2018. április 12.

Anne L. Green - Ördögi kísértés


HANGULAT                                MOLY                                        2018

"Reggie ​Reynolds a Las Vegas-i rámenős csirkefogók gondtalan életét éli: szórja a pénzt és gátlástalan módon használja ki a nőket. Minden este hatalmas összegeket kockáztatva teszi meg a tétjeit a Bellagio kaszinó játékasztalainál. Az életet játéknak fogja fel, elszántan hiszi, hogy kivétel nélkül mindent ő irányít. Hozzászokott a fényűzéshez, és ahhoz, hogy neki senki sem mondhat nemet. 

Egy napon azonban szembesül a visszautasítással, amikor Victoria Sawyer szemrebbenés nélkül fordít neki hátat. Abban a pillanatban, ahogy Reggie belenéz Vicky haragos, igéző zöld szemeibe, a játszma elkezdődik. Gyors, szenvedélyes, spontán és kíméletlen módon kívánja leigázni vágyai tárgyát. A csábítás hazai terep számára, és bármire képes, hogy minden megkezdett partiból nyertesen kerüljön ki. Egy olyan játszma veszi kezdetét kettőjük között, aminek a kimenetele azonban még előtte is homályos. 

Reggie-t sokként éri, hogy az ő életét is egy felsőbb hatalom befolyásolja. Rá kell ébrednie, hogy ő sem mindenható. Azok a dolgok ugyanis, amelyek a felismeréshez vezető úton fontossá válnak számára, mint az egészség, a szabadság, a szerelem és a boldogság, pénzzel nem megvásárolhatók. Kemény leckét kap a barátságról, megbocsátásról, és arról, hogy az élet törékeny, és nagyon gyakran igazságtalan."

Anne L. Green most is elkápráztatott. Lehengerlő stílusával már az első oldalakon levett ismét a lábamról, az Ördögi kísértés egyszerűen beszippantott, onnantól kezdve pedig a külvilág bármit tehetett, engem nem tudott kirángatni a történetből. 
A két főszereplővel érintőlegesen már találkozhattunk az írónő A sötétség fogságában c. bővített kiadású regényében, ez pedig elég indok volt arra, hogy türelmetlenül várjam már Reggie Reynolds saját történetét. Anne L. Green egy csapongó, szenvedélyes városba kalauzol el bennünket, Las Vegasba, ahol rögtön Amerika egyik legnevesebb kaszinójában találhatjuk magunkat. Az írónő nem sokáig szaporítja a szót, a férfi szemszögén keresztül hamar találkozunk Vickyvel, aki a hely egyik hostesse, alkalmi kísérője. Anne egy vad világ idegenvezetőjeként bemutatja nekünk sok ember szenvedélyének univerzumát. Póker, roulett, minden, ami szem-szájnak ingere. Reggie Reynolds ennek a világnak szerves része. Két kézzel szórja a pénzt, az élvezeteket hajkurássza, a megtestesült carpe diem. Egészen addig, míg meg nem pillantja Victoria Sawyert.

"ー Ha az ember talál valakit, akiért képes feláldozni az eddigi elveit, az mindig megéri. "

Elvarázsolt. Minden szavát imádtam. Eleinte merész volt, szenvedélyes, a végére azonban néhol könnyeket hullattam, annyira a szívemhez szólt. De emellett megmaradt olyannak, amilyennek Anne L. Green szeretjük: tüzes, lobbanékony, érzéki és vadító. 
A regényben megjelenő két ismerőst nosztalgikusan fogadtam, mintha A sötétség fogságábannak egy részletét egy harmadik szemszögből is figyelhettem volna. Imádtam, hogy Anne L. Green belevitte ezt a szálat! 
Csodálatos szerelmi történet. 
Nem mindennapi, abszolút egyedi és különleges, ezért is szeretem annyira az írónőt. Mindig képes valami újat alkotni, mindig van a fejében még egy és még egy fordulat. Az biztos, hogy ebben a regényében sem unatkozhatunk, megragadja és meg is tartja az olvasója figyelmét. 
Az izgalmas részek mellett persze a romantika sem maradhat el. Imádtam, ahogyan Anne a szálakat szövi, és ahogy a karakterek érzelmei változnak fejezetekről fejezetekre. Már az első pillanattól fogva tudtam, hogy őket egymásnak rendelte a sors is. Csodálatos, ahogyan érzelmeiknek teret adnak.
Beleszerettem, ez nem vitás.
Egy érzelmi hullámvasút a regény, talán az egyik legszélsőségesebb ALG könyv. Mindenféle érzelmet kihoz az olvasójából.
Hamar tudtam, a bűvkörébe vont, ahonnan nincs kiszállás. Az egyik kedvencemnek mondhatom. Ez a regény volt maga az ördögi kísértés, ahogy azt a cím is sugallja számunkra.
NAGYON AJÁNLOM.

Karakterek:
Vicky már az elején titkokat rejteget mind Reggie, mind az olvasók előtt. A múltja számunkra homályos, de ez ahogy haladunk előre a történetben, úgy kristályozódik ki. A lányt sok sérelem érte a múltban, hatalmas felelősség súlya nyomta a vállát, nehéz döntések elé állította az élet viszonylag korán. Emberi karakter, emberi problémákkal, emiatt az olvasó teljes mértékben együtt tud vele érezni. Sőt lélekben ő támogatja Vickyt lapról lapra. Sokszor mondják, hogy a szerelem csodákra képes. Akár az embert magát is meg tudja változtatni. De szerintem az a „jó szerelem‟, amelyben a felek egymásból a legjobb oldalukat hozzák ki, a másikat a javukra formálják. Reggie is ezt tette Vickyvel, ahogyan a nő is a csábító milliárdossal.
A férfinak hála főszereplőnőnk elkezdett a szívével is dönteni, nem csak a fejével gondolkodni. Rájött, ha minden napot úgy élünk, hogy másoknak megfeleljük, nekünk nem marad semmi a saját életünkből. Reggie pedig szintén hatalmasat és látványosat változott a regény során. Az akaratos, önző pénzeszsákról kiderült, hogy van szíve, ráadásul használni is tudja. Egyszerre csábító, vonzó, tökéletes és szívmelengető. Elrabolta a szívemet, bár én önként is odaadtam volna neki.

„Ha igazán szeretem, tudom, hogy el kellene engednem, mert ha ő is szeret, akkor visszajön, és akkor egészen csak az enyém lesz, de ha nem, akkor sohasem volt az. Én mégsem vagyok képes elereszteni. Bármilyen árat képes vagyok megfizetni, hogy csak az enyém legyen.”

Borító:
A regény külsejébe már első pillanatban beleszerettem. A modell srác arcán az a csábos félmosoly annyira Reggie, ennél jobban el sem találhatták volna. De figyeljünk ám a részletekre is! Nem kerülte el a figyelmem a férfi ingujjába bújtatott kártya sem, ami csak hab a tortán. Káprázatos munka!

Összességében:
Ahogy azt a cím tökéletesen összefoglalja, ez a regény egy ördögi kísértés. Amint elkezdtem, beszippantott, és nem eresztett el. Imádtam minden betűjét. Anne L. Green ismét levett a lábamról.
Letehetetlen olvasmány.
Reggie és Vicky története megérintette a szívemet. Egy igazi csoda.
Annyira örülök, hogy részese lehettem ennek a varázslatnak, ami a sorok között született. A romantika szerelmeseinek kihagyhatatlan lehetőség egy szívhez szóló, szenvedélyes utazásra.

Oldalszám: 512
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: Reggie Reynolds, Victoria Sawyer
Kedvenc idézetem: 

„Az élet egy nagy kaszinó! Egy nagy rulettkerék. Téteket raksz fel, és döntéseket hozol. Végérvényese és visszavonhatatlanul. Játszhatod biztonságosabban is, kevesebbet kockáztatva, de csökkentve ezzel az esélyét egy nagy lehetőségnek. Vagy játszhatod hazardírozva, a nagy siker reményében. De játszanod mindig kell! Mert az élet egy nagy kaszinó. A nyertes pedig az, aki megtanul rajta nevetni, még akkor is, ha éppen vesztésre áll…” (Vincent&Vincent)

*

"Még csak nem is a meggazdagodás ígérete vezette őket, sokkal inkább a hétköznapok előli menekülésről szólt a játék."

*

"Sötétbarna szemei vonzották a tekintetem, és ha elkapott, nem eresztett."

*

"Küzdjünk meg együtt a démonokkal."

*

„Párban élni nehéz, mert elköteleződni, áldozatot hozni nehéz, de ha a megfelelő személyért teszed, akkor nem az. Ha ránézel a másikra és azt érzed, hogy senki másra nem vágysz, akkor nincsen ennél könnyebb dolog, de ha nem így érzel, akkor nem ő az igazi.” (Így jártam anyátokkal c. film)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése