2018. szeptember 13.

Leylah Attar - Papírhattyú

HANGULAT                                MOLY                                        2016

"A szerelem nem halhat meg soha. 

 Azt mondják, 21 nap kell hozzá, hogy kialakuljon egy szokás. Ez hazugság! A lány 21 napig kitartott. A 22. napon pedig mindent megadott volna a halál nyugalmáért. Mert azon a bizonyos 22. napon rájött, hogy az ő megmenekülése a biztos halált jelenti vagy az apja, vagy a szerelme számára. A Papírhattyú komor, mégis szívet melengető szerelmi történet, tele nyersességgel, intrikával és feszültséggel. 

Lenyűgöző mese szenvedélyről, veszteségről, megváltásról."

Ezzel a könyvvel már a megjelenése óta szemezgetek, de egészen eddig halogattam az elolvasását, amit ezek után rettentően bánok. 
A Papírhattyú egy csodálatos, sokszor mégis lelket tépázó szerelmet mutat be. A fő szálát a bosszú mozgatja, amely egy bizonyos helyzetben egyszerre élteti és emészti fel apránként az embert. 
Skye abban sem biztos, hogy él-e még, vagy esetleg már a másvilágon van. Az emlékezete azonban lassan kitisztul, és rájön, hogy elkábították és elrabolták. Először a természetes emberi reakció, a félelem lesz úrrá rajta, majd a túlélési ösztön hajtja őt előre. A fogvatartója kilétét titok fedi, mégis a férfi egy mondatából Skye rájön, elrablója nem is olyan ismeretlen személy, mint amennyire ő azt gondolta. A férfit csak a bosszúja fűti, mindent megadna azért, hogy kiegyenlítse a számlát.

Veszélyes, fordulatos, szívszaggató.

Nem bírtam letenni, annyira beszippantott a világa. Az írónő teljességgel átadja az érzelmeket, Skye-jal együtt az olvasó is sír, fél és nevet. Mintha én magam is a része lettem volna a történetnek.
Leylah Attar bár E/1-ben írja le a főszereplőnk életét, mégis színesebbé teszi a férfi saját hátterével, amelybe E/3-ban kapunk betekintést. Tökéletesen megoldotta a belső személélő hátrányait, kicselezte, és gólt lőtt.

"Mert ha szeretünk valakit, mindig ott van bennünk, és a legsötétebb pillanatokban is rátalálhatunk a világosságára. Minél mélyebb a szeretet, annál fényesebben ragyog." 

Számomra telitalálat volt ez a könyv. Egyszerre izgalmas és a szívtépő, fájdalmas és csodálatos. Imádtam minden sorát, amely csak le van írva a regényben. A végére néhány könnycseppet is elmorzsoltam, mert megérdemelte. Ez a történet egy hihetetlen csoda, egy gyémánt a romantikus regények között. Egyedi, különleges.
Könyvmoly életem egyik legszívszorítóbb regényét olvashattam el, mikor a kezembe vettem a Papírhattyút.
Skye és Damian szerelme nem könnyű, sokszor kemény és fájdalmas, de mégis olyan csodával ajándékozza meg az olvasóját, amelyre kevés képes.
Szavakba sem lehet önteni, mennyire AJÁNLOM a regényt mindenki számára, de a romantikus zsáner kedvelőinek kihagyhatatlan lehetőség egy sokszor nehéz, azonban annál szebb utazásra.

Karakterek:
Utólag visszagondolva mindkét szereplő hatalmas jellemfejlődésen ment keresztül. Skye eleinte egy elkényeztetett hercegnő volt, akit bár megtépázott a múlt, mégis apuka szeme fényeként élte az életét, míg egy sötét lyukban nem találta magát, ahova elrablói zárták. Onnantól kezdve nem igazán gondolt Louis Vuittonra és Michael Korsra, sokkal inkább az érdekelte, hogy életben maradjon, minél hamarabb kijusson a zárkájából, és megtudja, merre van. Szinte a poklok poklát éli át, ez mégis megtanítja alázatra és teljesen más emberré formálja. Bár szerintem mindenkivel ezt tenné egy ilyen helyzet.

"Vagy a szerelmet választod, vagy a gyűlöletet, mert ahol az egyik él, ott a másik el fog pusztulni."

Damien a bosszújának és a gyűlöletének élt, nem volt más miért. Ez a kettő hajtotta, de nem gondolta volna, hogy egy pillanatnyi megingás az egész világát megváltoztathatja. Nem ment neki könnyen, mégis a szerelem és a remény szikrája ha fellobban, akkor az hatalmas lánggal ég.

Borító:
Bevallom, ami elsőnek megfogott a könyv során, az a borítója volt. Csodálatosan szép. Átadja a regény hangulatát a fájdalmát, az érzelmességét. Nem találok rajta negatív pontot. Figyelemfelkeltő, illik a történethez, ráadásul szimbolikus is ezek mellett.

Összességében:
Leylah Attar könyve egyszerűen letehetetlen. Egy csodával határos. Fájdalmas egyben gyönyörű. Szívszaggató, de nem lehet nem imádni.
Különleges élményt adott a könyvmoly lelkemnek.
Izgalmas, romantikus, de mégis apró szilánkokra töri az olvasóját. Nem bírtam letenni, csak úgy a kezemben ragadt. De egyáltalán nem bántam ezt.
A romantikus zsáner kedvelőin belül is azoknak ajánlanám leginkább, akik nem rettennek meg a dark romance-től, és egy fordulatos, szívszorító regényre vágynak, amely színt visz az olvasója hétköznapjaiba.

Ha az ajánló felkeltette az érdeklődésed, a regény a BOOK24 online webáruház oldalán 16% kedvezménnyel rendelhető meg, és akár már másnap a kezedbe veheted!

Oldalszám: 376
Kiadó: Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Sierra
Kedvenc idézetek: 

"– Mi vagyunk a homok, amit még nem mosott el az óceán." 

*

 "Nem mindig akkor kapjuk meg a kincset, ha kitartunk valami mellett. Néha akkor történik meg a varázslat, ha elengedjük, amit kell." 


"A remény gyenge pillér. Nem mindig bírja el a valóság súlyát."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése