2023. június 11.

Carley Fortune - Minden elmúlt nyár

 HANGULAT                                MOLY                                        2023

"Hat ​nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.  

Azt mondják, ha egyszer felnősz, sosem mehetsz igazán haza többé. Persephone Fraser számára ez túlságosan is igaznak bizonyul, mivel egy évtizeddel ezelőtt elkövette élete legnagyobb hibáját. Gyermekkora ragyogó tóparti nyarait egy stílusos lakásra cserélte a nagyvárosban, ahol bár társasági életet él, és rendszeresen találkozgat az új barátaival, mégis mindenkit biztos távolságban tart a szívétől.  Egészen addig a telefonhívásig, ami hirtelen visszarepíti őt Barry’s Bay-be és Sam Florek bűvkörébe. Ő az a férfi, akiről gyerekként sosem gondolta volna, hogy nélküle kell leélnie az életét.  Hat nyáron át, a vízparton töltött lusta délutánokon, a forró nyári éjszakákon, amikor a fiú családjának éttermében güriztek, és a közös olvasgatások alkalmával – a fiú kezében orvosi tankönyvekkel, a lányéban pedig félkész horror novellákkal – Percy és Sam elválaszthatatlanok voltak egymástól. Barátságukból pedig valami csodálatos született, mielőtt az egész látványosan a darabjaira hullott volna.  Amikor Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, a vonzalmuk épp olyan tagadhatatlan, mint egykor volt. Ám amíg Percy nem képes szembenézni a döntéseivel és a hosszú évekkel, amiket azzal töltött, hogy önmagát büntette értük, addig sosem tudhatják meg, hogy a szerelmük talán a múltban elkövetett hibáiknál is nagyobb. 

A hat évet és egy hétvégét felölelő Minden elmúlt nyár elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket." 

Carley Fortune regénye az utóbbi időszakban számos közösségi oldalon szembejött velem. Azonnal felkeltette az érdeklődésemet, és tudtam, ez egy nagyszerű kikapcsolódás lesz a monoton hétköznapokban.

Persephone Fraser mindent elért az életben, amiért valaha küzdött. Sikeres főszerkesztő és öntudatos nő vált belőle, ám  egy 12 évvel ezelőtti ballépése nem hagyja nyugodni. Úgy érzi, attól a naptól fogva menekülésként éli az életét, és megpróbál mindent kizárni, ami a tónál töltött nyarakra emlékezteti őt. Egyik nap viszont egy telefonhívás szakítja meg a mindennapjait, és vissza kell térnie oda, ahol minden elkezdődött: Barry's Baybe. A kisvárosban szembe kell néznie a lezáratlan múlttal, a fájdalommal, a gyásszal valamint fiatalkori szerelmével, Sam Florekkel. Félelemmel fogja el, hogy mennyi minden változhatott meg azóta, hogy legutoljára a nyaralóban járt, és talán az, ami ott várja őt 12 év után, arra nem lesz soha felkészülve.

A jelen síkja mellett fokozatosan feltárul előttünk minden elmúlt nyár Percy életében, amit egy tónál töltött a szomszédban lakó két fiatal, félárva fiú társaságában. Charlie és Sam Florek egyik pillanatról a másikra váltak a lány életének meghatározó részeivé. Együtt nőttek fel nyárról-nyárra. Sam és Percy teljesen elválaszthatatlanok lettek már az első pillanattól fogva - együtt nevettek, együtt teljesítették a maguk elé kitűzött célokat, majd együtt találtak rá a szerelemre a másikban. Így érünk el fokozatosan ahhoz a bizonyos naphoz, amely mindent megváltoztatott közöttük, ami még a jelen síkjában is kísérti a lányt.

"– Én akarok lenni a mindened, Percy. Amikor készen állunk rá."

Carley Fortune debütálóregénye az első szerelem meghatározó élményét járja körül. Egy olyan szerelmet, amit nem lehet elfelejteni, az érzést, ami az embert egész életében elkíséri. Sam és Percy ártatlan barátsága az évek múlásával és apránként változik át gyengéd érzelmekké. A kapcsolatuk a szerelmen túl az egymásba vetett kölcsönös bizalmon alapul, egyszerre legjobb barátok és lelki társak, ami szerintem egy párkapcsolat legjobb formája. Úgy ismerik a másik minden apró rezdülését, mint senki más. A Minden elmúlt nyár ennek nyomán egy végtelenül aranyos történet, ami eleinte tele van nevetéssel, kalanddal, majd lassan megtöltődik szerelemmel. Carley Fortune nem sieti el a történetvezetést: a cselekmény apránként bontakozik ki, mégsem válik ettől unalmassá, hiszen a jelen napjai folyamatosan az olvasó kíváncsiságára építenek, egyszerűen tudni szeretnénk, mi történt 12 éve, ami miatt Percy elmenekült és vissza sem nézett egészen idáig. 

Egy igazi nyári történet a második esélyről, családról, barátságról és szerelemről, olyan főhősökkel, akiket azonnal a szívünkbe zárunk. 

Borító:
A Minden elmúlt nyár borítója egyszerűen lenyűgöző. A festett-hatású kép megörökít egy pillanatot Sam és Percy életéből a stégen a tónál, ami annyira meghatározóvá vált a kapcsolatukban. A színösszeállítás - a víz és az ég kékje - teljesen harmóniában van, ezen jelenik meg a narancssárga betűvel írt cím. Abszolút nyáridéző borító, kapcsolódik a történethez és szemet gyönyörködtető alkotás.

Összességében:
Carley Fortune debütálóregénye egy aranyos kisvárosba kalauzol el, ahol Persephone Fraser fiatalkorának minden nyarát tölti. A nyaraló nemcsak kikapcsolódást, de egy igaz barátot is tartogat a lány számára: Sam Floreket. De egyik nap minden megváltozott, mely nem hagyja nyugodni Percyt.
A Minden elmúlt nyár igazi napsütéses történetet tele barátsággal, szerelemmel, nevetéssel és bűntudattal. Rögtön beszippantott és nem is engedett el, egy olyan könyv, ami megérdemli a figyelmet, ami veled marad az utolsó oldalakat követően is. Egyszerre egy kikapcsolódást nyújtó olvasmány és egy mély, lélektani tartalommal megtöltött regény.

Azoknak ajánlom a Minden elmúlt nyarat, akik szeretik a nyári, romantikus történeteket kalandokkal és valódi érzelmi világgal megtöltve.

Oldalszám: 320
Kiadó:
Magnólia

Kedvenc karakter: Sam Florek
Kedvenc idézetem:

"– Komolyan mondom. A fiúk szórakozásra valók. Sok-sok szórakozásra. De ne hagyd, hogy bármelyik is a kiteljesedésed útjába álljon!"

*

"– Te úgy alapvetően fura vagy. […] De én bírom a furcsaságokat."

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése