2016. szeptember 16.

30 napos könyvkihívás: 16.

Kedvenc női karaktered

Ide is többet fel tudnák sorolni. Bár az tény, hogy nem annyit, mint a pasiknál. Ha már a Tökéletes kémiát említettem, akkor nem hagyhatom ki a második része, A vonzás szabályai női főszereplőjét sem, Kiarát. Ő tipikusan az a szereplő, akit kedvelek. És miért? Mert nem tökéletes. És a hibája nem ott van, hogy képes halálra idegesíteni az olvasóit, hanem, hogy képességi hibája van. Vagy hogy mondjam. Mivel dadog. Hány olyan lány szemszögéből olvashattunk, aki ezzel küszködött? Nem, nem csak akkor, mikor meglát egy srácot, és elalél, nem képes épkézláb mondatokat kinyögni, hanem, mert kész, ilyen. Ez persze javul a regény folyamán, de nem marad el. 
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálam az egy erény a főszereplőknél, ha van valamiféle hibája. 
De túl sok is volt bevezetőnek Kiara, mert sajnálom, de ebben a bejegyzésben még egy lányt kiemelnék, aki kifejezetten a szívemhez nőtt a három rész során.
Ez pedig nem más, mint America Singer a Párválasztó sorozatból. 
Neki a hibája a csökönyösség, talán azt mondhatnám. Erős akaratú, amit eltervezett, véghez is viszi. A cselekedetei sokszor humorosak, néha kicsit furcsa, azt meg kell hagyni, de szokott hibázni, amiben a legtöbb főszereplőktől különbözik. 
Nem is tudom, mit mondjak még el róla, az biztos, hogy nem egy mindennapos teremtés, és ezt a könyvben fellelhető Maxon is nagyon jól tudja. Aki amúgy nagyon is esélyes volt Cam és Alex mellett a kedvenc férfi karakter posztra. 
Sokan talán pont ezért nem szeretik, hogy ennyire önfejű, de én pont emiatt választanám kedvenc női karakteremnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése