2018. március 10.

Az álmok segítenek - Interjú J. K. Smith írónővel

Sziasztok!

Mára egy interjúval készültem, köszönöm J. K. Smith írónőnek, hogy szánt rám az idejéből, és megválaszolta a kérdéseimet. :)
Hamarosan megjelenik az írónő legújabb regénye, az Ismert ismeretlen, többek között erről is faggattam őt.

J. K. Smith


Az írónő
1.)  Mikor döntöttél úgy, hogy saját regény írásába kezdesz?
Még nincs másfél éve. Előtte meg sem fordult a fejemben ilyesmi. A pszichiáterem azt mondta, jó lenne, ha valamit csinálnék, amitől hasznosnak érzem magam. Nem tudom, miért épp ebbe fogtam bele.

2.) Mennyi időbe telt egy-egy regényedet készre fejleszteni, teljesen megírni?
Mivel a Szerelem hirdetésre volt az első próbálkozásom, csak azóta tudok adatokat mondani. 😊 Annak a megírása 2 hónap volt az utómunkálatokkal együtt. Az Ismert ismeretlen, és a Szerelem hirdetésre könyvhöz kapcsolódó történet nagyjából 4-4 hónap.

3.) Mikor regényt írsz, szoktál a környezetedben élőktől egy-egy tulajdonságot, vagy egy egész karaktert elcsenni, és beleépíteni a történetedbe?
Teljesen nem koppintok le senkit, de szerintem minden szerző lopkod innen-onnan. 😉

4.) Hogyan pattant ki a fejedből az Ismert ismeretlen alapötlete?
Megálmodtam. Az álmok sokat segítenek.

5.) Thomas Kallio a regényedben egy híres színészt alakít. Magad is rajongsz a filmekért? Szeretsz moziba járni?
Rajongok a filmekért, Thomas Kalliot az egyik kedvenc színészemről formáztam meg, akinek szinte minden filmjét láttam. Sokat járok moziba. Vagy a férjemmel, vagy csajos társaságban, vagy a gyerekekkel.

6.) Bár a könyveid egyedüliként is megállják a helyüket, mégis azért furdal a kíváncsiság: Gondoltál rá, hogy akár Kori és Chris, akár Liv és Tom történetének folytatást írj?
Nem tudom elereszteni a szereplőimet, úgyhogy sajátos módon írok folytatásokat. Kiemelem a mellékszereplőket, és az ő történetükön keresztül betekintést nyerhetünk az előző szereplők jövőbeli életébe. Az őszi könyvem így fog kapcsolódik majd Koriékhoz, és most dolgozok egy olyan regényen, amiben más szemszögből, de Líviáék mindennapjait mutatja, de ők csak mellékszereplők lesznek.

7.)  Hogy találtál a szigetre, ahol az Ismert ismeretlen egy része játszódik? Esetleg jártál már ott?
Csak kerestem egy nyugodt helyet Ausztrália partjainál. Nem jártam még ott, sem más paradicsomi helyen, de egyszer eljutok. 😉

8.) Mi ad ihletet a regényeid megírásához?
Ez nehéz kérdés. Ott vannak ugye az álmok. Van, hogy órákig agyalok munka közben. De a legjobb csak figyelni. Egy mozdulat, egy mondat, vagy egy hang lavinát indíthat el.

9.) Miben lett más az életed a könyvkiadás után?
Megismertem sok szuper embert, de az életem ezen kívül nem változott.

10.) Mesélj nekünk a jövőbeni terveidről! Milyen további műveket olvashatunk majd a tolladból? Remélhetőleg minél hamarabb.
Ami biztos, az az ősszel megjelenő, és amin most dolgozom, de ennél tovább nem nézek. 😊

11.) Mi a legjobb neked abban, hogy író lettél?
Hogy az önbizalmam visszaállt normál üzemmódba. Valamit letettem az asztalra, amire büszke lehetek.

Ahhoz nem férhet kétség, hogy az írónő büszke lehet magára, amiért a kezünkben foghatjuk a Szerelem hirdetésre c. regényét és hamarosan az Ismert ismeretlent is, ősszel pedig érkezik a Káosz a köbön c. kötete is.
Egy humoros, romantikus történetre vágysz, amely színt visz a hétköznapok szürkeségeibe? Akkor J. K. Smith egyik regénye lesz nálad a befutó!:)

J. K. Smith elérhetőségei:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése