2019. október 4.

Határtalan szenvedély és romantika - Interjú Vi Keeland írónővel

Ezen a héten szerdán - nagyon sokunk örömére - az Álomgyár kiadó vendégül látta egyik külföldi sikerszerzőjét, Vi Keelandet. Ám a dedikálás előtt alkalmam nyílt arra, hogy részt vehessek a sajtótájékoztatón, amikor is az írónőt kérdések hada elé állíthattuk, ebből született meg ez a bejegyzés.  
Olvassátok Vi rendkívüli őszinteségét és kedves szavait! :)

1.) Éppen az európai turnéd közepén jöttél el hozzánk Magyarországra. Elmesélnéd, merre jártál eddig, és hova visz tovább az utad?
Két hete kezdtem a turnét Londonban ー a RARE eseményen, nem tudom, ismeritek-e ー, aztán Olaszországba utaztam, most itt vagyok, ezután pedig Lengyelországban fogok tölteni három napot. 

2.) Már három napja Budapesten vagy, mit gondolsz a városról? Merre voltál már Budapesten belül? 
Egyszerűen gyönyörű a város. Tegnap éjszaka hajókáztunk a Dunán, voltunk a Budai Várban, sétáltunk a rakparton, láttuk a Parlamentet. Mindent meg kellett néznünk.

3.) Melyik eddigi történeted jelentette számodra a legnagyobb kihívást?
A Hate Notes-ban van egy rész, amikor valaki meghal. Ezt két héttel édesapám halála előtt írtam, és ugyanekkor diagnosztizáltak édesanyámnál is halálos betegséget. Ezért volt ez a jelenet számomra nagy kihívás, érzelmekkel teli és szívből fakadó. 

4.) Nagyon szenvedélyes, romantikus regényeket írsz, és természetesen mindig olvashatunk bennük egy csodálatos férfikarakterről. Milyen tulajdonságokkal kell ezeknek bírniuk? Hogyan jellemeznéd őket?
Mindenképp legyen megbízható, hűséges ez a férfi és természetesen legyen jó humora.

5.) Honnan meríted az ihletet? Honnan inspirálódsz?
Mindenhonnan. Tévét nézve inspirálódok, az embereket figyelve, sokszor olvasáskor jön az ihlet. Bárhova megyek, az kétségtelenül kihat rám és az írásaimra, ahogy az emberek is, akik körülvesznek. Ilyenkor leírok egy-egy ötletet, aztán keletkezik belőle egy könyv.

Vi Keeland, a tolmácsa és R. Kelényi Angelika
6.) Miért kezdtél el írni? Mi motivált arra, hogy írj?
Mindig is nagy olvasó voltam, és egész életemben szerettem volna író lenni. Mielőtt azonban elkezdtem volna, ügyvédként dolgoztam. Ekkor is írogattam, tény, hogy ez nem az a fajta írás, amit ma csinálok. Nem az a szexi-féle. A bakancslistámon szerepelt is egy könyvnek a megírása, míg végül úgy döntöttem, végül emellett maradok. 

7.) Három gyerek édesanyja vagy. Hogyan osztod be az idődet, hogy mellettük legyen időd az írásra is?
Amikor a gyermekeim fiatalabbak voltak, nem igazán híreszteltem, hogy könyveket írok. Nagyon szigorú katolikus iskolába jártak. Később viszont, mikor már felnőttek, már nem rejtegettem a könyveimet. Manapság pedig már mindenkinek elmondják, ennyire büszkék rám és arra, amit csinálok. 

8.) És olvassák is a regényeidet a gyerekeid?
Neeeeeem. Az édesanyám egyszer elolvasta az egyik könyvemet, amit Penelope-val írtam. Ezért egyszerűen azt mondtam neki, hogy ő írta a szexjeleneteket, és nem pedig én. 

9.) A regényed karaktereit valós személyekről mintázod vagy abszolút fiktívek? Talán a kettő keveréke?
Vannak olyan jelenetek, karakterek, amelyeket a valós életből merítettem. Miután a nővérem elvált, elkezdett randizgatni, ezekből pedig nem egyet fel is használtam a könyveimben. Plusz a férjem aranyköpései is legtöbbször belekerülnek egy-egy történetembe. 

10.) És ezt nem sérelmezi a férjed?
Nincs választása, szóval nem.

11.) Mit gondol a családod arról, hogy ilyen szenvedélyes regényeket írsz? 
Mindenki nagyon elfogadó volt azzal kapcsolatban, hogy írok, bár nem igazán tudják, milyen történeteket... De amikor édesapám kórházba került, megkérte, hogy vigyek be pár példányt a könyveimből, amiket az éjjeliszekrényére tett csak azért, hogy az ápolók kérdezzék róla. Így akart segíteni terjeszteni az írásaimat. Nagyon is büszke volt a saját leleményességére.

12.) A rajongóiddal tartod a kapcsolatot? Vagy esetleg már asszisztens kezeli a social media fiókjaidat?
Nem, mindent én csinálok. Én válaszolok az üzenetek, kérdésekre. Emiatt olyan barátokra is szert tettem, akik azóta a legszűkebb körömbe tartoznak. Minden dedikálásra jönnek velem és támogatnak mindenben. Szóval semmiképp sem egy asszisztens. 

13.) Volt már írói válságod? Amikor nem jutott eszedbe új történet?
Még nem volt ilyen, hogy ne lett volna új ötletem, de 28 megjelent könyv után már kezdem hasonlóan érezni. Kicsit kikapcsolódok, ihletődök, hogy mihamarabb újult erővel kezdhessek neki egy újabb történetnek. 

Én mosolygok, mint a vadalma míg Vi Keeland
dedikálja a könyveimet
14.) Több olyan regényed is megjelent, amit közösen Penelope Warddal írtál. Nehéz egy szerzőtárssal együtt dolgozni? Mesélj a munkafolyamatról! Hogyan képzelhetjük el a közös munkát?
Igazából sokkal könnyebb együtt dolgozni, mint egyedül. Mindketten írunk mindkét szemszöghöz, ez nincs így felosztva, igazából egymásnak passzoljuk a cselekményszálat, mint egy labdát, és így alakítjuk közösen a történetet. Az írás alapjáraton magányos feladat, és amikor Penelope-val együtt dolgozunk, akkor egymást is ösztönözzük, inspiráljuk. És persze sokkal viccesebb így az írás maga is. 

15.) Kinek mutatod meg először az új történeteidet? Van olyan, akinek a folyamat közben is adsz a véleményére?
A szerkesztőmmel szoktam a legújabb könyveim alapötletét, cselekményszálát megbeszélni még mielőtt elkezdeném írni. Illetve a csodálatos ügynökömnek, Kimberlynek mutatom meg. Csupán nekik kettejüknek.

16.) Hogy képzelhetjük el egy napodat? Van kijelölt időszaka a 24 órának, amikor csak az írással foglalkozol?
Reggelente mindig nagyon korán kelek, hajnali fél 5-kor. Nyolcig elvégzem a teendőimet, ezután felmegyek a kis kuckómba, ahol késő délutánig csak írok. 

17.) Van kedvenced a magyarul megjelent köteteid borítói közül?
A beosztotté. 

18.) Melyik volt életed legromantikusabb pillanata?
Talán az, amikor a férjem megkérte a kezemet. 

Azt hiszem, nagyon sok mindent megtudhattunk az írónőről, amit eddig nem is gondoltunk volna. Fergeteges délután volt az október 2-a minden szempontból! Nagyon örülök, hogy személyesen is találkozhattam Vi Keelanddel, aki hatalmas kedvencem a romantikus-erotikus zsánerben. Mindenkinek bátran ajánlom a regényeit, akik szórakozásra, nevetésre és kikapcsolódásra vágynak! 

És köszönettel tartozom az Álomgyár kiadónak, aki megadta a lehetőséget a személyes találkozásra ezzel a fantasztikus szerzővel és emberrel. :)

Képek forrása: Álomgyár kiadó és Filep Nikii

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése