2016. augusztus 31.

Nyárbúcsúztató - 2016

Nyár utolsó napja. Augusztus 31. Apa szülinapja. Másoknak évnyitó. Én meg csak ülök, és gondolkodok, mit is csináltam egész nyáron, hogy így elszaladt. 
Remélem, ezáltal meg is ismerhettek egy kicsit, hogy bemutatom az elmúlt három hónapom. 
Már a suli végén tudtam, hogy dolgozni fogok jórészt, na meg az önkéntes munkát sem ártana megcsinálnom még most, hogy jövőre ne legyen vele annyi bajom. Ez sikerült is szerencsére. 
Horvátország momentum
Suli utolsó napjaiban barátnőimmel Könyvhéten jártam, amiről egy élménybeszámolót is olvashattok itt. Júniusban leginkább a könyveket faltam itthon a kertben, vagy találkoztam  bloggerekkel, barátnőimmel, haverjaimmal. Rögtön az első hétvégén egy Blogger találozót szerveztünk Luciával, amire szerencsére jó sokan eljöttek, viszont az a két hét igen gyorsan elment, és kezdődött az első munkanapom. Azzal, hogy elmentem egy kis pénzt keresni, lemondtam tulajdonképpen a nyaralás gondolatáról, de a főnökök rugalmasak voltak, ahogy a munkaidő is, így mellette sok mindent tudtam csinálni. Volt, hogy emiatt egyedül kellett itthon maradnom, de nem bántam, hiszen akkor enyém volt az egész ház,  Amikor nem melóztam, akkor olvastam, így nyár végére majdnem összejött az 50 könyv, amire büszke vagyok. Barátnőimmel néztük együtt az EB-t, ki is mentünk pár helyre, de volt, hogy csak a helyi művelődési házba mentünk el a családdal. A nagy focilázban egy Nagy Ádámos novella is összejött.  Július végén a családommal Horvátországba utaztunk. Hiába van ott nyaralónk, leginkább már csak Balatonra mentünk le, és a tengert hanyagoltuk egy ideig, így jó volt újra visszatérni. Imádok kagylókat gyűjteni, mélyre beúszni. Hajókiránduláson is voltunk, ami megállt a tenger egy biztonságos részén, így ki lehetett úszni rendesen a közepén. Eszméletlen érzés volt, elhihetitek nekem. És ami még nagyszerű volt, hogy egy hét alatt sikerült kilenc könyvvel gazdagodnom. Napozás közben, csendes pihenőkor, mikor tűzött a Nap, ezért árnyékba vonultunk, én akkor olvastam. 
Bloggertali csoportkép - 08. 06.
Miután hazajöttünk, másnap már mennem is kellett dolgozni, aztán nem sokkal meg is kaptam az első fizetésem. Ekkor viszont három hétig nem bírtam a kezembe venni könyvet. Leginkább ez azért volt, mert ráfüggtem a Trónok harcára, szóval azt néztem ahelyett, hogy olvastam volna. És bevallom, az augusztusom elég sűrű volt. 6-án újabb Bloggertalit szerveztünk, ami úgy, mint az előző, szintén nagyon jól sikerült hál' Istennek. Vízibicikliztünk, beszélgettünk, fényképeztünk, piknikeztünk és még többet trécseltünk. Bár ha el kell dönteni, melyik sikerült jobban, nem tudnék dönteni, mindegyiket nagyon élveztem szerencsére. Nagyon jó kis társaság csapódott össze, és reméljük, hogy év közben is tudunk szervezni minél többet. 
Aztán a szülinapomat is ünnepeltük pár napra rá. Augusztus 9. És rögtön azon a hétvégén Bree Silver is felutazott Pestre, hogy találkozzunk. Nagy pizsipartyt csaptunk, könyveket vettünk, de a Book Haulokra később kitérek jobban, ígérem. Directioner talikon is részt vettem, de sokszor csak ketten találkoztunk barátnőimmel, barátaimmal. Amit még fontosabbként kiemelnék az a Könyvmolyos chatcsopink talija volt 18-án. Rengeteget trécseltünk, vásároltunk a WestEndben és kiültünk a Margit-szigetre megvitatni az élet nagy dolgait. Ezek után már nem volt más dolgom, mint kipihenni a nyarat, és felkészülni az iskolára, mert addig egy tollat se vettem még, nemhogy az összes füzetemet. És még így nyárzárónak a sulinkban az a szokás, hogy a tanítás előtt még csendesnapra mennek az osztályok. (Az evangélikus iskola már csak ilyen.) 29-30-án a Velencei-tónál volt ez. Körbebicikliztük a tavat, ami után nem ártana egy csontkovács, mert a négy órás út azért kemény volt a három hónapos lustulás után. Nem is kell mondanom, hogy mim fáj, mert el tudjátok képzelni. Nagyjából mindenem. 
És mára mi a programom?
Olvasás természetesen. Öcsémmel apának csináltunk egy sütit, amit Sam oldalán találtam, így ezzel az életmentő recepttel elő is álltam apának egy szülinapi ajándékkal. Remélem, ízleni fog neki. Ha érdekel, mit készítettem, az összeállítását ezen az oldalon megtalálhatjátok, de a három közül a legutolsó, a Fantás sütit pihen most a hűtőben.
Aztán... Már állítom is a telefonom, hogy időben felkeljek reggel. Azt hiszem, még vissza kell szoknom a koránkeléshez. 

Moziba is voltam egy párszor a három hónap folyamán.
Luciával és Dórival megnéztük még Június 16-án a Mielőtt megismerteleket, amit természetesen még előtte könyvben is elolvastam. Ahhoz nyertünk még egy jegyet, amit a Központi hírszerzésre költöttünk el. Keresztanyum is elvitt moziba, vele a Szemfényvesztők 2-t sikerült megnéznünk, amit csak ajánlani tudok nektek. Az első részt és a másodikat is. Rettentő jó. És akkor már ne fangörcsöljek Dave Francóról.  A családdal a Tarzan legendáját néztük meg közösen, az egy aranyos film volt, bár még egyszer nem nézném meg. Sky Britton nevű bloggerlánnyal együtt beültünk a sokak által emlegetett Öngyilkos osztagra, ami bevallom, nekem egyáltalán nem nyerte el a tetszésem, nem tudom, ti hogy vagytok vele. Az utolsó mozis élményem viszont múlt pénteken volt, mikor is Niki barátnőmmel és az unokatesójával kihasználtuk a Sugár mozi akcióját, és jegyet vettünk az új Ryan Gosling filmre, aminek a címe; Rendes fickók. Őszintén, az is egy tipikus egyszer nézhetős vígjáték, jó se, de rossz se volt. 

Filmeket nem sokat néztem, egyedül tartottam egy Dave Franco maratont, mikor a Szemfényvesztők 2-re mentünk keresztanyummal. Mivel elfelejtettem, mi történt az első részben, így azt újranéztem, aztán a Rossz szomszédság 1-2-t, amiben szintén ő játszik. Nikivel nálunk házimoziztunk, vele Adam Sandlereztünk a Nagyfiúk egyet sikerült megnézni. Bár a kettőt akartuk, de így esett.  Még így nyár végére bezsúfoltam egyet, mivel a Trónok harca befejezése után Michiel Huisman függőségem lett, és aki ismeri a Gossip girlt, tudja, ki Blake Lively. Vele játszott egy közös filmben Michiel, az Adaline varázslatos életében. Ezeket mind nagyon ajánlom. A fentieket leginkább, mikor nevethetnéketek van, az utóbbit pedig, ha szeretnétek valami kicsivel komolyabbat. 
A filmes nyári pályafutásomnak ezennel vége is, ehelyett leginkább sorozatoztam. Megnéztem 6 évadot a fentebb említett Trónok harcából, aminek hamarosan olvashatjátok a könyvről szóló értékelést remélhetőleg. Gondoltam még nyár elején, hogy nekikezdek újra a Pretty Little Liarsnek, de nem vett rá a lélek az első hat rész után inkább abbahagytam. Még ami kicsit furcsa, hogy 16 éves létemre barátnőm aki mellesleg 17, de nembaj rávett, hogy nézzem meg a Miraculoust, de nembaj, vállalom. Nekem nagyon tetszett, és várom a következő évadot. Sőt, azóta öcsémmel újra végignéztem, aki szintén szereti. Jó, mondjuk ő 8 éves. Jelenleg, amíg az összes sorozatom folytatására várni kell, gondoltam, hogy a The Flash-nek kezdek neki, de egyelőre még nem volt hozzá energiám, de folyamatban van. 

Szóval a lényeg. A könyvek. 
Mint fentebb említettem, kiolvastam majdnem 50 könyvet. Egészen pontosan 45-öt. Aminek egy részének még várni kell az értékelésére, de hamarosan jönnek.  Ezeket hosszú lenne leírni, és kipróbáltam képként is megmutatni, így inkább csak belinkelem a molyos polcom, szóval akit érdekel, az megskubizhatja.

Még egy apró kis bekezdést szántam ennek a bejegyzésnek, ami a nyáron beszerzett könyveimet tartalmazza. 
Tulajdonképpen a 23 könyvnek, amit idén vettem, annak a nagy része nyári beszerzés. Hiszen az első fizut mire is költeném? 
Mint említettem, Könyvhéten is jártam, ott három darab könyvvel gazdagodtam.
§ R. S. Grey - Testcsel
§ Rachel Hawkins - Kísértetsuli
§ J. Lynn (J. L. Armentrout) - Várok rád

Az utóbbinak az 1,5. részét a Könyvhéten kapott kuponnal vettem.
§ Jennifer L. Armentrout - Bízz bennem

A második kötetét olyan előszülinapi ajándékba kaptam a keresztanyumtól.
§ Jennifer L. Armentrout - Légy mellettem

Mikor volt egy kis pénzem, beugrottam a Libribe csak úgy venni valamit, így lett a sajátom:
§ Jojo Moyes - Miután elvesztettelek

Antikváriumokban is jártam, és egy pár könyvet kiszúrtam magamnak.
§ Szurovecz Kitti - Gyémántfiú
§ Kiera Cass - Az Elit

Molyos cserével és eladással is megismerkedtem, így szereztem meg három könyvet is.
§ Szurovecz Kitti - Borostyánkönny
§ Szurovecz Kitt - Fényemberek - A fény hagyatéka
§ Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek

Mint említettem már fentebb, Bree Silverrel is vásároltam:
§ Lisa De Jong - Amikor esik...
§ K. A. Tucker - Tíz apró lélegzet

A könyvmolyos csoporttalin is beruháztam egy KMK-s zsákbamacskára, ami ezt tartalmazta:
§ Coert Voorhees - A Torres fivérek

És az utolsó. Megszereztem a KMK-ban tíz pecsétet, amiért járt egy ajándékkönyv:
§ One Direction - Merjünk álmodni!

Így elmesélve egyáltalán nem volt unalmas nyaram, köszönöm, hogy végigolvastátok a hosszú-hosszú bejegyzést erről a három hónapról, talán ennyi tennivaló után nyugodt szívvel megyek iskolába, és remélem, hogy továbbra is marad időm elegendőt olvasni. 

És még egy utolsó bejelentés, köszönöm továbbra is Samnek, aki kihívott a 30 napos könyvkihívásra, szóval az is holnaptól kezdetét veszi. Már nagyon izgatott vagyok miatta. 

Puszi, és élvezzétek ki az utolsó napot:
Barby

UI: Ti mivel töltöttétek a sulinélküliséget? Kíváncsian várom a meséléseket. :)

6 megjegyzés:

  1. Jéééééééééééééééé!!!! Ott vagyooook! *örül*
    Szupi nyarad lehetett, én is csináltam egy csomó mindent (és taliztunk is) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yepp-yepp, ott vagy :D
      Igen, így visszagondolni rá, fantasztikus volt, bár bírtam volna még :D Na mesélj priviben <3

      Törlés
  2. Annyira nem hiszem el, hogy holnap suli... elrohant a nyár - de látom, velem ellentétben te hasznosan meg tartalmasan töltötted :)))
    Amúgy nem is tudtam, hogy evangélikus suliba jársz - én is :))

    Na pusszantalak, kitartást holnapra :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj igen... Nekem sincs olyan feelingem, bírtam volna még tovább :( Jó hát te sem lustálkodtál :D
      Amúgy én se tudtam rólad, de most már igen, nézzük a jó oldalát :D

      Tőlem is puszi <3

      Törlés
  3. Váó, majdnem ötven könyv? Az nem semmi :D Gratulálok :D
    Ha legközelebb lesz bloggertali, igyekszem én is ott lenni, csak nekem is olyan sűrű volt ez a nyaram, hogy szinte élni alig bírtam, úgy rohantam A-ból B-be. Amúgy meg örülök, hogy ilyen nagy sikert aratott, reménykedjünk benne, hogy legközelebb is így lesz. :)
    A süti hogy sikerült? :D :D Ízlett nektek? Remélem, hogy igen, mert nekem személy szerint hatalmas nagy kedvencem. :D Tetszett az apukádnak? :)
    Már alig várom, hogy olvashassam a kihívásra a válaszaidat. :)♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a gratulációd <3
      Megértem, de azért remélem, hogy a következőre mindenképp eljutsz, na meg hogy talizhatunk külön ketten is.
      Finomra sikeredett, apának nagyon ízlett, majd ha lesz időm, akkor még csinálok :D Hehe, köszönöm a receptet még egyszer <3

      Törlés