2019. szeptember 23.

Anne L. Green - Heather vonzásában

HANGULAT                                MOLY                                        2019

"William Keyes a chicagói rendőrség egyik legelismertebb rendőrnyomozója. Munkája tele van izgalommal, veszéllyel, rejtélyekkel és észjátékkal. Minden ügyében az igazságot kutatja. Mindemellett menyasszonyával, Joyce-szal lázasan készülnek közelgő esküvőjükre. Tökéletesnek látszó életét azonban egy szövevényes gyilkossági eset és egy kellemetlen jogi procedúra kavarja fel. 
 Az ügyben eljáró tüzes és leleményes Heather Reese ügyvédnőt egyszerre találja kibírhatatlannak és vonzónak. Minden akarata ellenére lassan kialakul köztük a kölcsönös vonzalom. A Heather iránt táplált érzelmei észrevétlenül befolyásolhatóvá és sebezhetővé teszik őt. Will idővel mindenben elbizonytalanodik, amiben addig hitt: Joyce-ban, a hivatásában, de legfőképpen önmagában.

A Heather vonzásában a Bűnös viszony-sorozat első része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő bebizonyítja, nem mindenki bűnös, akit rabságra ítélnek. A történet a Joyce csapdájában című kötetben folytatódik."

Anne L. Green mindig valahogyan összeköti a regényeit. A Csábító trilógiában a szívünkbe zárhattuk már a fiatal William Keyest, ám a Bűnös viszony első részére férfivá érett az egykori tizenhét éves kamasz. Hivatásává vált, hogy rács mögé zárja a rosszfiúkat, harcoljon az igazságért, és a világot egy jobb hellyé változtassa ezáltal. Nyomozói munkája azonban közel sem olyan izgalmas, mint amennyire elsőnek gondolnánk. Az idő nagy részét akták böngészésével, iratok előtt tölti, ám amikor beidézik a bíróságra egy lezártnak hitt ügy miatt, az egész élete fenekestül felfordul, és a világ megmentése már csak egy személyre koncentrálódik: Heather Reese-re. A vörös démon első pillantásával olyan szenvedélyt gyújtott lángra a rendőrnyomozóban, hogy az észérvek, az otthon váró kötelességek eltörpülnek a szív hangjai mellett. Képtelen kiverni a fejéből, habár a bíróságon két külön oldalt képviselnek. 
Az írónő egyszerre két hivatásba enged betekintést az olvasójának. Először is bemutatja nekünk Will mindennapjait, a társát, Jacket és a nyomozások fázisait. De emellett részesei lehetünk egy hatalmi rivalizálásnak is Heather oldaláról, akit egy Justin nevű bájgúnár ügyész ostromol  mind érzelmileg, mind szakmailag. A férfit nem érdekli az igazság feltárása, a nyert perek csak újabb strigulák és trófeák a falán. A korrupt bíróságok nem törődnek a valóság kiderítésével, sem azzal, ha ártatlan kerül a rácsok mögé. Heathernek és Willnek ezennel az élhetőbb világért kell harcolniuk közös erővel, hogy a rossz felett győzedelmeskedhessen a jó.


„A munkám során egyetlen dolog volt, amiben elszántan hittem. Mégpedig: hogy véletlenek nincsenek. Minden okkal történik. MINDEN.”
 

Anne L. Green ebben a történetben az ujjai köré csavarta az olvasóit! A romantika mellett fontos szerepet kaptak a krimi elemei, amelyek gazdagították a Heather vonzásában minden fejezetét. Imádtam, ahogyan képes volt az írónő minden alkalommal félrevezetni, ahogyan gondolkodásra késztetett, vajon ki lehet az, aki gyilkosságok sorát próbálja ártatlan emberre kenni. Ebben a kötetben Anne L. Green megmutatta, hogy nemcsak a regényíráshoz, de a rímfaragáshoz is ért! Az elkövető ugyanis bár nem antik strófaszerkezetekben, de versbe szedett sorokkal ingerli és zaklatja Heathert, így már nem egyedül az igazságért kell harcba szállniuk, hanem a névtelenség mögé bújt gyilkossal is szembe kell nézniük.
Érzelmi töltettel bíró, vérpezsdítő műalkotás!
Nem véletlenül hatalmas kedvencem Anne L. Green. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el, hogy ilyen fantáziadús írónő él hazánkban, aki minden alkalommal egy újabb oldalát mutatja meg önmagának, személyiségének. Ezennel nemcsak a romantikus részéből adott nekünk egy darabot, de két olyan sorsot mutatott be a Heather vonzásában soraiban, ami megérinti a szívünket és a lelkünket egyaránt. És mindezt olyan keretek közé helyezte, hogy abból egy megunhatatlan történet kerekedjen ki. Sosem tudhatjuk, mit rejt a következő oldal, mi vár minket a befejezősorokban.
Ezt adja egy igazán jó történet! Izgalomtól zakatoló pulzust, érzelmi töltetet, szereplőket, akikkel könnyen azonosulhatunk, hiszen ők is szomjazzák a boldogságot, ahogyan mi magunk is.
Rendkívüli regény, amelyet minden romantika-rajongónak ajánlok!


„A szerelem szívügy, én viszont az agyammal irányítom az életem.”


Borító:
A hasonló külsővel próbálta a kiadó megmutatni az olvasóknak, hogy ez bizony nem szorosan, de összekapcsolódó történet a Csábító trilógiával Bár ezennel a színes sáv két oldalra került és sötétkékben pompázik, illetve a háttérben megjelenő város ezúttal Chicago, a hasonlóság továbbra is szembeötlő. Elköszönve Oliviától és Nikótól, a két főszereplőnk jelenik meg a borítón, Heather és Will, akik igazán hasonlítanak a két modellre. Ötletes, ahogyan a férfi zakója illik a képen domináló kékkel, így összhangba kerülnek az alakok a háttérrel.

Összességében:
Anne L. Green legújabb lebilincselő, érzelmekkel teli története az ész és a szív küzdelméről! Az írónő ismételten megmutatta, mennyire tehetséges abban, hogy kiszámíthatatlan cselekménnyel kápráztassa el az olvasóit!
Mindemellett pedig a szereplők sorsát is már a kezdetekkor a szívünkre helyezzük, hiszen Heather a maga választotta magányával és önbizalmával illetve Will, a védelmező is azt keresik, amiket mi is legtöbben: a boldogságot. Kíváncsiak leszünk, hogyan alakul a sorsuk, az életük, és végig heves pulzussal olvassuk a regény sorait, reménykedve, hogy mindketten megtalálják a happy endjüket.
Türelmetlenül várom a Joyce csapdájábant, vagyis a Bűnös viszony sorozat második részét!
Azoknak ajánlanám a Heather vonzásábant, akik kíváncsiak a Csábító sorozatban megismert ifjú William felnőttkorára, egy vérpezsdítő, kiszámíthatatlan, de legfőképpen egy elkápráztató regényre a mai világból.

Oldalszám: 480
Kiadó: Álomgyár

Kedvenc karakter: William Keyes, Heather Reese, Jack Doyle
Kedvenc idézeteim:


„Már megszoktam, hogy a bűncselekmények olyanok, mint egy kirakós játék. Ha szerencsénk van, egyes részek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, és az ügy meg is van oldva, de ez esetben hiányzott a puzzle egy fontos darabkája, mert valahogy sehogy sem akartak egymásba illeszkedni a részletek.”

*

„- Hadd döntsem már el én, engem mi tesz boldoggá. Nagyon nehéz ugyan definiálni, mivel nem egy érzés, hanem egy állapot, amibe sok minden beletartozik. Ahány ember, annyi boldogság van ezen a világon.”

*


„Az érzelmek valamilyen szinten mindig szerepet játszanak a döntéseinkben. Kiirtani nem tudjuk őket.”
*

„– Múlt, jelen, jövő összefügg – toltam el magamtól az üres tányért. – A jelen a múlton alapszik, a jövő a jelenből táplálkozik. Nem lehet boldog jelenünk anélkül, hogy a múltat nem tisztáznánk.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése