2018. január 25.

J. L. Armentrout - Maradj velem

HANGULAT                                MOLY                                        2017

"A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad. 

A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem. 

Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is. 

A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját."

Jennifer L. Armentrout többször is elkápráztatott már a könyvmolyságom folyamán. Először a Luxen sorozatával, később a Várok ráddal és a folytatásaival. Az írónőnek olyan csodálatos stílusa van, laza, gördülékeny, könnyen beszippant a világába, de emellett rettentően egyedi és romantikus. Mindig teljesen új helyzeteket talál ki, az olvasója soha nem unja meg, és szinte a kezéhez tapad a könyv, annyira nem akarja elengedni. Velem is ez történt. Éjjel elkezdtem, és akkor nem volt megállás.
Csodálatos kezdése volt a 2018-as évnek. Nem is kezdhettem volna különlegesebbel és számomra fontosabbal.
Mostani főszereplőnk Cam Hamilton húgának, Teresának a legjobb barátnője, Calla, aki maga mögött akarja hagyni a múltat és mindent, ami a régi életéhez köti. Ezzel együtt az anyját is. Mégis hiba került a gépezetbe, és az eddig jól működő új élete mégis szó szerint csődbe ment, hála a felelőtlen, részeges és drogfüggő anyjának. Nincs mit tennie, mint ismét szembenézni a régi emlékekkel, a múlttal, és valahogy megoldást találni. De Calla az egykori otthonát nem úgy találja, mint ahogy azt elhagyta. Az egykori házuk romokban, mintha nem élne ott senki, a család kocsmáját pedig valami idegen csapos kezeli, aki viszont eszméletlenül szívdöglesztő. Ő lenne Jax, a másik főszereplőnk. Mint minden ilyen történetnél, tudhatjuk a végkimenetelt, ez a két jómadár biztos egymásra talál, na de az addig vezető út nem éppen a sima ösvény, maradjunk annyiban, hogy eléggé hepe-hupás és göröngyös. És szerintem ez az egyik legfontosabb egy könyv olvasásakor. Hiába tudjuk, hogy ők ketten egymásnak lettek teremtve a drága írónőnk keze által, mégis végigizguljuk minden pillanatát. Ez a része az, ami teljességgel kiszámíthatatlan. Az alapsztori általában minden romantikus könyvnél hasonló. Van egy lány és egy fiú, akik a végén egymás mellett kötnek ki. Nem is ez az izgi része, hanem a körítés. Milyen szituációba helyezi őket az írónő, milyen háttérsztorit ad nekik, hogy néznek ki, minden ilyen apróság számít, és ez az, amiben Jennifer zseniális. Ezekben tud újat felmutatni, és színesíteni az emberek palettáját.
"A hazugságokból épített kártyavár sokkal gyorsabban omlott a fejemre, mint előre sejthettem volna." 
A karakterek már az első megjelenéskor a szívemhez nőttek. Bár még egészen biztos, hogy bővebben kitérek rájuk, de itt is meg kellett említenem. Annyira emberiek, hibáznak, de ettől olyan szerethetőek. Calla külsőre különbözik a többi lánytól. Egy jól kivehető seb csúfítja az arcát a szeme sarkától a szája vonaláig, amin sokan fennakadtak. Jax viszont teljesen más, mint az eddigi férfiak a lány életében. Ő túllát a sebhelyen, mert ő ezzel együtt is szereti Callát, és ahogy ezt a könyvben megtalálhatjuk, ezek a forradások a testén a lány bátorságára, törhetetlenségére utalnak.
A romantikus történet egy igazi drogokkal körülvett világban játszódik. Sokszor a lány élete is veszélyben forog, és mindez az anyja miatt. Aki eredetileg rossz emberként van feltüntetve a könyvben, sokáig az is marad, de a végére azért egy kicsit az olvasó is megenyhül iránta. Nem azt mondom, hogy a legjobb anya díjat vegye át rögtön, mégsem ő a történet főgonosza, ahogy azt a legelején hihettük.
Mégis ha egy hibáját kellene említeni, akkor az a vége lenne. Icipicit el lett szerintem kapkodva, ha már amúgy is egy 600 oldalas könyvről beszélünk, 20 oldal már nem osztott vagy szorzott volna rajta. Amit én hiányoltam, az leginkább Calla anyja szálának a lezárása részben. Egy parányi információmorzsát kaptunk arról, hogy hova menekülhetett, elmondja a céljait, hova készül indulni, mégis konkrétumot nem tudunk meg róla. A másik meg, hogy csak úgy véget ért. Mintha túllépte volna a karakterszámot, és azt mondták volna a fejesek, hogy nem változtathat rajta, ennyi volt, adja le. Talán egy Epilógust vártam volna még befejezésképp, mégis hogyan alakul az életük a sok gebasz után. Nagyon kíváncsi lettem volna erre a momentumra.
Viszont ez az apróság sem veheti el azt a címet tőle, hogy idén már az első könyvemmel kedvencet avathattam a Maradj velem személyében.
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Calla: Az eddigi főszereplők sem éltek meg kevesebb traumát, mégis Callának azért jócskán kijutott a szarból az életében. Egyetlen baleset, ami örökre megváltoztatta az egész világát. Addig volt szerető családja, testvérei, anyja, otthona... Aztán az egész egy pillanat alatt szertefoszlott. Egyedül maradt. Erre pedig egy hatalmas sebhely emlékezteti az arcán és az egész teste, amit égési sérülések hada borít. De nem csak a szerettei vesztek oda abban a tűzben, hanem az önbizalma is. De aztán jött Jax, és ezt segít neki helyrehozni. Nagy jellemfejlődésen megy keresztül a lány, és az út végén megtanulja magát is elfogadni.
Jax: Nem gondoltam volna, hogy már az év első könyvében megtalálom az idei első könyves szerelmemet. Ahogy a könyvben többször is megjelenik, a srác nagyon jó. Mind külsőre, mind belsőre. Kidolgozott izmok, jó humor, gyengéd gondoskodás, némi rosszfiúság. Jax James hatalmas befutó! Azt hiszem, újabb taggal bővül a könyves álompasis listám...

Borító:
 Szerintem csodálatos, ugyanúgy, mint az összes többi a sorozatból. Fehér alappal nem vitték túlzásba a háttért, de ilyen is kell néha. Bár én egyáltalán nem így képzeltem el a két főszereplőt, a srácot kissé fiatalabbnak, de attól még akár ők is lehetnének. Ami nekem nagyon tetszik az egész sorozatnál az az, ahogy a cím meg van oldva. Egy kis dobozra van írva. Amazing, ahogy maga a történet is.

Összességében:
Ez a történet megmutatja, hogy egy lány bárhogy is néz ki, mindig lesz egy férfi, akinek ő lesz a legszebb.
Újabb csodálatos történet Jennifer L. Armentrout tollából, amit alig lehetett letenni, annyira élveztem az olvasását, mindig kíváncsi voltam a következő oldal történéseire, és telhetetlenül faltam a sorokat. Alig várom, hogy a következő kötetet is ilyen élvezettel olvassam, mert biztos vagyok benne, hogy az írónő nem okoz majd nekünk csalódást legközelebb sem.
Ahogy ezt láthattátok, mindenkinek ajánlom, hogy ismerkedjen meg ezzel a csodával, de leginkább a menthetetlenül romantikusok vegyék a kezükbe, nem fogják megbánni egy cseppet sem.

Oldalszám: 600
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Jackson "Jax" James
Kedvenc idézetek: 
"– Maradj csak mellettem, kicsim, és megváltoztatom az életed!" 
*
 "A tequila az ördög itala, és soha többé nem engedek a csábításának."

Mi más lehetne?:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése