannel szemben? Nem hinném. 
Talán az lenne a legjobb, ha nem lenne már többé a fiú életének a része...
És talán Emma is így látja ezt. 

Karakterek:
Emma/Emily: Már elfelejtettem, mit mondtam róla az előző résznél, de a régi, szelíd lány már a múlté. Igaz, ezt pontosítani kéne. A pedáns tanuló megmaradt, de maga a személyisége teljesen megváltozott. A anti-fiúzós főszereplőnkből hirtelen olyan lány vált, aki két vasat is tart a tűzben. Ez rondán hangzik, és igazából ezt ő se ismeri be magának, de ez a helyzet. De továbbá megmaradt az az idegesítő szokása, hogy mindent elnéz, bármi hibát követtek el mások. Evanre egy csaj akaszkodik, persze, tök jó, hogy nem változik féltékeny barátnő üzemmódba, de azért legalább megtéphetné. Vagy ez lenne pont a féltékeny barátnő üzemmód? De nem, őt nem zavarja, hadd legyeskedjen a pasija körül... Bár a végére helyre jön az esze, de talán túlságosan is... Az egész regény alatt felgyülemlett indulat a végén kiömlik belőle, mint... a bili. 
Evan: Mint azt már említettem, kevesebbet szerepelt, mint vártam volna, és ez Emmának volt köszönhető. Bár továbbra is nagyon aranyos, tipikusan a jófiú karaktert kaphatjuk meg benne. 
Jonathan: Az elején szimpi volt, de azért éreztem azt, amit pár mondatával igazából akart sugallni Emmának. Jófejnek tűnt, még a bokszolást is elnézem neki, mert megnyert magának. De amilyennek a végén be lett mutatva, hát durva és sokkoló. Felkészülni olvasók!

Borító:
Egyszerűbb, mint az első részé. Szerintem ez egy szobabelsőt ábrázol, ahol este sötétség uralkodik, de azért résnyire már kinyílt az ajtó, és annak a másik felén vár a fény.
Ha így látjuk, akkor teljesen jó. Illik a történethez, nincs túlbonyolítva. 

Összességében:
Megnyert magának a sorozat. 
Nem vált a kedvencemmé, de arra késztet, hogy továbbolvassam. Gördülékeny a történet, a főszereplő karaktere néhol idegesítő, és fognám a serpenyőt, hogy némi észt verjek a fejébe. De összességében egy jól kitalált, megfontolt dolog. 
Tetszetős, 
Várom a befejező részét!


Oldalszám: 520
Kiadó: Maxim

Kedvenc karakter: Evan Matthews

Kedvenc idézet:

"Lassan, mélyen. Csak lélegezz!"
~ Jonathan 

Az első része is ennyit kapott, bár ez jobban megérdemli:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése