2018. április 23.

Könyvfesztivál 2018 | Egy eseménydús hétvége [+ Nyereményjáték]

Sziasztok!

Mind sok más könyvmoly, én is a Könyvfesztiválon töltöttem a hétvégém jelentős részét. Csodálatos napok voltak, bár beismerem, néhol kicsit fárasztóak, de összességében imádtam minden percét. De kezdjük is az elején.

Barátnőmmel, Dórival már nagyon régen elterveztük, hogy közösen látogatjuk meg idén a Millenárist, ki is nézte, mivel tér majd haza, ráadásul ehhez hozzácsaptunk egy csajos mozizást, az Éjjeli napfényre ültünk be, miután körüljártuk a standokat. Én még vártam a hívó szóra, ő azonban lekapta a polcról a Maxim újdonságát, hogy majd elolvassa mozizás után, de Szaszkó Gabriella könyvei sem hagyták nyugodni, na meg az akció, amiben a két regényt egy áráért elhozhatta. Péntekre még nem terveztem be dedikálást, azonban Álomgyáros szerző barátaink beszélgetéssel összekötött dedikálást szerveztek, így őket is meglátogattuk a Book24 standjánál. Apropó, ha már szóba került a webáruház... Immár hivatalos a hír! Nézegessétek a Book24 oldalát, azonban ne lepődjetek meg, ha ajánlók kapcsán az én nevem is feltűnne a színen!:) Az Éjjeli napfény pedig csodálatos volt, de úgy tervezem, hogy ezzel kapcsolatban egy bejegyzéssel is készülök nektek.

A szombat sem volt kevésbé eseménydús. Egyedül Vivien Holloway dedikálására siettem bőszen, bár az csak délután kettőtől volt, addig elvoltunk a csajszikkal, főleg Jankával, mert vele érkeztem az eseményre. Napoztunk, csiripeltünk, szórakoztunk, kávéztunk, csak a szokásos. Közben nagyon sok emberrel találkoztam, mint Pandalánnyal, Ágival és Rékával, de korábbi bejegyzésekben olvashattátok már a nevét Dórinak és Szabinának is. Már egy ideje terveztük Jankával, hogy kimegyünk a Margit-szigetre könyveket és könyvekkel fotózkodni, ezt is erre a napra terveztük be, azért volt olyan nehéz a táskám már induláskor is.
Elvittem magammal az Eltitkolt múltat, az egyik Anne L. Greentől való kedvencemet és persze egy másik nagy favoritot, amit pontosan egy éve szereztem be méghozzá a tavalyi könyvfesztiválon, az Egy nap talánt Colleen Hoovertől. Napközben érkeztek be még hozzám kölcsönkönyvek is, volt amelyiket én adtam még oda régebben, de olyan is, amit frissen én kaptam. Sarah J. Maas, jövök! És persze nem jöhettem el úgy a rendezvényről, hogy nem veszek legalább egy regényt, így azt is erre a napra időzítettem, méghozzá Deborah Lytton - Csend c. művére esett a választásom, amivel már nagyon régóta szemeztem, többször is beleütköztem, elég sírós és durva témának tűnik, ráadásul egy zongorista-énekes lányról szól, hozzám hasonlóan. Kis novellaajándékokkal tértem haza pénteken és szombaton is. Előző nap egy csodaszép Elfojtott indulatokkal exkluzívan távoztam, szombatra pedig Pandalány lepett meg az Álomgyár kiadó legújabb két novellájával, A főnök nagy napja és Az álmok küszöbén c. apró kötetecskékkel. Tény, hogy hulla fáradtan dőltem le nap végén az ágyamra, de akkor még nem tudtam, mi vár rám másnap.
Vasárnapra a kijelölt fotós szerepét játszottam, és egész nap kattintgattam a Könyvmolyképző kiadó dedikálásain. Sajnos mostanában nem vagyok nagy alvó, ezért meg se kottyant, hogy pontban 10-kor kezdődött az első esemény. Előtte két barátnőmmel futottam össze, hogy majd együtt megyünk a fesztre, mégpedig Beckyvel, akivel az egész napot együtt töltöttem és a fentebb említett Jankával, akivel a KMK standjainál találkozhattatok, és talán nála is fizettetek. Nagy mekis zacskóval feltankolva érkeztünk a Millenárisra, a fűben rögtön meg is ettük a reggelinket, aztán kezdődhetett is a munka. Elsőként K. László Szilviához és Kántor Katához mentünk, akik gyerekregényeket írtak, Kata elhozta Nózit is, a kutyáját, akiről a regényei szólnak, így vele is megismerkedhettek a rajongók. A hivatalos meló mellett azonban én is kinéztem magamnak dedikálásokat, ez csak azért volt vicces, mert így egyszerre három helyen kellett volna lennem, de sikeresen megoldottam. Először letudtam a kötelességem, aztán jöhetett a szórakozás. Niitaa barátnőmmel találkozva elsőként léphettem Szurovecz Kitti mellé, aki A sokszívű c. regényének egyik példányát írta alá nekem. Mire visszaértem a kirendelt helyemre, Csukás Istvánhoz még mindig kígyózott a sor, de még órákkal később is. Cselenyák Imréhez és a Bakti Viktor-Szöllösi Kristóf pároshoz is mentem fotózni, már akkor kezdtek gyülekezni a Böszörményi Gyula rajongók, pedig még egy óra volt a dedikálásig.

Újdonságaim és dedikálásaim
Rengetegen összegyűltek hozzá, úgy hallottam, hogy nem tudott a végére érni a sornak, mivel háromkor már kezdődött az Ambrózy beszélgetés, viszont ők is megkapták az aláírást végül, mivel az írónak még egy dedikálást szerveztek a másik standnál is a várható sok olvasó miatt. És milyen jól tették! Böszörményi Gyula és felesége nagyon szimpatikus volt nekem még így is, hogy csak pár percet tölthettem velük. A másik választott dedikálásom Hajdú-Antal Zsuzsié volt szintén háromtól, ahova az Utánadat vittem aláíratni. Régen találkoztunk már vele, de olyan jól esett, hogy megismert rögtön. Közben Brigivel is találkoztam, akiről az élménybeszámolóim alapján már nagyon sokat hallhattatok, hiszen nagyon jó barátnőm. Nyert nekem egy Üvegtrónos színezőt! Ez volt a hatalmas ajándékom tőle, rettentően örültem neki, amikor megláttam. Aznap részt vettem szintén egy LOL pikniken, ahol bezsebeltem néhány könyvjelzőt szokás szerint és egy LOL-os kitűzőt, ami már a tolltartómat ékesíti. Papp Dóra is várt bennünket, barátnőm, Becky és jómagam is hatalmas fanjai vagyunk az írónőnek, a legutóbbi 5+1-es bejegyzésemben helyet is kapott, egyik legkedvencebb hazai regényem a Tükörlelkek sorozata. Azonban nekem már volt alkalmam korábban aláíratni a példányaimat Dórával, Becky viszont most találkozott vele először, de azt a pillanatot, amikor ők ketten egymásra találtak, azt egyszerűen látni kell, nem tudom szavakba önteni. Hihetetlenül aranyos volt!:) Nem sok volt hátra már a nap végéig, a lábam már fájt a sok jövés-menéstől, de elérkezett a vasárnap utolsó dedikálása, amelyet meg kellett örökítenem, ez pedig Fekete Judit és Eszes Rita párosáé volt. Nagyon kedves írónőket ismertem meg a személyükben, mindenképp elolvasom majd a regényeiket is, mivel a fülszövegeik is nagyon figyelemfelkeltőek.

Ezek után azonban hazaindultunk, ettünk még két gombóc fagyit, de rám már vártak a pihe-puha ágyam és a német érettségi tételek otthon.
Nagyon sajnálom, hogy egy évben kétszer van csak hasonló rendezvény, hiszen annyira összehozza az írókat az olvasókkal, a barátokat, a bloggereket, ismeretlen emberekkel találkozhat az ember és így új barátságokat köthet, hiszen ugyanaz az érdeklődési körük. A könyvek összehozzák az embereket. Én ebben mindig is hittem, és miután saját magam is többször megtapasztaltam, azt hiszem, ez örök érvényű mondás lesz nálam.

***

Azonban, hogy ne múljon el még a Könyvfesztivál hangulata, egy kis nyereményjátékkal kedveskedem nektek, amihez a felajánlásokat nagyon köszönöm a szerzőknek. :) Én nagyon szeretem gyűjteni a könyvjelzőket, külön fiókom van már nekik. Ha te is, jelentkezz a nyereményjátékra!

Nem kell mást tenned, 
- csak töltsd ki a Rafflecopter dobozt
- írd meg, melyik volt a kedvenc bejegyzésed eddig a blogról
- és lájkold a Facebook oldalt, ha eddig még nem lettél volna a kedvelője
Ha pedig az oldal elnyerte a tetszésedet, és máskor is visszajönnél, iratkozz fel rá!:) 

Sajnos csak magyarországi címre tudok postázni.

Nagyon köszönöm, hogy elolvastad a nem éppen rövidke élménybeszámolómat! Nektek milyen élményeitek vannak a Könyvfesztivállal kapcsolatban?:)

a Rafflecopter giveaway

10 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm a lehetőséget! :))

    VálaszTörlés
  2. Szia Drága!

    Örülök, hogy jól érezted magad!❤ Nagyon átjött a hangulat, remélem lesz egyszer lehetőségem nekem is eljutni és találkozni veled!

    Köszönjük a lehetőséget!

    xoxo:
    Lillsz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, te drága Tök! xd <3 Köszönöm, legközelebb muszáj lesz neked is jönnöd! ;)

      All the love xx

      Törlés
  3. Köszönöm a lehetőséget, nagyon kedves tőled <3

    VálaszTörlés
  4. Köszönjük a lehetőséget! Nagyon nagyon szeretem a blogod, remélem még sok bejegyzést olvashatok tőled! Csak így tovább! :)

    Regi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat!:) <3

      Törlés
  5. Kedves Barby! (:

    Nagyon köszönöm a lehetőséget a nyereményjátékra való jelentkezéshez. Ahogy olvastam rengeteg élménnyel gazdagodtál az idei könyvfesztiválon. Én most nem tudtam, vagy nem gondoltam elmenni, mert még mindig annyi olvasmány vár rám. A következőre mindenképpen el akarok látogatni márcsak magáért a hangulatáért is megéri. (: Felmenni az emeletre, s onnan nézni le az ember tömegre, akik mind azért jöttek, mert szeretnek könyvek körében lenni. (:

    Ez a bejegyzésed eszembe jutatta milyen élmény is volt nekem ott résztvennem 2015-ben, illetve 2016-ban.

    Üdv.:
    Virág (Virginia)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!:)

      Igen, nagyon jó hangulata van az eseménynek, hihetetlen és felejthetetlen élményt ad.
      Legközelebb találkozzunk! ;)

      Puszi:
      Barby

      Törlés