2022. december 29.

Elle Kennedy - A kihívás

 HANGULAT                                MOLY                                        2022

"Vannak ​kockázatok, amiket vállalni kell…  

Az egyetem lett volna a nagy esély, hogy rút kiskacsából kecses hattyúvá változzam. Ehelyett egy gonosz banyákkal teli lányszövetség csapdájába estem. Nem könnyű a beilleszkedés, így amikor a Kappa Chi-nővéreim kihívás elé állítanak, nem mondhatok nemet.  A feladat: elcsábítani a harmadév legmenőbb hokisát. Conor Edwards gyakori vendég a Görög Sor bulijain… és a Görög Sor lányszövetségeinek ágyaiban. Az a típus, akibe belezúgsz, mielőtt még rájönnél, hogy az ilyen srácok levegőnek nézik a magamfajta lányokat. Csakhogy Mr. Népszerű csupa meglepetés – ahelyett, hogy kinevetne, hajlandó velem felmenni az emeletre, és eljátszani, hogy történik köztünk valami. Sőt, még ennél is tovább megy: folytatni akarja a tettetést. Úgy tűnik, Conor szeret játszani, és élvezi, hogy hülyítheti a „barátaimat”.  Szinte képtelenség ellenállni a dögös szörfös srác laza bájának, bár szép lassan rájövök, hogy Conor nem pont olyan, mint amilyennek a rajongói látják. Minél tovább folytatjuk ezt az őrült színjátékot, annál nagyobb az esély, hogy csúnya vége lesz a történetnek."

A Könyvmolyképző Kiadó ebben az évben igencsak belehúzott a hokis fiúk terén. Alig egy hónapon belül megérkezett a polcokra az utolsó Biar U. kötet, melynek ezennel a szívdöglesztő szörfös, Conor Edwards és az önbizalomproblémákkal küzdő tanárszakos Taylor Marsh a főszereplői.

Mindenki úgy hivatkozik Conorra, mint Dean Hayward-Di Laurentis utódjára. Ugyanaz a szívdöglesztő mosoly, ugyanaz a sárm és ugyanaz a vastag pénztárca. Elég ránéznie egy lányra, az önként veti rá magát. Sőt, talán néznie sem kell! A hírneve az egyetemen megelőzi a fiút, így amikor egy szövetséges lánybulin a szende, súlyproblémákkal küzdő Taylor mersz vagy mersz feladata ágyba vinni a dögös hokist, az esélytelenek nyugalmával vág bele. Mindenki a lány bukására számított. Ám Taylor lepődött meg leginkább, hogy Conor belement a többiek megtévesztésébe, és bezárkózott vele a szobába lepedőakrobatásdit imitálni. A fiú unja már a könnyű prédákat, vadászösztöne kihívásért kiált. Így lesz Taylor és Conor mindenki nagy meglepetésére egy pár. Legalábbis a Briar szeme előtt. De hol ér véget a színjáték és mikor kezdődnek a valódi érzelmek?

Conor eddig sosem keresett társat. Megelégedett az alkalmi viszonyokkal. Ám amikor Taylorral bezárkóznak a szövetségi lánybuli egyik szobájába, és szex helyett végigbeszélgetik az éjszakát, rájön, milyen érzés, ha valaki őszintén figyel rá. Az anyja fiatalkorában újból férjhez ment egy milliomos férfihoz, akihez mint kényszerű tartozék járt Conor is. Ezek után nem érezte magát igazán szeretve. A szegényként felnőtt fiú titkokat őriz a múltból, amire nem büszke, és legszívesebben menekülne az emlékek elől. Ezt is tette, amikor a Briarre jelentkezett. Távol a régi önmagától. Ám a sármos csomagolás miatt itt sem sokan voltak kíváncsiak a belsejére, sőt sokszor tudatosan ő zárta el a lelkét. És most jött egy szép, nem hétköznapi lány, aki úgy látja őt, ahogyan senki más. 

"– Honnan tudjam, hogy hihetek-e neked? – kérdeztem kertelés nélkül.
– Onnan, hogy sosem hazudtam neked, és nem is akarok. Nem ismerjük egymást régóta, de jobban belém látsz, mint bárki, akit ismerek."

Taylor gyerekkora óta súlyproblémákkal küzd. Megszokta, hogy láthatatlan, ha meg éppen észreveszik, akkor is maximum két lábon járó D-kosárnak nézik. Testét inkább zsákszerű ruhák mögé rejti, mintsem domborodjanak az idomai. Ő lepődött meg leginkább, hogy a hírhedt Conor Edwards jófejségből elvállalta, hogy tévesszék meg a rosszindulatú szövetségi lányokat. Taylor tudja, hogy rossz ötlet tovább folytatni a tettetést, de a fiú csáberejének ő sem tud ellenállni, így belemegy a kihívásba. Ám ahogy egyre több időt tölt Conorral, a hokis csapattársai is megkedvelik a lányt, és ezáltal nem csupán egy álpasit, hanem barátokat is szerzett. Taylor pedig lassan kezdi elhinni, hogy nem a kilók határozzák meg az embert.

Kell annál nagyobb kihívás az életben, mint önmagunk elfogadása?

Borító:
A spin off sorozat borítóin a történetek lány szereplői kaptak helyet. Örültem, hogy passzoló modelleket választottak a képekre, mind Summer, Brenna és Demi jellegzetes vonásai megjelentek azokon. Érdekes megfigyelnünk a négy borítót egymás mellett, melyből kitűnik a legutolsó, A kihívás. Az egyedüli horizontális kép, és az egyetlen, melyen látszik a modell szeme. Egyik sem kritika, csupán egyszerű megfigyelés. Taylor modellje a saját karja mögé rejtőzik, ám fél tekintetében ott rejlik a kihívás. Szerintem nagyszerűen megjeleníti az ambivalenciát, ami a lányt jellemzi.

Összességében:
Elle Kennedy mindig képes elvarázsolni. Nagyszerű humora minden alkalommal mosolyt csal az arcomra, és felvidít, ha éppen arra van szükségem. A kihívás egy végletekig romantikus történet az önelfogadás nehézségéről, a sztereotípiákról, a barátságokról és ellenségekről. Conor és Taylor a legváratlanabb pillanatban lépnek be egymás életébe, és alaposan felforgatják azt. Imádtam a köztük lévő összhangot és lángolást, mely biztatja az olvasót, hogy létezik valaki, aki minden tökéletlenségünkben meglátja a tökéletességet.

Annak ajánlom, aki egy könnyed, laza kikapcsolódásra vágyik, vagy hokis fiúkra, akik garantáltan ellopják a szívedet. 

Oldalszám: 376
Kiadó:
Könyvmolyképző

Kedvenc karakter: Conor Edwards, Hunter Davenport
Kedvenc idézeteim:

"– El kell kezdened hinni magadban, mert senki más nem fogja megtenni helyetted."

*

"Bemesélik nekünk, hogy nem vagyunk elég jók, hogy a személyiségünk kifejezése egyfajta támadás a társadalom elken. Sokunkat addig ütnek a megfelelés bunkósbotjával, amíg megtanuljuk élvezni a fájdalmat, vagy szimplán megtörünk."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése