2017. augusztus 10.

Anne L. Green - Elvarratlan szálak

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"A ​szerelem a legveszélyesebb fegyver 

Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára. 

Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció. 

 Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A férfi humora, lazasága, lázadó életfelfogása lenyűgözi és magával ragadja a fiatal lányt. Közös jövőjük építésének útjában azonban egy leküzdhetetlennek tűnő akadály áll: a maffia. 

 A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green a 2015. év elsőkönyves felfedezettje. Legújabb romantikus-erotikus regényének lapjain a korábbiaknál is több izgalommal, érzelemmel, humorral fűszerezett története során végigizgulhatjuk a két szerelmes váratlan fordulatokkal, küzdelmekkel gazdagított életútját."


Nagyon szépen köszönöm Anne L. Green írónőnek, hogy ennyire ad a véleményemre, bízik bennem és felkért a könyve előolvasására! Meg természetesen az Álomgyár kiadónak, akik ezt lehetővé tették!

Mikor megláttam a könyv érkezését, tudtam, hogy ezt nekem mindenképp el kell olvasnom. Egyrészt, mert az írónő tollából van, másrészt, mivel főszereplőnk nem más, mint az Eltitkolt múltban megismert kis Aiden Cross, aki az Elvarratlan szálakban annyira már nem is kicsi. Az idők kész férfivá formálták, mégis valami űrt érez. Egy alkalommal viszont megtudja, honnan is származik igazán, és kész visszamenni a start mezőre, hogy ezt felfedezze. Az útja Rómába viszi, ahol orvosként praktizál, ráadásul maga mellé kap egy heves, állandóan szabálykövető rezidenst, akivel nem hiszik, hogy valaha egy hullámhosszra tudnának kerülni. A felettesüknek azonban más erről a véleménye. Szerinte ezek ketten jó hatással lennének egymásra. Aria kissé megzabolázhatja Aiden hatalmas egóját és verhet némi komolyságot a fejébe, míg a férfi megtaníthatja néha lazítani a nőt.
Vajon képes az olasz szépség megváltoztatni Aiden Cross eddigi életstílusát? Nők, buli, lazulás. Képes lesz majd ez az ember egyszer tényleg felelősséget vállalni?
A férfinak is be kell látnia, hogy nem működhet így tovább az élete. Egy kis noszogatásra azért szüksége van, de rájön, nem véletlenül nem látják szívesen az egyik helyi, San Francisco-i kórházban sem. Elkezdett fújni a változás szele. Aidennek mind a családjának, mind a feletteseinek, mind saját magának bizonyítania kell, hogy képes erre.
Gyönyörű volt látni dr. Cross fejlődését. Az első pár oldalakban megmutatja az írónő, hogy a jelleme honnan indult, majd később szembesülünk a fejlődése végeredményével. Hajrá, lányok! Ha Ariának sikerült, azt hiszem, nekünk is menni fog!
Én ajánlom, hogy az Eltitkolt múltat vegyétek kézbe ez előtt, ha még nem olvastátok, ugyanis ez a kötet lényegében egy hatalmas spoiler arra nézve. Személy szerint nekem leesett az állam, mikor ez a szál Lexie és Alex kötetében kiderült.
Aiden nevelőanyja egyben nagynénje elhagyva szülőföldjét Amerikába menekült és fogva a nővére fiát próbált asszimilálódni egy másik kontinensen, ugyanis a fiú apja nem más, mint egy olasz maffiózó, aki képes volt a saját feleségét is meggyilkolni. A nő életét kockáztatva, és szinte feláldozva azt segített Aidenen és felnevelte őt, mint a saját gyermekét. Viszont ahogy az a borítón is áll: A vér nem válik vízzé. A felnőtt férfi tudni akar többet a gyökereiről, és akarva-akaratlanul is a maffia kezébe kerül. Innentől lesz még izgalmasabb a történet, szinte letehetetlen. Pörögtek az oldalak, a szívem hevesen dobogott, és még hátravolt a könyv fele. Mi történhet még? Nagyon sok minden, mint utólag megtudhattam.
"Alex mindig azt mondta: az első nő, akit megcsókolsz, korántsem lesz olyan fontos, mint az, akit utolsónak csókolsz meg. És én már tudtam, hogy én Ariát akarom, amíg csak lélegzem." 
Eközben Aiden rájön, hogy a "Mi a közös a Mikulásban és a szerelemben? Hogy az egyik sem létezik" poénja már elavult, és egyre mélyebb érzelmeket kezd táplálni a rezidense iránt, és ez nem viszonzatlan. Aria kezdeti bizalmatlansága hamar szertefoszlott.
Aiden kereste a gyökereit, de inkább azok találtak rá.
Tudta, hogy nem helyes, amit csinál, mégsem volt más választása. Meg kellett védenie a szeretteit. De amikor már a maffia minden határt átlép, nem maradt más lehetősége: meg kell találnia a módját a saját unokatestvére meggyilkolásának. Vagy ő, vagy Aiden és a szerettei.
A könyv felétől indul be igazán a történet. Fordulat, fordulat hátán, méghozzá olyanok, amiktől az olvasó álla a padlót súrolja. Az enyémmel legalábbis ez történt.
Romantikus, izgalmas és szenvedélyes.
Egyáltalán nem csalódtam az írónőben, sőt... Mi mást várhattam volna? Elvarázsolt a szavaival.
Még az utolsó oldalakat is néhány csavarral zárta, csak hogy biztosan ne unatkozzunk. Hát az nem is volt az olvasási teendők között!
Csodálatos volt. Anne L. Green egy újabb zseniális művet adott ki a kezei közül, és én tűkön ülök már, hogy a kezembe vehessem még több könyvét!
AJÁNLOM.

Karakterek:
Aria: Karrierista. Jé, olyan mint én. Amíg meg nem találta a számára tökéletes férfit, nem akart saját családot, elvolt egyedül, nem kellett neki se gyerek, se férj. Aztán betoppant az életébe dr. Aiden Cross a maga borzalmas ingében, és mindent felforgatott. Egy olyan nő, akiért érdemes megváltozni.
Aiden: Amikor az írónőt először Aiden karakteréről kérdeztem, annyit mondott: Pofátlanul laza. És lám, mennyire igaza volt! Komolytalanul állt a dolgaihoz, hamar ráunt mindenre, de a szükség és a sors úgy hozta, hogy be kellett nőjön a feje lágya. Furfangos volt és agyafúrt. Kedves, de azért ez még ne menjen az imázsa rovására. És persze a sármja az apjáé, Alexander Crossé. Tökéletes? Abszolút.
"Elrugaszkodtam a szakadék széléről, és nem volt kétségem afelől, hogy Aiden úgyis elkap majd." 
Borító:
Imádom. Szerelem volt első látásra. Ez a pasi kiköpött Aiden, teljesen illik a karakteréhez. A színek passzolnak, és külön tetszik, hogy most női alakot nem akartak a borítóra tenni. Nem túlzsúfolt, így tökéletes.

Összességében:
Őrületes, zseniális, csodálatos.
Anne L. Green újabb csodát alkotott. Izgalmas volt, fordulatos, egy pillanatig sem unatkozhatunk. Végigkövethettük ahogy Aiden Crossból, az őrületesen laza szoknyapecérből egy érett férj válik, mindezt a szerelem hatására.
Érzelmes, romantikus, szenvedélyes.
Imádtam olvasni, a történet egyszer csak beszippantott, és arra lettem figyelmes, hogy már a végére is értem. Felejthetetlen élményt nyújtott.
Azoknak ajánlanám leginkább, akik ki szeretnének szakadni a monoton világból, egy könyv erejéig teljesen más bőrébe kívánnak bújni, és ezáltal egy hihetetlenül izgalmas életet megélni.

Ha az értékelés alapján te is beleszerettél a regénybe, ezen a linken elő tudod rendelni.

Oldalszám: 512
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Aiden Cross, Alexander Cross

Kedvenc idézetek: 
"– Hát az az egy biztos, hogy te gyorsabban vezetsz, mint ahogyan az őrangyalod repül." 
*
 "– Kockáztatva a saját testi épséged, bebizonyítottad, hogy a férfi veszélyes másokra. […] Ezzel most hőssé váltál – emelte rám szikrázó kék szemeit. […]
 – A te szemedben, vagy az övében? – intettem a fejemmel az üvegfalon keresztül bámészkodó személyzet felé.
 – Az övékben – somolygott, és lesütötte a tekintetét. Reméltem, hogy azért az ő szemében is nagyot nőttem.
 – Akkor még van hová fejlődnöm." 
*
 "– Szerelmes vagyok! – sóhajtoztam. A vonal végén mély csönd volt. – Maya? Maya, itt vagy még? – érdeklődtem. 
 – I-igen. Csak azt hiszem, rosszul hallottam. Aiden Cross számára nem létező szavakat továbbít az éter. Mintha azt mondtad volna, szerelmes? 
 – Reménytelenül." 
*
 "Oda kell figyelnem a fontos pillanatokra, mert ezek azok, amelyek megismételhetetlenek.
*
 "– A szépség nem a tökéletesben, hanem mindig a tökéletlenben rejlik." 
*
 "– Rabul ejtetted a szívemet, ami időnként elsöprő, de olykor megalázó, néha pedig fájdalmas, de szükségem van rád, mint a levegőre. Reménytelenül, visszafordíthatatlanul beléd szerettem." 
*
 "– Szilánkosra tört a szívem, és most hiába kirakósozom a darabkákkal, sehogy sem tudom összeilleszteni. Hiányzik a legfontosabb elem: te. Az emberi szív azonban ilyen: sérülten is tovább dobog. De minek?" 
*
 "A nevetés tisztít és gyógyít." 
*
 „A szeretet tökéletes plasztikai sebész.
 (Vavyan Fable)

Kedvenc lett

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése